Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Ronaldu tiek apsūdzēts izvarošanā, viņš savu vainu noliedz

Ronaldu tiek apsūdzēts izvarošanā, viņš savu vainu noliedz
Krištianu Ronaldu. Foto: Alberto Gandolfo/UK Sport/SIPA/Scanpix

Vācijas laikraksts „Der Spiegel” publicējis detalizētu interviju ar Ketrinu Majorgu, kura viņa apsūdz Portugāles futbola superzvaigzni Krištianu Ronaldu 2009. gadā veiktā izvarošanā, tāpat Vācijas medijs savā publikācijā piedāvā dokumentāciju, kas atbalsta Majorgas izklāstīto notikumu versiju. Ronaldu „Instagram” video paziņojis, ka „Der Spiegel” publikāciju uzskata par viltus ziņām un vēlmi nopelnīt ar viņa vārda palīdzību.

Šobrīd 34 gadus vecā Ketrina Majorga ir amerikāniete, kura 2009. gadā Lasvegasā tika uzaicināta izklaidēties vienā ballītē ar Krištianu Ronaldu. Kā savā intervijā stāsta Majorga, Ronaldu palūdzis viņas telefona numuru, abi vēlāk sazinājušies, un viņa tikusi uzaicināta uz privātu ballīti viesnīcā. Kā apgalvo Majorga, viesnīcā Ronaldu ienācis istabā brīdī, kad viņa pārģērbusies, piedāvājis viņai intīma rakstura sakarus un, saņēmis noraidījumu, izvarojis viņu.

„Der Spiegel” par šo notikumu publikāciju veica jau 2017. gadā, norādot, ka Ronaldu 2010. gadā veicis maksājumu konfidencialitātes līguma ietvaros, proti, apmaiņā pret otras personas klusēšanu.Pirms gada gan Majorga nebija gatava piekrist sava vārda pievienošanai apsūdzībai un izvairījās no komentāriem medijam. Ronaldu advokāti pirms gada visas apsūdzības noliedza kā nepatiesas un publiski draudēja „Der Spiegel” ar tiesu darbiem, kas gan vēl nav sekojuši.

Līdzīga situācija arī šobrīd – Ronaldu savā „Instagram” profilā paziņojis, ka „Der Spiegel” publikāciju uzskata par „viltus ziņām” un ka labi saprot apsūdzības izvirzījušo personu motivāciju, proti, iedzīvoties uz viņa slavenā vārda rēķina. Ronaldu advokāts Kristians Šercs tikmēr izplatījis paziņojumu, kurā nosaucis „Der Spiegel” publikāciju par nelikumīgu. Šercs apliecinājis, ka saņēmis rīkojumu pieprasīt no „Der Spiegel” kompensāciju par morālo kaitējumu un pārkāpumiem par personas privātuma neievērošanu.

„Der Spiegel” savā publikācijā iekļāvusi Majorgas jaunā advokāta viedokli. Viņš norādījis, ka iesniedzis tiesā prasību par konfidencialitātes līguma starp Ronaldu un Majorgu atzīšanu par spēkā neesošu, jo līguma parakstīšanas brīdī viņa bijusi emocionāli traumatiskā stāvoklī, un Ronaldu advokāti par to zinājuši, taču tāpat aicinājuši viņu noslēgt līgumu. Majorga civilprasību iesniegusi Nevadas apgabala tiesā pagājušajā ceturtdienā.

Majorga stāsta, ka 2009. gada liktenīgajā naktī pēc Ronaldu uzbrukuma bijusi šoka stāvoklī, kamēr Ronaldu centies viņu mierināt. Viņa apjukumā pametusi viesnīcu, devusies uz slimnīcu, taču nav saņēmusies ieiet tajā iekšā. Tā vietā viņa devās uz mājām, kur pēc dažām stundām pastāstīja draudzenei, kas noticis. Tika izsaukta policija, un „Der Spiegel” publicējis izsaukuma protokolu 2009. gada 13. jūnijā, kurā gan Ronaldu vārds nav minēts, jo Majorga nevēlējusies nosaukt viņa vārdu policijai. Kā skaidro viņa pati, tad viņa apjautusi, ka tādējādi tiks piesaistīta mediju uzmanība. Dažas stundas vēlāk Majorga nogādāta slimnīcā, un „Der Spiegel” publicējis ārstu secinājumus par viņas stāvokli, un viņas slimības vēsturē norādīts, ka viņa cietusi no seksuāla rakstura uzbrukuma. Ronaldu vārds tika nosaukts policijai dažas dienas vēlāk, kas redzams tiesas protokolos.

