Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Pastrņāks, Krejčī, Noseks un Zaha atsaka Čehijai, Hitils un Zboržils gatavi

Pastrņāks, Krejčī, Noseks un Zaha atsaka Čehijai, Hitils un Zboržils gatavi
Davids Pastrņāks. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) zvaigzne Davids Pastrņāks pirmo reizi atteicis Čehijas izlasei, tādējādi Bostonas "Bruins" uzbrucējs nedosies uz pasaules čempionātu Rīgā.

Bostonas "Bruins" laboja NHL regulārās sezonas rekordus, bet cīņa par Stenlija kausu beidzās jau pirmajā kārtā. Komandu pārstāvēja seši Čehijas hokejisti, bet palīgā valstsvienībai dosies tikai viens no viņiem.

Davids Pastrņāks (61+52 82 spēlēs), Davids Krejčī (16+40, 70) un Tomāšs Noseks (7+11, 66) atteikuši veselības dēļ, bet Pavels Zaha (21+36, 82), kurš pēdējos gados nav rāvies uz izlasi, lēmumu pieņēmis personīgu iemeslu dēļ. Jakubu Lauko (4+3, 23) izlases treneri neizskatīja, tādējādi no Bostonas pievienosies tikai aizsargs Jakubs Zboržils (1+3, 22). Turklāt viņam vēl jāizcīna vieta sastāvā.

Čehijas izlasei pievienosies arī Ņujorkas "Rangers" centra uzbrucējs Filips Hitils, kurš regulārajā sezonā 74 spēlēs izcēlās ar 22 vārtiem un 23 piespēlēm. Stenlija kausa septiņās spēlēs Hitila kontā četri punkti.

Izlases ģenerālmenedžeris Martins Havlāts neizslēdza iespēju, ka komanda varētu tikt papildināta arī pēc Stenlija kausa otrās kārtas noslēguma.

Pērn čehi ar Pastrņāku ierindā izcīnīja bronzu – 8:4 pret ASV. Pastrņāks izcēlās ar hat-trick.

Izmantotie resursi:
https://www.hokej.cz/potvrzeno-na-m...


, 2023-05-04 11:34, pirms gada
Kā Latvijai noveicas, Pastrnaks butu vismaz 2 golus pret mums ielicis.
, 2023-05-04 12:18, pirms gada
Rubentus rakstīja: Kā Latvijai noveicas, Pastrnaks butu vismaz 2 golus pret mums ielicis.
Tāpat būs smagi.
, 2023-05-04 14:47, pirms gada
Tūlīt tie, kam vienmēr prieks, ka pretinieki atbrauc ar 2.-3. sastāvu vai raud par grūtām izlozēm priecāsies, nu tik vilksim čehus.
, 2023-05-04 15:08, pirms gada
Interesanti, ka Covid ierobežojumi jau sen aiz muguras, bet PČ sastāvi izlasēm joprojām ir ļooooooooti pašķidri. Ne cik sen tiem pašiem kanādiešiem i Krosbiji, i Makdeividi i Tavaresi brauca, a tagad jāpriecājās par Tofolli.
, 2023-05-04 15:18, pirms gada
Nez čehu ''fani'' arī aprej šādus te vīrus, kas atsaka izlasei?! vai tas tikai vairumam lv aktuāli.
, 2023-05-04 16:02, pirms gada
andriic16 rakstīja: Nez čehu ''fani'' arī aprej šādus te vīrus, kas atsaka izlasei?! vai tas tikai vairumam lv aktuāli.
Nu džeks arī salīdzināja. Čehiem bez Pastrņāka būs vēl daudzi diezgan labi spēlētāji, bet Latvijai tas pats Girgensona trūkums būs acīmredzams
, 2023-05-04 16:25, pirms gada
Nu re, satraukums izrādījās lieks, Bostonas čehu monstri ārstēs smagās sezona sekas, vairāk jau emocionāli atgūsies pēc rekordiem pakāstās 1.kārtas sērijas 😉
, 2023-05-04 16:53, pirms gada
kino rakstīja: Interesanti, ka Covid ierobežojumi jau sen aiz muguras, bet PČ sastāvi izlasēm joprojām ir ļooooooooti pašķidri. Ne cik sen tiem pašiem kanādiešiem i Krosbiji, i Makdeividi i Tavaresi brauca, a tagad jāpriecājās par Tofolli.
Tas čempis ir pārcelies nejēdzīgi vēlu, visi brauca tad, kad čempis beidzās ap 13.-15.maiju, tagad līdz 28.maijām tas tomēr stipri čakarē atjaunošanās iespējas.
, 2023-05-04 16:54, pirms gada
Eddie11 rakstīja: Nu džeks arī salīdzināja. Čehiem bez Pastrņāka būs vēl daudzi diezgan labi spēlētāji, bet Latvijai tas pats Girgensona trūkums būs acīmredzams
Girgensona trūkums???
, 2023-05-04 18:01, pirms gada
andriic16 rakstīja: Nez čehu ''fani'' arī aprej šādus te vīrus, kas atsaka izlasei?! vai tas tikai vairumam lv aktuāli.
Domāju 100 punkti, ka aprej.

