Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Miņinam pirmais brauciens divniekos neveiksmīgs

Miņinam pirmais brauciens divniekos neveiksmīgs
Jānis Miņins
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Jāņa Minina un Oskaru Melbārža bobsleja divnieks pēc pirmā brauciena Pasaules kausa posmā Vinterbergas (Vācija) trasē ieņem 16. vietu.

Pēc piektdien veiktās izlozes divnieku ekipāžu nobraucienu kārtībai noskaidrojās, ka Jānis Miņins duetā ar Oskaru Melbārdi šajā sacensību posmā startēs ar 11. numuru, bet Edagars Maskalāns un Raivis Broks trasē dosies kā 22. Kā vēlāk izrādījās, Maskalāns šodien nestartēja, bet Miņinam pirmais brauciens bija pagalam neveiksmīgs.

Braucienu veicot ar kļūdām Latvijas bobsleja izlases pirmais pilots finišēja 16. vietā, no pirmā brauciena uzvarētājiem Tomasa Floršuca un Karla Angerera (abas vācu ekipāžas uzrādīja absolūti vienādus rezultātus) atpaliekot par 0,64 sekundēm. Otrais brauciens divniekos jau pēc pavisam neilga laika – pulksten 16.00.

Edgaram Maskalānam īsi pirms šodienas sacensībām bijusi augsta temperatūra un nolemts neriskēt, pieļaujot, ka viņš varēs startēt rīt četriniekos.

"Jānis Miņins kļūdījās trases pirmajā pusē, kur pieļāva acīmredzamu kļūdu un tur atstāja ļoti daudz laika, bet sports ir sports," portālam Sportacentrs.com Miņina neveiksmes iemeslus pirmajā braucienā komentēja Latvijas Bobsleja federācijas viceprezidents Zintis Ekmanis.

PK 4. posms bobslejā. Vinterberga (1. brauciens)

Divnieki

VEkipāžaValstsLaiks
1.FLORSCHUETZ/­BREDAUGER56.71
2.ANGERER/­BERMBACHGER56.71
3.RUEEGG/­HANDSCHINSUI+0.01
4.HEFTI/­LAMPARTERSUI+0.02
5.SCHMID/­EGGERSUI+0.02
6.LANGE/­KUSKEGER+0.06
16.MIŅINS/MELBĀRDISLAT+0.64

Izmantotie resursi:
fibt.com


, 2009-12-12 15:37, pirms 14 gadiem
Nekas, ceram uz četriniekiem
, 2009-12-12 15:38, pirms 14 gadiem
Ar divniekiem traks var palikt, teica taču, ka būs labāk!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-12-12 16:15, pirms 14 gadiem
otrais brauciens Miņinam uz goda
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.