Nākamo mēnešu laikā Majorga izvēlējās nevērsties tiesā, bet gan censties panākt vienošanos ar Ronaldu ārpus tiesas. Kā galveno ieguvumu šim procesam viņa intervijā nosauca iespēju izvairīties no publicitātes, kas oficiālas tiesas prāvas gadījumā nebūtu iespējams. Majorga norāda, ka nevēlējās ar šī notikuma palīdzību kļūt bagāta, tikai panākt, lai Ronaldu netiek pilnībā sveikā cauri un apmaksā viņas medicīniskos izdevumus, kas radās uzbrukuma dēļ.

Sākās pārrunas ar Ronaldu advokātiem – „Der Spiegel” rīcībā nonākusī komunikācija starp Ronaldu un viņa advokātu Osoriu de Kastro liecina, ka sākumā no Ronaldu prasīti 660 tūkstoši eiro, taču Ronaldu atbildējis, ka jāpanāk vienošanās par daudz mazāku summu. De Kastro vēlāk viņam sniedzis šādu atbildi: „Mēs beidzot esam vienojušies par 260 tūkstošiem. Vēl papildus būs rēķini par vienošanos un advokātiem, par to jau es tev stāstīju. Zinu, ka tā ir liela nauda, bet domāju, ka šī ir labākā izeja – un nebija nemaz tik viegli to vispār izkārtot.” Jāpiemin, ka apmēram tik liela summa, kas tika samaksāta Majorgai par konfidencialitātes līgumu, bija Ronaldu nedēļas alga Madrides „Real” sastāvā.

Ronaldu advokāti izskatīja arī iespēju vērsties tiesā pret Majorgu par šantāžu, taču vairāki apstākļi lika viņus pārdomāt. Ronaldu advokāti un pats futbolists veica aktīvu komunikāciju par Majorgas prasībām (vēl pirms līguma noslēgšanas). „Der Spiegel” rīcībā nokļuvušas vairākas e-pasta vēstules, starp kurām ir arī Ronaldu sniegtās atbildes advokātiem par šo lietu. Pieejamas vairākas atbilžu versijas ar dažādiem datumiem – vēlākajās versijās Ronaldu norāda, ka abas personas piekritušas intīmiem sakariem un Majorga ne brīdi nav likusi mainīt, ka nepiekristu tiem. Taču pašā agrākajā dokumentā pierakstītajās Ronaldu atbildēs saviem advokātiem redzami citāts: „Viņa teica „nē” vairākas reizes. Es viņā iegāju no aizmugures. Tas bija rupji. Viņa teica, ka nevēlas, taču padarīja sevi pieejamu.”

„Der Spiegel” uzsver, ka Ronaldu neatsaucās uz vairākkārtējiem aicinājumiem uz apsūdzību izvērtēšanu un interviju par Majorgu, kā arī nevēlējās paskaidrot „Der Spiegel” rīcībā esošo dokumentāciju. Jau pirms publikācijas Ronaldu advokāti norādīja Vācijas laikrakstam, ka šāda publikācija būs nelikumīga.

„Der Spiegel” publikācijā pilnā apjomā pieejama šeit (angļu valodā) - Cristiano Ronaldo: Kathryn Mayorga, The Woman...

