Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Žukovs pēc Tretjakova atstādināšanas: "Bobslejisti var gaidīt tādus pašus lēmumus"

Žukovs pēc Tretjakova atstādināšanas: "Bobslejisti var gaidīt tādus pašus lēmumus"
Krievijas Olimpiskās komitejas prezidents Aleksandrs Žukovs krievu fanu mājā Rio
Foto: Ramils Sitdikovs, rsport.ru

Tuvojoties ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā, šodien notika pavērsiens, kas Latvijas vadošajiem skeletonistiem varētu ļaut saņemt Soču olimpiādes zeltu un bronzu. Krievijas nometnē nav gatavi samierināties ar skeletonista Aleksandra Tretjakova diskvalifikāciju, tiek lēsts, ka arī krievu bobslejistiem var nākties atvadīties no olimpiskajām godalgām.

Kā jau ziņots, Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) pieņēmusi lēmumu sodīt olimpiskās zelta medaļas ieguvēju Aleksandru Tretjakovu un trīs Krievijas skeletonistes par dopinga lietošanu Soču spēļu laikā. Tretjakovam uz mūžu aizliegts piedalīties olimpiskajās spēlēs. Kā zināms, 2014. gada ziemas spēlēs mūsu Martins Dukurs un Tomass Dukurs ieguva attiecīgi sudrabu un ceturto vietu.

Krievijas sporta ministrs Pāvels Kolobkovs: "Mēs kategoriski nepiekrītam! SOK disciplinārā komisija pieņem lēmumus, neuzrādot pierādījumu bāzi. Tā izdara secinājumus, pamatojoties uz informāciju no viena cilvēka, kuram [Krievijā] ir kriminālprocess."

Krievijas Bobsleja un skeletona federācija: "Esam ļoti neapmierināti ar ar SOK lēmumu. Uzskatām, ka ir pārkāptas juridiskās pamatnormas un visaptverošie tiesību principi. Mēs esam pārliecināti par mūsu sportistu absolūtu nevainību, aizstāvēsim viņu tiesības visās iespējamās instancēs, sākot ar sporta arbitrāžu tiesu Lozannā. Vajadzības gadījumā mēs esam gatavi iznest šo lietu ārpus sporta jurisdikcijas, vēršoties ar prasību civiltiesās, lai sodītu tos, kuri bez nekāda likumīga pamatojuma salauž cilvēku likteņus."

Krievijas Olimpiskās komitejas prezidents Aleksandrs Žukovs: "Domāju, ka arī bobslejistu sakarā var gaidīt tādus pašus lēmumus, tā ir spēle uz vieniem vārtiem."

Kā zināms, Soču olimpiskajās spēlēs krievu bobsleja pilots Aleksandrs Zubkovs triumfēja gan divniekos, gan četriniekos. Latvijas bobsleja kvartets Oskars Melbārdis, Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste un Jānis Strenga izcīnīja sudrabu, savukārt divnieks Melbārdis / Dreiškens ieguva piekto vietu.

