Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Jauniešiem un junioriem PČ stafetēs 16. vietas

Torsbijā (Zviedrija) notiekošajā pasaules čempionātā biatlonā junioriem un jauniešiem šodien aizvadītajās stafetes sacensībās Latvijas sportistiem pieticīgi rezultāti. 3x7,5 kilometru distancē mūsu jaunieši finišēja tāpat kā junioru kvartets 4x7,5 kilometru distancē ieņēma 16. vietas.

Pasaules čempionāta noslēdzošā diena Zviedrijas pilsētā Trosbijā šodien sākās ar stafeti 4x7,5 kilometros junioriem. Latvijas kvartets Toms Parulītis, Juris Priede, Georgijs Osipovs un Jānis Zvaigznītis kopā izmantoja 14 rezerves patronas un slēpoja divus soda apļus, finišā ierindojoties 16. vietā. Stafetē junioru ieskaitē uzvaru svinēja vācieši, kuriem sekoja Francijas un Krievijas jaunie biatlonisti. No sacensību uzvarētājiem Latvijas kvartets atpalika par gandrīz trīspadsmit minūtēm (+12:45.8).

Arī mūsu jauniešu trio Matīss Spaile, Mārcis Paeglītis un Krišjānis Meirāns ierindojās 16. vietā. Jaunieši šautuvēs biji spiesti izmantot desmit rezerves patronas, kā arī slēpot trīs soda apļus. Uzvaru jauniešu konkurencē svinēja krievi, otrajā un trešajā vietā atstājot attiecīgi francūžus un norvēģus. Latvijas trio no sacensību uzvarētājiem atpalika par nedaudz vairāk kā 11 minūtēm (+11:09.5).

Juniori sacentās 18 komandu konkurencē, bet jauniešiem bija par divām vairāk – 20.

Pasaules čempionātā biatlonā junioriem un jauniešiem šodien noslēgsies ar stafetes sacensībām jaunietēm un juniorēm.

Izmantotie resursi:
biathlonworld.com


, 2010-02-02 15:37, pirms 14 gadiem
Izskatās, ka jaunā paaudze ir tikpat talantīga kā pašreizējā, pēc gadiem arī varēs cīnīties ar grenlandiešiem, jaunzēlandiešiem un grieķiem par vietu astoņdesmitniekā
, 2010-02-02 15:48, pirms 14 gadiem
Vo, vo!
Labi. Nu nav vēl ātruma - satrenēsies.
Bet, ja ar tādu "ātrumu" arī sašaut nevar, tad gan
, 2010-02-02 19:12, pirms 14 gadiem
rupucis rakstīja: Izskatās, ka jaunā paaudze ir tikpat talantīga kā pašreizējā, pēc gadiem arī varēs cīnīties ar grenlandiešiem, jaunzēlandiešiem un grieķiem par vietu astoņdesmitniekā
nē,tie jau būs mums priekšā..
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.