Plašāks paskaidrojums par „Der Spiegel” veiktās publikācijas tapšanu


, 2018-10-01 19:36, pirms 6 gadiem
Mani arī viņš izvaroja. 1999. gada vasarā "Apvedceļa" zaļumballē, aiz Cēsu alus telts. Dodiet man sāpju naudu. Labāk vairākus ļimakus, bet var arī tikai vienu.
, 2018-10-01 19:36, pirms 6 gadiem
Pamodās... pēc 10 gadiem.
, 2018-10-01 19:37, pirms 6 gadiem
Kārtējā mauķele ,kas grib piķi noslaukt no slavenības
, 2018-10-01 19:47, pirms 6 gadiem
zaibal šitās stulbās m.aukas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-10-01 19:52, pirms 6 gadiem
Visas šīs naudaskārās aitas vajadzētu ielikt pie kaut kādiem izvarotājiem cietumā, lai tiešām zina, kā ir, kad izvaro
, 2018-10-01 19:54, pirms 6 gadiem
hm, šajā gadījumā izvarošana ir diezgan neticams stāsts...
, 2018-10-01 19:58, pirms 6 gadiem
yankeezulu rakstīja: Mani arī viņš izvaroja. 1999. gada vasarā "Apvedceļa" zaļumballē, aiz Cēsu alus telts. Dodiet man sāpju naudu. Labāk vairākus ļimakus, bet var arī tikai vienu.
Nejoko par tadam lietam. Redzu, ka tev patik ironizet, bet tu nebiji tur, tu nezini kas notika vai nenotika. Tu izskaties tikai pec mulka un tas ari viss.
, 2018-10-01 19:59, pirms 6 gadiem
LTG Līkuls rakstīja: A varbut ne? Uz to jau vini tikai spele, jo redz lielaka dala pamulkisi vienmer uzskatis ka tas maukjelites grib iedzivoties vinju makos. Tiesi vini zin to ka vienmer vares atpirkties jo ir ar ko un visu vainu vienmer tikai noliegs.
Sportisti vispar ir tirakie un svetakie cilveki uz zemes, vini nekad nav vainigi, vainigas ir vinas tiklidz parkapj balles majai slieksni.
Piekritu, daudzi slepjas aiz fakta, ka kads grib tikai naudu noslaukt. Nekadu pieradijumu, pilnigi neka, bet visi komentaru sadala jau so pa ielasmeitu sauc...
, 2018-10-01 20:00, pirms 6 gadiem
bļāviens-nu rakstīja: Visas šīs naudaskārās aitas vajadzētu ielikt pie kaut kādiem izvarotājiem cietumā, lai tiešām zina, kā ir, kad izvaro
Tevi ari vajadzetu ielikt tur uz 1 nedelu, lai citreiz pirms padoma, pirms kadu pa aitu sauc. Tikai ziepes nenomet, sapigi beigsies.
, 2018-10-01 20:01, pirms 6 gadiem
pikolo rakstīja: hm, šajā gadījumā izvarošana ir diezgan neticams stāsts...
hm, rakstu izlasīji? Sākumā pats Ronaldo tak saviem advokātiem atzinies!

Pretīgie lopi pirms komentējiet iemācāties lasīt!
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999
, 2018-10-01 20:06, pirms 6 gadiem
elfs rakstīja: hm, rakstu izlasīji? Sākumā pats Ronaldo tak saviem advokātiem atzinies!

Pretīgie lopi pirms komentējiet iemācāties lasīt!
„Viņa teica „nē” vairākas reizes. Es viņā iegāju no aizmugures. Tas bija rupji. Viņa teica, ka nevēlas, taču padarīja sevi pieejamu.”

Normāla tēma!
, 2018-10-01 20:09, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Neticu, ka šis izvarojis sievieti. Ja nu vienīgi kādu džeku.
Tev sava arogance gan nevienam vairs nav jāpierāda.
, 2018-10-01 20:12, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Neticu, ka šis izvarojis sievieti. Ja nu vienīgi kādu džeku.
Labs
, 2018-10-01 20:20, pirms 6 gadiem
Laikmetā, kad visi ņemas pa labi un pa kreisi, kad "vienas nakts sakars" ir norma, kad sekss tiek propagandēts visos iespējamos medijos utt. ir arvien grūtāk noticēt sievietes upures lomai. Kur vien skaties, tur visas savu seksualitāti bāž laukā cik vien spēj, bet tai pat laikā ir super jūtība uz izvarošanām. Jaunos, neprecētos džekus godīgi sakot neapskaužu...bezmazvai līgums pirms seksa jadod parakstīt, kurā pa punktiem viss atrunāts kas un kā tiks darīts. Kaut gan arī precētie var norauties - ja nu sanāk izšķirties var atklāties, ka pirms n gadiem, kad vēl bijāt kopā izvaroji savu toreizejo sievu, jo viņa tā kā bija nogurusi un īsti negribēja, bet tā kā tu tāds uzstājīgāks biji, tad beigās viss notika. Nu paldies dievam "parastie bobi" vēl "nekrīt iekšā", jo no tiem 260k spiesdams neizspiedīsi...
, 2018-10-01 20:20, pirms 6 gadiem
Starp citu tie, kas te viņu apsaukā - rakstā skaidri minēts, ka izvarošanas fakts tika fiksēts, vienīgi netika norādīts izvarotājs. Tālāk lasot, kad sākumā Ronaldo ir atzinis advokātiem vainu ir tak viss skaidrs.
Ok, ja vel ar to nepietiek, tad tak veikto maksājumu tak var pierādīt. Kāpēc lai šis maksātu tādu summu ja ne lai slēptu pēdas?

