Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Miņins: "Nākamsezon medaļas uzreiz nesolu"

Miņins: "Nākamsezon medaļas uzreiz nesolu"
Jānis Miņins
Foto: AFP

Otrdienas vakarā "Sporta studijā" plašāk tika runāts par divām tēmām. Viena no tām – Latvijas bosleja četrinieka izcīnītās bronzas pasaules čempionātā. Bobslejisti tikai otrdien atlidoja no Ziemeļamerikas, viņus varēja uzklausīt intervijā lidostā, bet ar Jāni Miņinu notika sazināšanās telefoniski tiešraidē.

"Pašlaik Kuldīgā vēl neesmu paspējis publikai atrādīties, nezinu, kā būs, es esmu mājās un arī stipri saguris pēc turnejas un arī garā pārlidojuma, nāk miegs," sākumā skaidroja pilots. Vēlāk arī viņam bija iespēja palūkot savus braucienus Leikpesidā un nedaudz tos pakomentēt. "Tagad jau dažas kļūdas var saskatīt, bet tā ir vienmēr. Par startu tāpat pirmajā braucienā var saprasti džekus, viņi visi ir noguruši , tajā skaitā arī es. Mēs mēģinājām viens otru uzmundrināt un gatavojāmies uz katru nākamo braucienu, par medaļām vēl tobrīd nedomājām. Mēģinājām sakopot visus spēkus katram braucienam."

Jānim labāk patīk ķert nekā mukt: "Kā Sandis Prūsis pareizi teica, arī Edgars Maskalāns man nedaudz atvēra acis sezonas sākumā, pamodināja no tā lielā miega, kas bija vasarā. Tas man lika saņemties un rezultāti uzlabojās"

Kas nācis prātā pirms pēdējā, ceturtā brauciena Leikplesidā? "Pirmā doma bija – bez kādām rupjām kļūdām, noturēt pārsvaru attiecībā pret ceturto pozīciju. Protams, mazas kļūdiņas bija, pēc otrās virāžas arī. Leikplesidā man iepriekš gājis tā kā pa kalniem, līdzīgi kādreiz Sanktmoricā. Tur gan mums kādreiz bijusi ļoti neveiksmīga izloze piedevām."

Kurā trases vietā aptuveni saprati, ka ir, ka esi priekšā visiem pārējiem un medaļa būs? "Es sāku bļaut jau 17. virāžā, nezinu kā pārējie."

Vai bija cerība Langi vēl apsteigt? "Es nekad neceru uz konkurentu neveiksmēm. Mēs jau gribējām viņiem bišķi tuvāk tikt startā un būtībā arī tas izdevās, taču sagatavotības līmenis tomēr drusku atšķiras Viņiem labākie džeki atbrauca tikai pēdējā nedēļā, atpūtušies un speciāli gatavojušies pasaules čempionātam. Mēs to nevaram atļauties, nav tādu rezervju."

Jānis tika lūgts īsi noraksturot arī jauno Vankūveras olimpisko spēļu trasi Vistlerā, kur viņam bija ne tikai uzvara četriniekos, bet arī jauns ātruma rekords. "Trese ir ļoti ātra, nedaudz bīstama, īpaši uzmanīgi jāizbrauc 11.un 13. virāža. Mums jau arī līdz pat pēdējai treniņu dienai gāja pagrūti, bijām tuvu kritienam. Par ātruma rekordu gan mums pagaidām nekādu sertifikātu neiedeva, bija gan tādas runas, ka pieteikšot Ginesa rekordam, bet par to gan es galīgi nedomāju, gan jau kāds drīz nobrauks ātrāk."

Miņins tāpat izskaidroja, kāpēc rezultāti divniekos ir krietni sliktāki nekā četriniekos. Viens no iemesliem - pie konkurētspējīgas tehnikas tikuši tikai sezonas gaitā, bet pasaules kausa treniņos un arī mačos neesot tā labākā vietu visu izmēģināt un izdarīt korekcijas.

Visbeidzot, daudzi tagad no Miņina četrinieka gaidīs tikai un vienīgi medaļas. Pats pilots gan ir reālists – sportā varot visādi būt. "Es teikšu vienu – uzreiz medaļas nākamajā sezonā nesolu un nekad neesmu to darījis. Mūsu sporta veids ir diezgan tehnisks, var daudz kas atgadīties. Krīze gan skārusi arī bobsleju un pat amerikāņi diezgan sākuši skaitīt naudu, piedomā pie tā. Vāciešiem pagaidām nejūt vēl to, mazajām valstīm noteikti grūtāk. Monako vēl laikam nejūt, čehi noteikti jūt krīzi, tāpat arī mums jau arī nav tik spoži finansiāli."


, 2009-03-04 10:14, pirms 15 gadiem
Pareizi, solīt nevajag. Vajag vnk darīt! Malacis, paldies tev!
, 2009-03-04 10:17, pirms 15 gadiem
Nu Janka Turies!!!!!!! Latvija ar Tevi!!!!!
, 2009-03-04 10:54, pirms 15 gadiem
uzreiz (sezonas sākumā) jau nevajag, bet galvenais, lai vēlāk(olimpiādē) būtu!
, 2009-03-04 13:45, pirms 15 gadiem
Novēlu olimpisko gadu ne sliktāku kā šo!
, 2009-03-04 15:55, pirms 15 gadiem
interesants sporta veids-----nekad nepamet doma-----bet ar ko šie nodarbojas starp sezonām?(tā sezona nu arī ir ''ļoti gara")
man no šo pirmās vai pēdējās vietas ne silts, ne auksts
, 2009-03-05 09:39, pirms 15 gadiem
labais333 rakstīja: interesants sporta veids-----nekad nepamet doma-----bet ar ko šie nodarbojas starp sezonām?(tā sezona nu arī ir ''ļoti gara")
man no šo pirmās vai pēdējās vietas ne silts, ne auksts
nu starp sezonām viņi cītīgi trenējas un gatavojasnākamajai sezonai.
nu slikti, ka nespē priecāties par time kas Latvijas vārdu nes pasaulē. un vēl tik pozitīvā nozīmē.
, 2009-03-08 22:21, pirms 15 gadiem
labais333 rakstīja: interesants sporta veids-----nekad nepamet doma-----bet ar ko šie nodarbojas starp sezonām?(tā sezona nu arī ir ''ļoti gara")
man no šo pirmās vai pēdējās vietas ne silts, ne auksts
Starp sezonām ir treniņnometnes. 2 nedēļas nomente, 2 nedēļas nosacīti brīvas, treniņnometnes laikā katru dienu ir 2 treniņi, dienā kopējais treniņā pavadītais laiks vidēji 6 h. Lieki pieminēt, ka treniņi ir nenormāli smagi, nereti puiši no lielās slodzes pa naktīm nevar aizmigt. Tie kas trenējās saprot par ko iet runa, tie kas tikai sēž pie PC un raksta stulbus komentārus vienmēr pierakstīs kko lieku..
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.