Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

"US Open" 2.kārtu nepārvar ne Dekmeijere, ne Sevastova

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

"US Open" 2.kārtu nepārvar ne Dekmeijere, ne Sevastova
Līga Dekmeijere

Ar zaudējumiem 2.kārtā „US Open” sieviešu dubultspēļu turnīrs noslēdzies Latvijas tenisistēm Līgai Dekmeijerei un Anastasijai Sevastovai. Līga duetā ar serbieti Jeļenu Jankoviču zaudēja jaunajām amerikānietēm Džesikai Pegulai un Teilorei Taunsendai – 3:6, 3:6, bet Anastasija kopā ar ķīnieti Šuaju Žanu izrādījās bezspēcīgas pret itālietēm Sāru Erani un Robertu Vinči – 0:6, 4:6.

Sevastova un Žana atduras pret itālietēm

Vakar Anastasijai Sevastovai (WTA dubultspēlēs 904.vieta) kopā ar ķīnieti Šuaju Žanu (WTA 64.) izdevās pārvarēt „US Open” dāmu dubultspēļu turnīra 1.kārtu – spēlē pret spānietēm Lauru Pos-Tio un Karlu Suaresu Navarro viņas uzvarēja pirmos trīs geimus, kad pretinieces nolēma izstāties. Šodien Latvijas un Ķīnas duetu gaidīja 2.kārtas mačs, kurā pretinieces jau krietni nopietnākas – ar 15.numuru izliktās itālietes Sāra Erani un Roberta Vinči, kurām dubultspēļu rangā attiecīgi 28. un 32. vieta. Bukmeikeru prognozēs tieši itālietes bija izteiktas favorītes.

Savu favorīšu statusu itālietes arī pārliecinoši apstiprināja. Pirmo setu viņas uzvarēja vienā elpas vilcienā 20 minūšu laikā – 6:0 un arī otro sāka ar breiku. Tikai tad „pamodās” arī Latvijas un Ķīnas duets – tika atgūts breiks un arī pirmo reizi uzvarēts pašu serves geims (2:1). Šī vadība gan izrādījās vienīgā mačā. Itālietes uzvarēja četrus geimus pēc kārtas, bet brīdi vēlāk arī tika kronētas par šīs spēles uzvarētājām – 6:0, 6:4. Līdz ar to turnīrs Anastasijai galā – dubultspēļu rangā par 1.kārtas uzvaru iegūti 160 reitinga punkti, kā arī nopelnīta 7500 ASV dolāru prēmija.

Dekmeijere un Jankoviča neapliecina favorīšu statusu

Savu septīto „US Open” dāmu dubultspēļu turnīru Līga Dekmeikere (WTA dubultspēlēs 93.vieta) aizvada kopā ar serbieti Jeļenu Jankoviču. Serbijas tenisiste savulaik bijusi WTA vienspēļu ranga līdere, bet dubultspēlēs šobrīd ieņem 167.pozīciju. Sacensības viņa iesāka trešdien, kad pārliecinoši tika galā ar turnīra 13.duetu, Taivānas tenisisti Čia-Junu Čuanu un baltkrievieti Olgu Govorcovu – 6:2, 6:2. Otrajā kārtā pretiniekos jau bija nosacīti krietni vieglākas sāncenses - 17 gadus vecā Džesika Pegula un 15 gadus vecā Teilore Taunsenda (abas ASV). Tomēr jāpiemin, ka Jankoviča ceturtdien vienspēļu turnīra uzvarētajā mačā pret Jeļenu Dokiču guva muguras savainojumu, kas radīja šaubas par viņas gatavību spēlei.

Mača sākums izdevās jaunajām amerikānietēm – viņas tika pie viena breika un 3:0 vadības. Iegūto pārsvaru viņas arī nosargāja, pārvēršot to uzvarētā setā ar 6:3. Arī otrā seta sākumā viņas tika priekšā ar 3:1, tomēr Latvijas un Serbijas duets līdzsvaroja rezultātu. Ar to cīņas ritējums gan netika lauzts – nākamie trīs geimi atkal par labu amerikānietēm, tādējādi uzvara viņām ar 6:3, 6:3. Tādējādi Dekmeijere nav spējusi uzlabot savu labāko sasniegumu Ņujorkā – tālāk par otro kārtu tā arī nav izdevies tikt. Par pirmās kārtas pārvarēšanu viņai 160 reitinga punkti un 7500 ASV dolāru prēmija.

Izmantotie resursi:
Official Site of the 2011 US Open Tennis...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-09-02 20:57, pirms 13 gadiem
Autor, Jums raksta pirmajā teikumā kļūda (vienspēļu - dubultspēļu).

     [+] [-]

, 2011-09-02 21:13, pirms 13 gadiem
apeirons rakstīja: Autor, Jums raksta pirmajā teikumā kļūda (vienspēļu - dubultspēļu).
paldies par noraadi - labots