Izmantotie resursi:
rsport.ria.ru
rusbob.ru
tass.ru


, 2017-11-22 16:33, pirms 6 gadiem
Ak nē, nabadziņiem vatēm visa pasaule brūk virsū.
, 2017-11-22 16:34, pirms 6 gadiem
Krievi kā jau krievi nav vainīgi, netaisnība, pret viņiem visas normas pārkāptas, viņi ir tīri un pūkaini, blaa, blaaa, blaaa
, 2017-11-22 16:35, pirms 6 gadiem
Vajag atņemt viņiem PK 2018
, 2017-11-22 16:36, pirms 6 gadiem
OS aptiekai nav vietas! Neļāva izmeklēt šo lieto, bloķējot piekļuvi visam kam vien var un tad apgalvo ka visi ir tīri.
, 2017-11-22 16:36, pirms 6 gadiem
no vienas bļodas visi tabletes grāba. tak noteikti dabūs pa kaklu
, 2017-11-22 16:37, pirms 6 gadiem
Ja jau Žukovs tā saka, tad jau... ir tāds teiciens - suns zina, ko ēdis.
, 2017-11-22 16:40, pirms 6 gadiem
Vai tiešám tie stulbenji nesaprot, ka ir bríži, kad labák paklusét un nekomentét. Šità var panákt tikai to, ka diskvalificés visu krievu bobsleja federáciju...
, 2017-11-22 16:40, pirms 6 gadiem
Mūža diskvalifikācija gan nav pamatota . Divi gadi būtu daudz pareizāk.Par parējo gan Žukova kungam piekrist nevar
, 2017-11-22 16:43, pirms 6 gadiem
FinnHarp rakstīja: Vai tiešám tie stulbenji nesaprot, ka ir bríži, kad labák paklusét un nekomentét. Šità var panákt tikai to, ka diskvalificés visu krievu bobsleja federáciju...
Nedomāju . To var izdarīt tikai Starptautiskā Bobsleja federācija ,un viņi šādu soli nespers
, 2017-11-22 16:43, pirms 6 gadiem
SteveDavis rakstīja: Mūža diskvalifikācija gan nav pamatota . Divi gadi būtu daudz pareizāk.Par parējo gan Žukova kungam piekrist nevar
Ja Krievija nebūtu centušies apgrūtināt izmeklēšanu, gan jau arī būtu 2gadi.
, 2017-11-22 16:47, pirms 6 gadiem
es tā sapratu ,ka viņiem pa Nikītinu ir pohuj ne , ka šai arī atņems bronzu/?
, 2017-11-22 16:48, pirms 6 gadiem
Mazs prieciņš vismaz hokejā,jo Zaripova diskvalifikācija samazināta līdz pusgadam.Tā kā tā sākās maijā,tad drīz izbeigsies.Kas attiecās uz lielo dopinga skandālu,tad krievi paši vainīgi.Ko savārīja,tas tagad pašiem jāizstrebj.Šeit jau sportisti ir mazāk vainīgi,varbūt kāds pat cietīs nevainīgs.Tie lielākie s..da brāļi ir dižie funkcionieri,tikai tā nelaime ,ka ķēdīte velkās līdz pašam prezidentam.Tā lielummānija un uzvara par katru cenu ir vienkārši nepārspējama.Un tāpēc cietuma vietā Mutko saņem labāku amatu un apbalvojumus.Cieš sportisti un vainīgi rietumi.Viss.Citu atbildi nesagaidīsiet.
, 2017-11-22 16:51, pirms 6 gadiem
doksnomarsa rakstīja: Ja Krievija nebūtu centušies apgrūtināt izmeklēšanu, gan jau arī būtu 2gadi.
Krievija nav sportists . Sportists nevar atbildēt ko dara viņa valsts
, 2017-11-22 16:53, pirms 6 gadiem
SteveDavis rakstīja: Krievija nav sportists . Sportists nevar atbildēt ko dara viņa valsts
Muļķības!
Olimpiskās spēles ,Pasaules un Eiropas čempionāti nav komercmači, un tāpēc paŗstāvot kādu valsti šajos lielajos sporta forumos sportists ir valsts, un nevis atsevišķs indivīds.
, 2017-11-22 16:55, pirms 6 gadiem
UZBRUKUMS ir labākā aizsardzība!!!
Mēs Jūs iesūdzēsim, Jūs par to atbildēsiet, tas ir pārkāpums, esam ļoti neapmierināti!!! Krievs turpina savu stratēģiju, neatzīt savu vainu, nemainīties, bet savā propogandas stilā uzbrukt lēmuma pieņēmējiem, atstājot noklusētu faktu- bija asinīs dopings vai nebija...
, 2017-11-22 16:56, pirms 6 gadiem
Drošvien , ka sarijušies . Bet vispār tas ir kaut kāds strupceļš. Vai tad mūslaikos, pie modernām tehnoloģijām nevar analīzes uztaisīt daudz ātrāk, dažās dienās?
Tad varētu pagaidīt mazliet ar apbalvošanu, medaļu kāršanu kaklā pagaidīt?
Ar atpakaļejošu datumu tomēr stulbi! tas lielais prieks jau ir tūdaļ pēc sacensībām! labi, papīrus pārtaisīs, medaļas dabūs kam pienākas, bet tomēr tas vairs nav tas. . .
Lielais sports sagājis ķiselī. . .Krievi jau pirmās rindās, bet tāpat ne jau citi arī ir briesmīgi svēti. . .
, 2017-11-22 16:57, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Muļķības!