Lai vai kā jums gribētos to noliekt, bet starp slavenībām ļoti bieži ir izvarotāji un citāda veida varmākas. Kaut vai tas Dienvidāfrikas skrējējs sievas slepkava vai Liepājas Argentīnietis izvarotājs. Abu vaida pierādīta tiesās, bet te sc.com p.dari šos attaisno. Un jūs sevi sauciet par vīriešiem?
, 2018-10-01 20:21, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Neticu, ka šis izvarojis sievieti. Ja nu vienīgi kādu džeku.
gan jau Liepājas Ikaunieku, tam paskats toc kā 16 gadīgai meitenei
, 2018-10-01 20:29, pirms 6 gadiem
Vai tad viņš nav gejs?
, 2018-10-01 20:29, pirms 6 gadiem
LTG Līkuls rakstīja: A varbut ne? Uz to jau vini tikai spele, jo redz lielaka dala pamulkisi vienmer uzskatis ka tas maukjelites grib iedzivoties vinju makos. Tiesi vini zin to ka vienmer vares atpirkties jo ir ar ko un visu vainu vienmer tikai noliegs.
Sportisti vispar ir tirakie un svetakie cilveki uz zemes, vini nekad nav vainigi, vainigas ir vinas tiklidz parkapj balles majai slieksni.
Bet vai neliekās dīvaini, ka visas šīs meitnes atklājās pēc 10 un vairāk gadiem? Ja jau ir noticis noziegums veic apsūdzības uzreiz. Un ja vainosi šeit mainījušos sabiedrību, visus Me too utt. - tad jau, tas nozīmē, ja tādu izmaiņu nebūtu dāmas klusētu mūžam. Bet re kā, ierauga, ka citas it kā izvarotās iesūdz, no tā vēl nopelna brangu piķi, tad daudzām atrodās seni pāri darījumi par kuriem pasūdzēties. Nekādā gadījumā neatblastu izvarošanu utt., bet ja noziegums ir bijis tad par to ir jārunā uzreiz nevis pēc daudziem gadiem.
, 2018-10-01 20:30, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Neticu, ka šis izvarojis sievieti. Ja nu vienīgi kādu džeku.
Tāpat kā tevi krievu praporščiki uz zemūdenes
, 2018-10-01 20:30, pirms 6 gadiem
Smieklīgi! Pats nav spējīgs godīgi nodokļus nomaksāt, bet nīd, ka citi uz šā vārdu vēlas nopelnīt!? Vēl jo zilāks tas futbols šādu gadījumu pēc...
, 2018-10-01 20:37, pirms 6 gadiem
Rodriguez 2 rakstīja: gan jau Liepājas Ikaunieku, tam paskats toc kā 16 gadīgai meitenei
Neko nezinu par šo tēmu!
, 2018-10-01 20:38, pirms 6 gadiem
viedoklis rakstīja: Smieklīgi! Pats nav spējīgs godīgi nodokļus nomaksāt, bet nīd, ka citi uz šā vārdu vēlas nopelnīt!? Vēl jo zilāks tas futbols šādu gadījumu pēc...
Super! Par vienu debiloidisku fanu mazāk!!
, 2018-10-01 20:40, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Neko nezinu par šo tēmu!
Ja tu nezinātu "neko", tad būtu jālieto "šādu", nevis "šo"
, 2018-10-01 20:45, pirms 6 gadiem
#metoo
, 2018-10-01 20:53, pirms 6 gadiem
mariz rakstīja: #metoo
Kurš tevi mizoja?
, 2018-10-01 21:06, pirms 6 gadiem
Avs rakstīja: Vai tad viņš nav gejs?
Hermafrodiits !!!
, 2018-10-01 21:07, pirms 6 gadiem
Kommaer/// rakstīja: Super! Par vienu debiloidisku fanu mazāk!!
Kas ir, uztraucies, ka Tavs ''sirds-āķītis'' var izrādīties izvarotājs?
, 2018-10-01 21:19, pirms 6 gadiem
šitām maukām ticēt.... cik laiks pagājis, pamodusies. nopietni... naudu sagribējās.
, 2018-10-01 21:25, pirms 6 gadiem
Avs rakstīja: Kas ir, uztraucies, ka Tavs ''sirds-āķītis'' var izrādīties izvarotājs?
Ne. Pat nemaz!
Jo- cik saprotu- viņa pārāk sexy bija pret viņu pagriezusies!
Tādēļ pati vainīga!!!
Ronaldo jau nesaka, ka to nedarīja, bet gan vienkārši, ka tā nav viņa vaina