Nez čehi arī paņem kādu visiem piemītošu negatīvu īpašību un unikāli projicē to uz savu tautu?
, 2023-05-04 18:02, pirms gada
Mazliet jau smīdina tas atteikums veselības dēļ.Šaubu nav,jo sezonas laikā traumiņas ir sakrājušās,bet no otras puses,būtu Bostona tikusi tālāk,pat neiepīkstētos līdz pašam Stenlija kausa noslēgumam Bostonas čehi.Protams,tur maksā miljonus,bet šeit tikai jāspēlē par savu valsti.
, 2023-05-04 18:21, pirms gada
Joprojām nesaprotu, kāpēc PČ nenotiek vismaz ik pa diviem gadiem, jo tā vien šķiet, ka šim turnīram prestižs top6 komandām nav nekāds, skatoties uz šo komandu sastāviem un spēlētāju atteikumiem.
, 2023-05-04 18:24, pirms gada
alguns rakstīja: Mazliet jau smīdina tas atteikums veselības dēļ.Šaubu nav,jo sezonas laikā traumiņas ir sakrājušās,bet no otras puses,būtu Bostona tikusi tālāk,pat neiepīkstētos līdz pašam Stenlija kausa noslēgumam Bostonas čehi.Protams,tur maksā miljonus,bet šeit tikai jāspēlē par savu valsti.
Smags jautājums,bet es pat ,ja man brīvajā laikā strādājot nepiedāvā labu naudiņu es labāk palikšu mājās.Protams sportisti ir cita kasta un ja viņi pieviļ fanus ,tad automātiski kļūst par tautas ienaidniekiem kā savulaik slavenais leitis Ilgausks ,kurš regulāri uzmeta dzimteni.
, 2023-05-04 19:14, pirms gada
Eddie11 rakstīja: Nu džeks arī salīdzināja. Čehiem bez Pastrņāka būs vēl daudzi diezgan labi spēlētāji, bet Latvijai tas pats Girgensona trūkums būs acīmredzams
Un ar ko, džekiņ, tīri kā profesionāli sportisti atšķiras mūsu nhl pārstāvji no čehu spēlētājiem? Arguments, viņiem ir tik un tik reizes vairāk hokejistu kā nhl, tā kopumā? Domāju 82 spēlēs sezonā ir kā latviešiem, tā čehiem tā visiem citiem, tikai vairums te kā suņi rej uz visiem, kas atsaka. Varbūt tomēr der aizdomāties, kāpēc pat uz mājās pč neviens neraujas un noteikti katram ir savi iemesli, kuri arī būtu jāciena. Pēc akmens iq valdošās loģikas, arī nodevēji šie te čehi, kas atteica izlasei.
, 2023-05-04 19:21, pirms gada
Žēl, ka Pastrņaks nebūs. Šajā čempī trūkst spēlētāju ar skaļu vārdu.
Tāds Makdeivids jau vien pievilktu skatītājus.
, 2023-05-04 19:34, pirms gada
aksels82inbox.lv rakstīja: Žēl, ka Pastrņaks nebūs. Šajā čempī trūkst spēlētāju ar skaļu vārdu.
Tāds Makdeivids jau vien pievilktu skatītājus.
Tas gan,jo Bruins čehi noderētu PČ.
, 2023-05-04 19:54, pirms gada
Number 0 rakstīja: Joprojām nesaprotu, kāpēc PČ nenotiek vismaz ik pa diviem gadiem, jo tā vien šķiet, ka šim turnīram prestižs top6 komandām nav nekāds, skatoties uz šo komandu sastāviem un spēlētāju atteikumiem.
Pie esošās kārtības taisi, kaut reizi 4 gados - nebūs top, top sastāvu. Basketā PK, EČ ir laikā, kad tas netraucē NBA, futenē nav tāda "NBA vai NHL", kas 1 līgā savāc 90% labāko, maksā 10x vairāk, kā citur un apgroza naudiņas, kas citiem sapņos rādās + FIFA spēj atļauties maksāt klubiem par to, ka laiž savus spēlētājus uz izlasi. Hokejā kamēr PČ pārklājas ar NHL sezonu vai ir tādā laikā, ka beigsies un iespējas atpūsties pirms nākamās sezonas ir minimālas un noteikumus diktē NHL, nebūs PČ ar top, top sastāvu - vienīgā cerība uz nozīmīgu hokeja forumu ir ja IIHF un SOK spēj sarunāt NHL džeku atgriešanos OS, jo NHL rīkotais PK no sportiskā viedokļa ir 0 - mākslīgas komandas un NHL reklāmas pasākums - zvaigžņu spēļu turnīrs, kurā spēlē nedaudz fiziskāk, kā parastā zvaigžņu spēlē.