Olimpiskās spēles ,Pasaules un Eiropas čempionāti nav komercmači, un tāpēc paŗstāvot kādu valsti šajos lielajos sporta forumos sportists ir valsts, un nevis atsevišķs indivīds.
Atvainojos ,bet piekrist nevaru . Neredzu loģiku
, 2017-11-22 17:01, pirms 6 gadiem
SteveDavis rakstīja: Atvainojos ,bet piekrist nevaru . Neredzu loģiku
Loģika ir vienkārša, jo gatavošanos OS, PČ un EČ sportistam nodrošina valsts. Tai skaitā arī medicīnisko nodrošinājumu. Atšķirībā no komercmačiem. Un kā zināms, tad anti dopinga dokumentos ir skaidri un gaiši uzrakstīts, ka katrs sportists ir personīgi atbildīgs par to vai tā organismā nonāk vai nenonāk dopings. Tas ir kā-likuma nezināšana neatbrīvo no soda.
, 2017-11-22 17:07, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Loģika ir vienkārša, jo gatavošanos OS, PČ un EČ sportistam nodrošina valsts. Tai skaitā arī medicīnisko nodrošinājumu. Atšķirībā no komercmačiem. Un kā zināms, tad anti dopinga dokumentos ir skaidri un gaiši uzrakstīts, ka katrs sportists ir personīgi atbildīgs par to vai tā organismā nonāk vai nenonāk dopings. Tas ir kā-likuma nezināšana neatbrīvo no soda.
Jā tam es piekrītu ,bet par to pienākās divu gadu diskvalifikācija nevis mūža
, 2017-11-22 17:12, pirms 6 gadiem
SteveDavis rakstīja: Jā tam es piekrītu ,bet par to pienākās divu gadu diskvalifikācija nevis mūža
tev ir saprashana, kas ir SOK un kas ir IBSF? Shajaa gadiijumaa diskaabeli vinjiem iedeva SOK. Ja SOK iedotu 2 gadus, tad tam nebuutu itin nekaadas noziimes, jo Ziemas olimpiskaas speeles ir reizi 4 gados.
, 2017-11-22 17:17, pirms 6 gadiem
protams, visa pasaule vainīga, ka putjam vajadzēja kaudzi ar medaļām un ka vatņiki prot tikai krāpties. nevajadzēja mī..zt sportistu burciņās, caur šķirbu sienā mainīt, sajaukt sieviešu urīnu ar vīriešu utt.
, 2017-11-22 17:24, pirms 6 gadiem
Girtelis rakstīja: tev ir saprashana, kas ir SOK un kas ir IBSF? Shajaa gadiijumaa diskaabeli vinjiem iedeva SOK. Ja SOK iedotu 2 gadus, tad tam nebuutu itin nekaadas noziimes, jo Ziemas olimpiskaas speeles ir reizi 4 gados.
Taisnība!
Tomēr, par cik OS laikā RU sportisti nezaudēja savu IBSF biedra statusu, tad gan jau vel sekos kāda rīcība no šīs organizācijas puses.
Tā vismaz vajadzētu būt!
, 2017-11-22 17:25, pirms 6 gadiem
Girtelis rakstīja: tev ir saprashana, kas ir SOK un kas ir IBSF? Shajaa gadiijumaa diskaabeli vinjiem iedeva SOK. Ja SOK iedotu 2 gadus, tad tam nebuutu itin nekaadas noziimes, jo Ziemas olimpiskaas speeles ir reizi 4 gados.
Labi bet tādā gadijumā kāpēc ne četru ,bet mūža ?
, 2017-11-22 17:28, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Taisnība!
Tomēr, par cik OS laikā RU sportisti nezaudēja savu IBSF biedra statusu, tad gan jau vel sekos kāda rīcība no šīs organizācijas puses.
Tā vismaz vajadzētu būt!
Pēc šis sezonas )))))))))
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-11-22 17:51, pirms 6 gadiem
SteveDavis rakstīja: Pēc šis sezonas )))))))))
Nedomāju, ka pēc sezonas. Tuvākās nedēļas laikā.
, 2017-11-22 19:58, pirms 6 gadiem
Sporta arbitrāžas tiesa varbūt arī noraidīs viņu prasības, bet civiltiesas noteikti būs tikpat mīkstas kā visticamāk būs IBSF. Civiltiesās taču nevar apbižot nabadziņus, kuriem visādas organizācijas neļauj dzīvot..
, 2017-11-22 20:37, pirms 6 gadiem
ir pārkāptas juridiskās pamatnormas un visaptverošie tiesību principi. <------------ Taa ir standarta fraaze kaiminjvalstij, kad tai kaut kas tiek atnemts da zdrastvuj sojuzskij sud, sammij gumannij sud v mire xD
Marsels Hiršers. Foto: Reuters / Scanpix
1

Titulētais kalnu slēpotājs Hiršers plāno atgriezties un pārstāvēt Nīderlandi

LETA--AP. Titulētais Austrijas kalnu slēpotājs Marsels Hiršers plāno atgriezties sacensību apritē un pārstāvēt savu mātes dzimteni Nīderlandi.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.