Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: vanagz

Bendikai 5.vieta PK posmā.

Baiba Bendika šodien notiekošajā Pasaules kausa posmā biatlonā sasniedza karjeras rekordu pirmo reizi iekļūstot PK punktos. Pie tam izdarot to uzreiz ar izcīnītu 5.vietu.

Šodien, notika PK 7. posma sacensībās 7,5km sprinta distancē sievietēm. Sacīkšu sākumā šautuvē pūta diezgan spēcīgas vēja brāzmas, kas solīja smagu šaušanu visām biatlonistēm. Uz starta izgāja arī vienīgā Latvijas pārstāve Baiba Bendika ar 63.starta numuru.
Sacīkšu sākumā tikai retā biatloniste spēja šaušanu noslēgt ar visiem 10 aizvērtiem mērķiem, bet kad trasē bija jādodas mūsu sportistei, vējš šautuvē sāka pierimt. Tas deva cerības uz pirmajiem ieskaites punktiem Pasaules kausā.
Latvietei ierodoties pirmajā šautuvē vējš bija pierimis un izdevās aizvērt visus mērķus, kas uz to brīdi deva 8.vietu!
Slēpojuma temps Baibai arī bija pieklājīgs, kas pirms otrās šaušanas saglabāja to pašu 8.vietu. Bendika arī otrajā šaušanā aizvēra visus 5 mēŗķus un izvirzījās jau bronzas godalgas pozīcijā pēc otrās šaušanas, līderei Kristīnai Gužikai zaudējot vien 11.5 sekundes.! Vēl 6km atzīmē Baiba bija trešā, taču līdz finišam spēki sāka pasīkt un finišējot Baiba tobrīd bija 4. vietā 23.7 sekundes aiz ātri finiša distanci veikušās ukrainietes Pidrušnas (Ukraina), Gužikas un Dorotejas Vīreres no Itālijas. Pēc neilga brīža Baibu vēl pārspēja arī poliete Hojniša atbīdot Baibu uz 5.vietu.
Turpinājumā Top5 vietu sadalījums vairs nemainījās. Līdz ar to Bendika iekļuva pirmoreiz karjerā PK labāko 40 biatlonistu skaitā uzreiz to izdarot ar vērienu 5.vieta!!! Liels sasniegums Latvijas sieviešu biatlona jauno laiku vēsturē un pašas sportistes karjerā.
Līdz ar augsto izcīnīto vietu Baiba Bendika nodrošināja dalību rīt paradzētajā masu starta distancē sievietēm.


Marsels Hiršers. Foto: Reuters / Scanpix
1

Titulētais kalnu slēpotājs Hiršers plāno atgriezties un pārstāvēt Nīderlandi

LETA--AP. Titulētais Austrijas kalnu slēpotājs Marsels Hiršers plāno atgriezties sacensību apritē un pārstāvēt savu mātes dzimteni Nīderlandi.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.