„Viņa teica „nē” vairākas reizes. Es viņā iegāju no aizmugures. Tas bija rupji. Viņa teica, ka nevēlas, taču padarīja sevi pieejamu.”

, 2018-10-01 21:30, pirms 6 gadiem
10 gadus apakaļ bija tiesa, viņa piekrita vienoties par nodarījumu, kas ir veikts/nav veikt, kāda starpība, piekrita vienoties.

Šobrīd piķis aptrūkās un izdomāja, ka vajadzētu visos sīkumos izstāstīt laikrakstiem, kas nu bija, lai varētu tālāk piķi kāst?

Neatbalstu seksuālu vardarbību, bet nu bļā, tad varēji tiesāties par savu sniegbalto dvēseli, gan jau advokāts ieteica paņemt kušķi un aizvērties, ko arī izdarīja.
, 2018-10-01 22:24, pirms 6 gadiem
Vai manu vai, laikam šokā bija 10 gadus no vietas. Tagad tik atgājusi, nabaga dvēselīte.
, 2018-10-01 22:26, pirms 6 gadiem
yankeezulu rakstīja: Mani arī viņš izvaroja. 1999. gada vasarā "Apvedceļa" zaļumballē, aiz Cēsu alus telts. Dodiet man sāpju naudu. Labāk vairākus ļimakus, bet var arī tikai vienu.
1999.gadā ''Apvedceļa'' vēl nebija.Gluži kā Tev seksa.
, 2018-10-01 22:28, pirms 6 gadiem
Dīvaini, ja jau tā bija izvarošana, tad kāpēc bija jāgaida tik ilgus gadus, kad vairs neko nevar pierādīt?Normāli cilvēki par noziegumu pret viņu ziņo uzreiz.
"Udinese" pret "Napoli". Foto: Ettore Griffoni/IPA Sport/Imago Images/Scanpix
5

"Atalanta" iekāpj Čempionu līgas zonā, Neapole turpina neuzvarēt lejasgala komandas

Itālijas A sērijas 35. kārtas izspēle noslēdzās ar Bergamo "Atalanta" atspēlēšanos un uzvaru (2:1) pār pastarīti "Salernitana", kā arī iepriekšējās sezonas čempiones "Napoli" izlaistu pārsvaru Udīnē.
Olivjē Žirū. Foto: IPA/SIPA/Scanpix

''Milan'' spēlē rezultatīvu neizšķirtu, ''Juventus'' neizmanto iespēju pietuvoties

Šodien Itālijas A sērijas 35. kārtas ietvaros neizšķirti spēlēja gan otrajā vietā esošā ''Milan'', gan trešajā pozīcijā esošā ''Juventus''. Pirmā sešu vārtu mačā spēlēja 3:3 pret ''Genoa'', bet otrā kārtas centrālajā spēlē neuzvarēja ''Roma'' (1:1).
"Sassuolo" futbolisti Džanmarko Ferrāri (Nr. 13) un Daniels Boloka (Nr. 24). Foto: Alberto Lingria/Reuters/Scanpix

Cīņā par izdzīvošanu esošā "Sassuolo" sagādā čempionei "Inter" otro zaudējumu

Tikai otro zaudējumu šajā Itālijas A sērijas sezonā cieta 20. čempiones titulu nodrišinājusī Milānas "Inter", izbraukumā piekāpjoties (0:1) kopvērtējuma priekšpēdējā ailē esošajai "Sassuolo".