Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Rastorgujevs: "Beigās mani spēki bija absolūti beigušies" (+video)

Rastorgujevs: "Beigās mani spēki bija absolūti beigušies" (+video)
Andrejs Rastorgujevs
Foto: Vid Ponikvar/Sportida/SIPA/Scanpix

Sestdienas vakarā labākais starts 2015./16.gada sezonā padevās Latvijas biatlona līderim Andrejam Rastorgujevam - 5.vieta 15 kilometru masu startā Kanādā notiekošajā Pasaules kausa izcīņas 7.posmā. Piedāvājam dažu sportistu, arī Rastorgujeva, komentārus pēc šīm sacensībām.

Pēc iegūtās 5.vietas masu startā Starptautiskās biatlona savienības (IBU) uzmanību izpelnījies Andrejs Rastorgujevs, kurš atzina (video versiju skatīt zemāk), ka distances pēdējā pusotrā kilometrā spēki bija pilnībā beigušies un nav bijis iespēju ieķerties aiz konkurentiem. Savu šaušanu (1+0+1+1) Rastorgujevs nodēvēja par labu, tiesa, atzina, ka nav bijis apmierināts ar pēdējo šaušanu, kad pietrūcis koncentrēšanās.

Dominiks Vindišs savos 26 gados līdz sestdienas masu startam Pasaules kausa izcīņas posmos tikai trīs reizes bija ticis labāko desmitniekā un tikai vienreiz ticis labāko sešiniekā - 5.vieta 10 kilometru sprintā 2012./13.gada sezonā Sočos. Toties sestdien masu startā viņam izdevās piepildīt sapni - ne tikai izcīnīt pirmo medaļu karjerā, bet uzreiz kāpt uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena.

Vindišs pēc sacensībām sacīja: "Šķiet, šo brīdi gaidīju 20 gadus. Vēroju biatlonu Antholcā visu savu dzīvi [Vindišs dzimis 25 kilometru attālumā no Antholcas, kur risinās Pasaules kausa izcīņas posmi - aut.], redzēju tur uz goda pjedestāla savu treneri - viņš bija mans elks un kopš tā laika iegūt medaļu pašam bija mans sapnis. Vienmēr cerēju, ka arī sasniegšu šādu rezultātu. Tas ir vienkārši neticami. Slēpes šodien strādāja labi. Pēdējā aplī, kad pamanīju, ka Rastorgujevs ir noguris, sapratu, ka šī iespēja ir jāizmanto."

Šautuvi kā pirmais pameta Kventins Fijons Majē, kuram finišā bronza: "Šodien gribēju sašaut labāk nekā sprintā [sprintā Fijonam Majē 6/10 un 45.vieta - aut.]. Šodien trīs kļūdas - nav pārāk labs rādītājs, taču šodien ar to pietika."

Sudrabu ieguvušais Benedikts Dolls, kurš ar savu lielisko slēpojumu pēdējā aplī būtībā atņēma Rastorgujevam medaļu, sacīja: "Pēc pēdējās šaušanas pat neiedomājos, ka varēšu apsteigt divus sportistus [Rastorgujevu un Fijonu Majē - aut.]. Ja tas izdodas, tas ir skaisti. Taču vispār es ne pārāk mīlu tik skarbus apstākļus kā šodien. Tomēr reizēm spēju lieliski nostartēt tādos apstākļos. Ja šauju normāli, bet citiem šaušanā neveicas, manas iespējas palielinās. Tai pašā laikā nav šaubu, ka patiesais mana panākuma iemesls bija slēpojums."

Neveiksmīgi nostartējušie krievu biatlonisti Antons Šipuļins un Jevgeņijs Garaņičevs (17. un 15.vieta) norādīja attiecīgi uz sarežģīto aklimatizāciju un sarežģīto augstkalnes trasi, kas esot vēl grūtāka nekā Antholcā.

Rastorgujevs

Vindišs

Medaļnieku preses konference

Izmantotie resursi:
International Biathlon Union - IBU
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...


, 2016-02-07 01:19, pirms 8 gadiem
Njā bet 5.vieta Izcils Panākums
, 2016-02-07 01:34, pirms 8 gadiem
Izskatās tīri apmierināts, pareizi nav ko nokārt galvu, jo medāli būs, tikai laika jautājums ☺
Slēpts komentārs: W W E
, 2016-02-07 08:48, pirms 8 gadiem
Vindišs teica, ka ēd labu pēdu!
Slēpts komentārs: Tapirs
, 2016-02-07 09:01, pirms 8 gadiem
Paldies par video! Ļoti noderēja! Andrejs nepadodas un nenokar degunu! Biatlons ir biatlons un tā, diemžēl, gadās.
TURPINĀM TICĒT, KA BŪS un reiz sakritīs viss, kam jāsakrīt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: RonaldoTheBest
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-02-07 09:16, pirms 8 gadiem
Prieks par Andreju.
, 2016-02-07 09:16, pirms 8 gadiem
RonaldoTheBest rakstīja: Angļu valodu gan derētu uzlabot, bet tā malacis
tev derētu uzlabot manieres.
Slēpts komentārs: RonaldoTheBest
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-02-07 11:38, pirms 8 gadiem
par ko man tik daudz " - " ?
, 2016-02-07 11:52, pirms 8 gadiem
W W E rakstīja: par ko man tik daudz " - " ?
Par to, ka tu visiem esi zb, un esi noriebies.
, 2016-02-08 16:29, pirms 8 gadiem
RonaldoTheBest rakstīja: Angļu valodu gan derētu uzlabot, bet tā malacis
Valodai nav nekādas vainas, visu var saprast.. Atšķirībā no futbola superzvaigznēm, kas māk runāt tikai vienā valodā.. Malacis prieks ,ka vismaz smaidīgs..
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.