Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Bricis: "Tādā aukstumā vēl nebiju startējis"

Bricis: "Tādā aukstumā vēl nebiju startējis"
Ilmārs Bricis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pēc Pasaules kausa 1. posma biatlonā komentāru par aizvadītajām sacensībām portālam Sportacentrs.com sniedza Latvijas izlases līderis Ilmārs Bricis, kurš neslēpa, ka cerējis uzrādīt labākus rezultātus, taču dažādu iemeslu dēļ tas nav izdevies.

"Nav slikti, bet bija visas iespējas būt augstāk. Biatlonā tā ir ierasta lieta. Katrā dienā objektīvu vai subjektīvu iemeslu dēļ neizdevās sašaut. 20 kilometru distancē bija ļoti auksts. Trasē devos bez brillēm, jo vienīgās man bija aizsalušas un līdz startam netiku ar tām galā, nebija arī kas palīdz. Tas bija tikai laika jautājums, kad tiks apsaldētas acis. Beigās jau nevarēju pamirkšķināt, knapi redzēju mērķus," atzina Bricis.

Viņš arī iemeta akmeni organizatoru dārziņā: "Šobrīd acīm nekas traks nav, taču organizatori par pašiem sportistiem, ja arī domā, tad vismazāk. Tie grādi, ko rādīja pa TV, neatbilda tam, cik patiesībā bija – vismaz -22. Organizatorus interesē TV translācijas, bet tādā laikā braukt... Var jau saģērbties, taču tas gaiss ir arī jāelpo. Vairāki sportisti saslima un posma turpinājumā nemaz nebrauca. Pašus organizatorus vajadzētu izlaist, lai slēpo! Agrāk bija noteikums, ja ir vismaz -18 grādi, tad sacensības nenotiek. Tik aukstā laikā vēl nebiju piedalījies."

"Funkcionālā gatavība ir laba, slēpojums normāls, gribējās, protams, labāku šaušanu. Uz Eiropas kausiem devos ar domu tur uzvarēt vai iekļūt trijniekā," Bricis atzina, ka, neatkarīgi no sacensībām, joprojām tēmē uz pašiem augstākajiem mērķiem. "Nākamnedēļ Pasaules kausa 2. posmā Hohfilcenē startēšu tikai stafetē, pēc tam Pokļukā gan braukšu pilnu programmu. Tagad saforsēt nav jēgas, jo sportiskās formas bedri negribētos piedzīvot. Galvenais starts tomēr ir pasaules čempionāts."


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-12-05 21:45, pirms 13 gadiem
Malacis ka atgriezies un cinies ar visam problemaam!! Brilles gan nopirkt vel vajag
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-12-05 21:47, pirms 13 gadiem
njaa, uz kalna minus 17 grados snovot ari vairs nav jautri
, 2010-12-05 21:48, pirms 13 gadiem
Man jau skjiet ka kkada 1999 vai 1998 gada PC Somija Kontiolahti bija daaaudz aukstaaks..
Nebija. Bija ap 20-23 gradiem, un sacensibas notika tikai tad, kad gradi sasniedza -16, bet ari tad bija auksts.
, 2010-12-05 21:56, pirms 13 gadiem
Skaidri atceros, ka Kontiolahti bija -40. Aizmirsies gan ir tas, ka sacensības tolaik pārcēla uz Oslo, tā kā ļoti iespējams, ka šie tik tiešām bija aukstākie mači.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Rexis95
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-12-05 22:36, pirms 13 gadiem
Lai veicas....! Cerams kādu medaļu šogad aizķers.
, 2010-12-05 22:52, pirms 13 gadiem
Rexis95 rakstīja: man liekas,ka madridē vienā EK posmā bija pie 45 grādiem..plusā
da tevi uz Comedy Club prikolus stāstīt jāsūta!
, 2010-12-06 00:01, pirms 13 gadiem
Rexis95 rakstīja: man liekas,ka madridē vienā EK posmā bija pie 45 grādiem..plusā
15 gados baigais stirnu pavēlnieks atradies (tā rakstīts profilā), ar šādiem jokiem tu parasti mētājies savos pirmajos randiņos??
, 2010-12-06 00:21, pirms 13 gadiem
Nu par tām brillēm jānokaunas!...Latvijai!
Bet nu organizatoriem arī publisks fui. Man -20 grādos pat 3 minūtes uzpīpēt ir neomulīgi, velkot dziļi plaušās tik aukstu gaisu, a šeit biatlonistiem dziļi jāelpo bezmaz vai stundu.
, 2010-12-06 11:17, pirms 13 gadiem
Mammīte nebija ielikusi jaunas brillītes un dūrainīšus
, 2010-12-06 15:02, pirms 13 gadiem
sandis444 rakstīja: neparcela tas sacensiiba.. parcela skjiet citas sacensiibas (PC stafeti) del biezaas miglas un sniega putenja.. toreiz musejie stafete bija 3aja vietaa un velak to stafeti parcela un pievienoja vienam no pasaules kausa posmiem un beigaas palikaam 6tie kad ar vienu kaju finisheeja Nakums, toreiz vel Upeniekam bija miseklis ar spelem, Ilmars 2tro posmu pabeidza kaa lideris, bet Gunca vel nebija pielicis sleepes.. tas bija labaakais PC museejiem.. vairakas vietas 6niekaa muuseejiem.. peec Nagano olimpiades taas bija labaka gonkas musejiem..
Cik atceros, toreiz rakstīja, ka tiesnesis nelaida vēl mūsējo uz starta, jo negaidīja, ka mūsējie tik ātri atslēpos, un, ka būs vadošie, tāpēc ar slēpes vēl nebija pie zābakiem.
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.