Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Andris Vētra

"Tour de Ski" kopvērtējumā uzvar Kuitunena un Kolonja

"Tour de Ski" kopvērtējumā uzvar Kuitunena un Kolonja
Virpi Kuitunena (Somija) distancē atstājusi pēdējās spēka rezerves.
Foto:Scanpix

Šodien Val di Fiemmē (Itālija) ar sacensībām iedzīšanas distancēs noslēdzās distanču slēpošanas sacensību „Tour de Ski” maratons. Par "Tour de Ski" kopvērtējuma uzvarētājiem kļuva Virpi Kuitunena (Somija) un Dario Kolonja (Šveice).

Sievietēm sacensības risinājās 9 km distancē, bet vīriešiem 11 km distancē brīvajā stilā. Pirmie distancē devās kopvērtējuma līderi, kuriem sekoja pārējie pēc tāda laika, cik no līdera atpalika „Tour de Ski” kopvērtējumā.

Sievietēm 9 km iedzīšanas distancē (kas jāveic pamatā pret kalnu) pirmā devās Somijas distanču slēpotāja Virpi Kuitunena, pēc 31.7 sekundēm distancē devās Aino Kaisa Sārinena (Somija). Trešā distancē devās Petra Majdiča (Slovēnija). Kuitunenai ne bez pūlēm izdevās nosargāt uzvaru līdz pat finišam, izcīnot „Tour de Ski” kopvērtējuma uzvarētājas titulu. Teicami startēja Sārinena, kura arvien deldēja Kuitunenas pārsvaru, tomēr finišēja otrajā vietā. Trešo vietu kopvērtējumā izcīnīja Majdiča. Neveiksmīgas šīs dienas sacensības izrādījās Norvēģijas slēpotājai Maritai Bjergenai – kopvērtējumā nācās atkāpties no ceturtās uz desmito vietu.

Lielisks starts Polijas distanču slēpotājai Justīnai Kovaļčikai, kura kopvērtējumā izcīnīja ceturto vietu, sadeldējot laika starpību par aptuveni pusotru minūti, kas ir samērā daudz.
Sacensību organizatori atsevišķi aprēķināja arī t.s. „tīros rezultātus” – neņemot vērā handikapu, ar kuru sportisti distanci sāka. Ātrākā sieviešu konkurencē izrādījās Terēze Johauga (Norvēģija), Kovaļčikai ceturtais rezultāts šajā ieskaitē.

"Tour de Ski" kopvērtējums.
Sievietes. (finišēja 37 dalībnieces):

VietaSportisteValstsLaiks
1.KUITUNEN VirpiFIN2:06:41.4
2.SAARINEN Aino KaisaFIN+7.2
3.MAJDIC PetraSLO+34.5
4.KOWALCZYK JustynaPOL+1:21.1
5.LONGA MariannaITA+1:36.5
6.JOHAUG ThereseNOR+2:20.0
7.HAAG AnnaSWE+2:26.5
8.FOLLIS AriannaITA+2:35.6
9.STEIRA Kristin StoermerNOR+2:51.8
10.BJOERGEN MaritNOR+3:12.4

Vīriešiem sacensības risinājās 11 km iedzīšanas distancē brīvajā stilā, distancē pirmais devās Šveices distanču slēpotājs Dario Kolonja. Teihmans distancē devās 34.1 sekundi vēlāk par Kolonju. Tomēr sacensībās Kolonja pārsvarā slēpoja lepnā vientulībā, finišā par nepilnu minūti apsteidzot tuvāko sekotāju Peteru Northugu (Norvēģija). Trešais finišēja Teihmans. Fantastiski šīs dienas sacensības aizvadīja Džordžio di Čenta (Itālija), kuram kopvērtējumā izdevās izcīnīt ceturto vietu (pirms šīs dienas sacensībām kopvērtējumā bija vien 14.). Neņemot vērā handikapu, ar kādu sportisti startēja, ātrākais šodien bija Ivans Babikovs (Kanāda), taču kopvērtējumā palika 36. Di Čentam „tīrais” distancē pavadītais laiks bija trešais ātrākais.

Šodien ne tik labi veicās Igaunijas slēpotājiem, kuri tomēr ir izteikti klasiskā stila speciālisti – Jāks Mae atkāpās uz 12. vietu, Aivars Rehema – 17., Andruss Vērpalu – 20.

