Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Heinijs Austrālijā kļūst par visu titulu īpašnieku vieglajā svarā

Rolands Eliņš

Heinijs Austrālijā kļūst par visu titulu īpašnieku vieglajā svarā
Devins Heinijs. Foto: AFP/Scanpix

Liela mēroga boksa cīņā Melburnā, Austrālijā, 23 gadus vecais amerikānis Devins Heinijs pārliecinoši pēc punktiem pieveica Džordžu Kambososu un kļuva par visu četru pasaules čempiona jostu īpašnieku.

Džordžam Kambososam (20-1) šī bija pirmā titulu aizstāvēšanas cīņa. Viņš iepriekš bija kļuvis par IBF, WBA un WBO pasaules čempionu, pieveicot Teofimo Lopesu, un viņš pie sevis bija aicinājis Devinu Heiniju (28-0), pasaules čempionu WBC versijā.

Heinijs izcīnīja uzvaru pēc punktiem, paveicot to ļoti pārliecinoši. Tiesneši viņa paveikto novērtēja ar punktiem 116:112, 116:112 un 118:110.

Kambososs pēc cīņas apsveica Heiniju ar uzvaru un pavēstīja, ka izmantos savu līgumā iestrādāto iespēju pieprasīt revanšu, kas vēlreiz būs jāaizvada Austrālijā. Šodienas cīņu Melburnas stadionā klātienē vēroja 41 tūkstotis skatītāju.

Heinijs līdz ar to kļuvis par pirmo neapstrīdēto čempionu vieglajā svarā četru jostu ērā. Šajā svara kategorijā visas čempiona jostas vienam bokserim nebija piederējušas kopš 1990. gada, kad trīs jostu ērā to paveica Pernels Vitakers.

Izmantotie resursi:
https://www.boxingscene.com/devin-h...