, 2023-05-04 20:13, pirms gada
Ar vai bez Pastarņāka mēs neprotam spēlēt pret Čehiem.
, 2023-05-04 20:21, pirms gada
andriic16 rakstīja: Un ar ko, džekiņ, tīri kā profesionāli sportisti atšķiras mūsu nhl pārstāvji no čehu spēlētājiem? Arguments, viņiem ir tik un tik reizes vairāk hokejistu kā nhl, tā kopumā? Domāju 82 spēlēs sezonā ir kā latviešiem, tā čehiem tā visiem citiem, tikai vairums te kā suņi rej uz visiem, kas atsaka. Varbūt tomēr der aizdomāties, kāpēc pat uz mājās pč neviens neraujas un noteikti katram ir savi iemesli, kuri arī būtu jāciena. Pēc akmens iq valdošās loģikas, arī nodevēji šie te čehi, kas atteica izlasei.
Nezinu, kā tev izskaidrot Tev saprotamā valodā. Es pieņemu, ka Čehijā arī ir savi fani kuri izrāda nepatiku pret spēlētājiem kuri atsaka, bet tas īsti nemaina faktu, ka tā pati Čehija cīnīsies par medaļām. Savukārt mazajā Latvijā nav spēlētāju rezerves kuri var tik vienkārši aizvietot to pašu Bļugeru, Girgensonu un līdz ar to tas savā mērā ietekmē cerības sasniegt labus panākumus.
, 2023-05-04 22:50, pirms gada
Eddie11 rakstīja: Nezinu, kā tev izskaidrot Tev saprotamā valodā. Es pieņemu, ka Čehijā arī ir savi fani kuri izrāda nepatiku pret spēlētājiem kuri atsaka, bet tas īsti nemaina faktu, ka tā pati Čehija cīnīsies par medaļām. Savukārt mazajā Latvijā nav spēlētāju rezerves kuri var tik vienkārši aizvietot to pašu Bļugeru, Girgensonu un līdz ar to tas savā mērā ietekmē cerības sasniegt labus panākumus.
Man ar saprašanu viss ir kārtībā. Loģiski, ka mūsu resursi un tuvākās rezerves līmeņa ziņā atšķiras, bet arī šiem hokejistiem no nhl nav nekāds pienākums skriet gadu pēc gada uz pč tikai tādēļ, ka mums nav daudz top līmeņa spēlētāju. Viss, ko vēlējos pateikt, būtu jāciena visi, kas kādu gadu nebrauc nevis uzreiz nolikt zemāk par zemi.
Pērn Elvis ieradās, visi super happy, nu tik būs, džekam neaizgāja čempis, kas notika? Aaaa pareizi, visi, kas sākumā kusa no laimes, ka viņš būs, TIE PAŠI cilvēki arī šeit komentāros smirdēja, cik viņš sūdīgs gk. Lūk arī sižets, kādi fani esam(vairums). Mīlam savējos tikai kamēr tie spīd.
, 2023-05-05 08:56, pirms gada
šķiet Kanādieši Krosbiju pat neuzrunāja.
, 2023-05-06 13:30, pirms gada
Čehiem atbrauc pat superstāri, a mums... ?
Peteri Nummelins. Foto: mtvuutiset.fi
4

IIHF Slavas zālē uzņems leģendāro Jāgru un arī Latvijas bronzas asistentu Nummelinu

Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Slavas zālē šā gada pasaules čempionāta laikā tiks uzņemtas astoņas personas, viņu vidū arī panākumiem bagātais somu aizsargs Peteri Nummelins, kurš pagājušajā bronzas pavasarī bija Latvijas izlases galvenā trenera Harija Vītoliņa palīgu vidū.
Foto: IIHF
9

Hokeja izlase "Sporta Avīzes" aptaujā pārspēj basketbolu, Caune - labākā jaunā sportiste

Laikraksts "Sporta Avīze" veicis ikgadējo aptauju, 50 ekspertu balsojumā par 2023. gada Latvijas sporta izcilnieci kļūstot Latvijas vīriešu hokeja izlasei, kas izcīnīja pirmo medaļu pasaules čempionāta vēsturē.
Artūrs Šilovs. Foto: Gints Ivuškāns/AFP/Scanpix
5

Šilovs un Sietiņa triumfē "Rīgas Sporta laureātā"

Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" šovakar notika "Rīgas Sporta laureāta" svinīgā ceremonija. Galvenās balvas ieguva hokejists Artūrs Šilovs un vieglatlēte Anete Sietiņa.