Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Heinijs Austrālijā kļūst par visu titulu īpašnieku vieglajā svarā

Heinijs Austrālijā kļūst par visu titulu īpašnieku vieglajā svarā
Devins Heinijs. Foto: AFP/Scanpix

Liela mēroga boksa cīņā Melburnā, Austrālijā, 23 gadus vecais amerikānis Devins Heinijs pārliecinoši pēc punktiem pieveica Džordžu Kambososu un kļuva par visu četru pasaules čempiona jostu īpašnieku.

Džordžam Kambososam (20-1) šī bija pirmā titulu aizstāvēšanas cīņa. Viņš iepriekš bija kļuvis par IBF, WBA un WBO pasaules čempionu, pieveicot Teofimo Lopesu, un viņš pie sevis bija aicinājis Devinu Heiniju (28-0), pasaules čempionu WBC versijā.

Heinijs izcīnīja uzvaru pēc punktiem, paveicot to ļoti pārliecinoši. Tiesneši viņa paveikto novērtēja ar punktiem 116:112, 116:112 un 118:110.

Kambososs pēc cīņas apsveica Heiniju ar uzvaru un pavēstīja, ka izmantos savu līgumā iestrādāto iespēju pieprasīt revanšu, kas vēlreiz būs jāaizvada Austrālijā. Šodienas cīņu Melburnas stadionā klātienē vēroja 41 tūkstotis skatītāju.

Heinijs līdz ar to kļuvis par pirmo neapstrīdēto čempionu vieglajā svarā četru jostu ērā. Šajā svara kategorijā visas čempiona jostas vienam bokserim nebija piederējušas kopš 1990. gada, kad trīs jostu ērā to paveica Pernels Vitakers.

Izmantotie resursi:
https://www.boxingscene.com/devin-h...


Ričards Bolotņiks. Foto: NunanBoy Promotions
10

Bolotņiks: "Vajag pauzi no boksa. Vēlos atpūsties. Bet paldies visiem par atbalstu"

Latvijas bokseris Ričards Bolotņiks šonakt Austrālijā aizvadīja cīņu pret olimpisko medaļnieku Imamu Hatajevu, piekāpjoties ar tehnisko nokautu sestajā raundā pēc trim nokdauniem. "LNK Boxing" publicētajā Bolotņika uzrunā līdzjutējiem Latvijā viņš atzina, ka pretinieks bijis spēcīgs, taču cīņas plāns bija tās otrajā pusē darboties aktīvāk un meklēt iespējas. Diemžēl līdz tam neizdevās tikt.
Vasilijs Lomačenko. Foto: Top Rank Boxing
1

Lomačenko pārliecinoši sakauj Kambososu un iegūst IBF čempiona titulu

Ukrainas boksa zvaigzne Vasilijs Lomačenko atkal kļuvis par pasaules čempionu vieglajā svarā IBF versijā, Pērtā, Austrālijā, pieveicot vietējo bokseri Džordžu Kambososu. Lomačenko bija pārāks jau cīņas gaitā un 11. raundā nokautēja pretinieku, liekot tiesnesim pārtraukt cīņu.
Ričards Bolotņiks cīņā pret Imamu Hatajevu. Foto: Eye of the Tiger Promotions
6

Bolotņikam zaudējums Pērtā - tehniskais nokauts sestajā raundā

Latvijas bokseris Ričards Bolotņiks šonakt Pērtā, Austrālijā, notikušajā cīņā piekāpās Imamam Hatajevam, zaudējot ar tehnisko nokautu sestajā raundā.