Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Petrova uzvar Latvijas čempionātā iejādē

Petrova uzvar Latvijas čempionātā iejādē
Ksenija Petrova
Publicitātes foto

Sestdien un svētdien, 2. un 3.augustā, sporta centrā "Kleisti” notika Latvijas Republikas Nacionālais čempionāts iejādē vairākās vecuma un meistarības grupās. Pieaugušo konkurencē divu dienu rezultātu summā par uzvarētāju kļuva Ksenija Petrova ar zirgu Ma Cherie (JSK "Dressur”).

Latvijas čempiona titulu pieaugušo konkurencē izcīnīja mazajā aplī – Mazās balvas un Vidējās balvas I brīvās izvēles programmas rezultātu kopvērtējumā. Uzvaru izcīnīja Ksenija Petrova ar zirgu Ma Cherie no JSK "Dressur” ar rezultātu 132,53%. Tikai nedaudz atpaliekot, otro vietu ieguva Marina Tarvida ar Dimantu (LSVK "Harmonija”) – 132,37%. Trešajā vietā Terēze Rozenberga ar Kivi (LSVK "Harmonija”) – 131,49%.

Latvijas čempione pieaugušo konkurencē Ksenija Petrova: "Šis ir mans pirmais lielais panākums. Man ir 19 gadu un pagājušogad vēl startēju jauno jātnieku konkurencē līdz 21 gada vecumam. Taču šogad izdevās zirgu sagatavot tā, ka kopā varējām cīnīties par godalgām pieaugušo konkurencē. Pirmās dienas starts bija labs, taču sasniedzu tikai ceturto rezultātu un sapratu kļūdiņas, kuras vajadzēja izlabot. Pati centos, treneris Oļegs Burkovskis mācēja radīt vajadzīgo sacensību noskaņojumu, un otrajā dienā viss izdevās ļoti labi, izcīnījām uzvaru gan Vidējā balvā I, gan kopvērtējumā."

Junioriem komandu shēmas un brīvas izvēles programmas summā pārliecinoši uzvarēja Laura Ivanova ar Monte Cristo (JSK "Ambers”) – 135,08%, otrajā vietā Sabīne Irbe ar Dinu (RJSK) – 127,88%, trešā Anastasija Titova ar Lando (RJSK) – 125,50%. Atvērtajā klasē pēc Shēmas III programmas divu dienu summā čempionāta godalgas ieguva: Airisa Penele ar Leru (z/s "Lielceri”) – 136,22%, Sabīne Mutule ar Ravelu (z/s "Lielceri”) – 134,55% un Kristīne Lisovska ar Chardonnay (JSK "Kriķi”) – 133,29%. Bērnu konkurencē Shēmā I godalgas izcīnīja: Ilva Lazdiņa ar Dimantu (LSVK "Harmonija”) – 69,02%, Beāte Jurševska ar Luvru (LSVK "Harmonija”) – 66,49% un Elīna Griķe ar Dakāru (Mēmeles JSK) – 64,48%.

Paralimpiskajā iejādē brīvas izvēles programmā uzvarēja Rihards Snikus ar zirgu Chardonnay (JSK "Kriķi”), sasniedzot rezultātu 66,50%. Komandu balvā labākais bija Mareks Jedinaks ar Dukātu – 64,78%. Rihardam tika vēlēta īpaša veiksme turpmākajos startos, jo viņš 24. augustā piedalīsies Pasaules Jāšanas sporta spēlēs Francijā, Normandijā.

LJF Iejādes sekcijas vadītāja Anita Mangale: "Sacensības notika visai ekstrēmos, karstos laika apstākļos, bet vasara ir vasara, un nav ko raizēties par to, ko nevaram ietekmēt. Viss notika, kā paredzēts. Sezona šogad ir ļoti blīva, jo nākušas klāt Baltijas līgas sacīkstes, kas dod mūsu jātniekiem labu pieredzi. Darbs notiek, 2. un 3. septembrī risināsies arī Starptautiskās Jātnieku federācijas neklātienes sacensības iejādē. Turpinām strādāt un analizēt to, kas vēl nav izdevies, lai ietu tālāk. Sportistos un treneros jūtama vēlme pilnveidoties un tiekties pēc augstākiem rezultātiem, un tas ir mūsu attīstības pamats."

Informāciju sagatavoja:
LJF Preses dienests


Foto: Latvijas Bodibildinga, fitnesa un 
bodifitnesa federācija.

IFBB starptautiskajā turnīrā fitnesa sporta veidos "Rīgas Pērle" uzvaras četru valstu pārstāvēm

Rīgā notikušajā ikgadējā IFBB starptautiskajā kausā fitnesa sporta veidos “Rīgas Pērle 2024”, ko organizēja Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācija, tās prezidentes Kristīnes Vederņikovas vadībā, uzvaras svinēja četru valstu pārstāves.
Skotijs Šeflers. Foto: AFP/Scanpix
3

Par uzbrukumu policistam uz īsu brīdi aiztur golfa ranga līderi Šefleru

Pirms PGA čempionāta turnīra otrās dienas policija aizturējusi ranga pirmo numuru Skotiju Šefleru. Viņš gan vēlāk atbrīvots. Viņš aizturēts par vairākiem pārkāpumiem, tostarp uzbrukumu policistam, brīdī, kad mēģinājis neievērot policistu kontrolēto satiksmi pie iebraukšanas ''Valhalla'' golfa klubā pēc tur notikušā satiksmes negadījuma.
Edvards Gruzītis. Foto: LOK/Romāns Kokšarovs

Gruzītis sporta kāpšanas OS atlases sacensībās nepārvar kvalifikāciju

LETA. Latvijas sportists Edvards Gruzītis piektdien Šanhajā 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu atlases sacensībās sporta kāpšanā nepārvarēja kvalifikāciju.