"Tour de Ski" kopvērtējums.
Vīrieši. (finišēja 55 dalībnieki):

VietaSportistsValstsLaiks
1.COLOGNA DarioSUI2:56:05.4
2.NORTHUG PetterNOR59.0
3.TEICHMANN AxelGER+1:02.8
4.DI CENTA GiorgioITA+1:22.2
5.ROTCHEV VassiliRUS+1:31.0
6.GAILLARD Jean MarcFRA+1:39.1
7.PILLER COTTRER PietroITA+1:52.7
8.JOHNSRUD SUNDBY MartinNOR+2:06.3
9.DEMENTIEV EugeniRUS+2:13.8
10.JAUHOJAERVI SamiFIN+2:16.4

Izmantotie resursi:
tour-de-ski.com


, 2009-01-04 23:37, pirms 15 gadiem
Sārinena ne tikai deldēja starpību ar Kuitunenu, bet bija viņu pat apsteigusi, taču Kuitunena beigās atrada spēkus kāpināt tempu un kalna vidū apdzina Sārinenu, pirms paša finiša savukār Sārinena atkal sāka skriet pakaļ Kuitunenai, taču līdz finišam nepaspēja panākt.
Un lielākā distances daļa tomēr nav pret kalnu, tur laikam tikai kādi 2 km ir pret kalnu, taču tas kalns ir tāds, ka lielāko daļu distancē pavādītā laika sportisti pavada kalnā
Di Čenta nav nekāds pārsteigums, viņš jau pagājušogad tieši kalnā uzlēpoja ļoti ātri, šogad skrēja pēc trešās vietas, bet tomēr neaizskrēja. Cik zinu, tad viņi vasarā ar Pilleru Kotreru trenējās tieši priekš šī kalna, bet Kotrers beigās nolūza un neturēja līdzi di Čentam, kaut gan arī Kotrers labi nostartēja.
Par igauņiem nav nekāds pārsteigums, viņiem spēcīgākā disciplīna ir klasika, kur viņi arī sev uztaisīja salīdzinoši augstās vietas.
Uzskatu, ka Tour de ski vispār ir pārāk "klasisks", jo labiem klasiķiem ir krietni lielākas iespējas uzvarēt, nekā brīvā stila speciālistiem. Nu piemēram tā pati Kuitunena, Sārinena un Madiča savu iespaidīgo pārsvaru uztaisīja tieši klasiskajās distancēs un pārējiem kļuva neaizsniedzamas. Tā pati Madiča pateicoties ļoti veiksmīgam klasikas slēpojumam vakar savāca gandrīz visas pieejamās sprinta bonusu sekundes un ieguva labākās sprinteres titulu, kamēr Arianna Follis, kura ļoti pārliecinoši uzvarēja abus sprinta posmus zaudēja labākās spinters titulu. Muļķīgi, jo sanāk, ka par labāko sprinteri var kļūt viduvēji nobraucot sprinta posmus un ar labu klasikas slēpojumu savācot bonusu sekudes. Turklāt klasikā ir iespējams uzaudzēt krietni lielāku pārsvaru. Bet brīvā stila speciālistiem vispār nebija nekādu iespēju pacīnīties par titulu.
, 2009-01-05 14:51, pirms 15 gadiem
Sieviešu kalnākāpiens bija daudz aizraujošāks kā vīriešu,jo intriga saglabājās līdz pedējiem metriem.
Laikam nevar izveidot ideālu sistēmu daudzdienām,bet es par klasiku-slēpošanas pamati tomēr.
Marsels Hiršers. Foto: Reuters / Scanpix
1

Titulētais kalnu slēpotājs Hiršers plāno atgriezties un pārstāvēt Nīderlandi

LETA--AP. Titulētais Austrijas kalnu slēpotājs Marsels Hiršers plāno atgriezties sacensību apritē un pārstāvēt savu mātes dzimteni Nīderlandi.
Liene Bondare
Foto: Emīlija Škapare
1

Liene Bondare sezonu noslēdz ar jaunu personīgo rekordu slalomā

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare sezonas noslēdzošajās slaloma sacensībās Valdizērē, Francijā, sasniedza piekto vietu, vēlreiz šajā sezonā uzlabojot savu personīgo Starptautiskās Slēpošanas federācijas FIS punktu rekordu.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.