Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Latvijas jauniešu un junioru izlasēm trīs otrās vietas Baltijas kausā volejbolā

Latvijas jauniešu un junioru izlasēm trīs otrās vietas Baltijas kausā volejbolā
Latvijas jaunatnes volejbola izlases pēc Baltijas kausa. Foto: Latvijas Volejbola federācija

Noslēdzies Baltijas kauss volejbolā ar Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas un Igaunijas jauniešu un junioru izlašu piedalīšanos. Latvija tika pārstāvēta visās vecuma grupās - zēni aizvadīja sacensības U18 un U16 grupās, bet meitenes spēlēja U17 un U15 ieskaitē.

U18 zēnu izlase Gunta Atara un Oskara Aizporieša vadībā turnīrā izcīnīja otro vietu. Pirmās dienas spēlē Latvija bija spiesta atzīt Igaunijas vienaudžu pārākumu ar 0-3 (24:26, 14:25, 19:25), bet nākamajās dienās izdevās uzvarēt abas Lietuvas komandas. Pret Lietuvas otro komandu 3-0 (25:14, 26:24, 25:23), bet pret Lietuvas pirmo komandu rezultāts bija 3-1 (25:21, 25:20, 23:25, 25:13). Par turnīra labāko spēlētāju Latvijas izlases rindās tika atzīts Kristers Dardzāns.

"Kā “darvas karote medus mucā” nedaudz sanāk pirmā spēlē ar igauņiem. Netikām galā ar servju uzņemšanu, kuras dēļ pajuka pašu spēles ritms. Pārējas dienās šis elements uzlabojās, taču tas mums paliek kā mājasdarbs pie kura būs vēl jāstrādā," saka galvenais treneris Atars. "Svētdienas spēlē ļāvu pilnībā spēlēt otrajam sastāvam. Turnīra laikā ļoti iepriecināja Kristera Dardzāna sniegums, pozitīvi sevi parādīja arī Atis Krebs, epizodiski Kristers Ērglis. Pēc traumas vēl pilnībā spēles garšu nav atguvis viens no izlases potenciālajiem līderiem Renārs Jansons.”

U17 meiteņu izlase Andreja Odinokova un Pāvela Seļivanova vadībā turnīrā izcīnīja otro vietu. Pirmās dienas spēlē Latvija dramatiskā piecu setu cīņā piekāpās igaunietēm ar 2-3 (25:19, 14:25, 25:16, 18:25, 13:15), kamēr spēlēs pret Lietuvas komandām tika izcīnītas pārliecinošas uzvaras - pret Lietuvas pirmo komandu ar 3-0 (26:24, 25:16, 25:17), bet pret Lietuvas otro komandu – 3:0 (25:17, 25:12, 25:10). Par turnīra labāko spēlētāju Latvijas izlases rindās tika atzīta Elza Reknere.

"Spēļu kalendārs sanāca tāds, ka pirmā spēle faktiski bija arī turnīra finālspēle. Tas meitenēs nedaudz radīja nervozitāti un spēle bija kā pa viļņiem, kur kļūdījās abas komandas. Piektā seta sākumā bijām vadībā, bet tad seta otrā pusē dažas mūsu kļūdas, igaunietes pārņēma iniciatīvu un uzvarēja. Kopumā gan pārmetumu komandai man nav, jo bija gan cīņasspars, gan liela pašatdeve laukumā," pauž galvenais treneris Odinokovs. "Ar tādu attieksmi tikai jāturpina trenēties un spēlēt. Pārējās spēlēs gāja vieglāk un tās uzvarējām. Ja man īpaši jāizceļ kāda spēlētāja, tad liels prieks par Diānu Madrēvicu no Murjāņu Sporta ģimnāzijas, kas bija jaunākā komandā, bet ar savu attieksmi pārliecinoši debitēja izlasē.”

Arī U16 zēnu izlase Laura Iecelnieka un Jāņa Jerumaņa vadībā turnīrā izcīnīja otro vietu. Pirmajā spēlē pārliecinoša uzvara pār Lietuvu ar 3-0 (25:14, 25:12, 25:10), otrajā spēlē uzvara arī pār Igauniju 3-0 (25:10, 25:20, 25:15), bet izšķirošajā spēlē pret Baltkrieviju līdzvērtīgā cīņā piedzīvots zaudējums ar 0-3 (23:25, 21:25, 23:25). Par turnīra labāko spēlētāju Latvijas izlases rindās tika atzīts Kristians Fokerots.

"Esmu apmierināts ar parādīto sniegumu turnīrā. Pēdējā spēlē pret baltkrieviem iegāza dažas nianses un zaudējām, taču spēles gala rezultāts, manuprāt, līdz galam neatbilst spēles gaitai. Šoreiz paveicās baltkrieviem, pēc mēneša EEVZA turnīrā Daugavpilī būs visas iespējas revanšēties," saka galvenais treneris Iecelnieks. "Tā īpaši kādu spēlētāju izcelt nevaru, visi spēlēja ar kaujiniecisku attieksmi, kas šajā vecumā ir ļoti svarīgi.”

Savukārt U15 meiteņu izlase Ilmāra Pūliņa un Janas Lielmanes vadībā turnīrā guva trešo vietu. Pirmajā spēlē zaudējums Baltkrievijai ar 0-3 (16:25, 10:25, 22:25), otrajā spēlē uzvara pār Lietuvu ar 3-1 (19:25, 25:21, 25:23, 25:14), bet pēdējā spēlē zaudējums Igaunijai ar 0-3 (12:25, 19:25, 16:25). Par turnīra labāko spēlētāju Latvijas izlases rindās tika atzīta Anna Rīta.

Baltijas kauss volejbolā junioru un jauniešu izlasēm ir ikgadējs rudens turnīrs, kurā dalībnieku pulkā ierasti ir Latvija, Lietuva un Igaunija, kā arī reizēm tuvākie kaimiņi – Somija, Baltkrievija.

Izmantotie resursi:
Baltijas Kausā volejbolā Latvijas junioru un...


Megija Dambrehte. Foto: Puijo Wolley

Dambrehte Somijā maina komandu un pievienojas "Hameenlinna"

LETA. Latvijas izlases volejboliste Megija Dambrehte nākamajā sezonā pārstāvēs Somijas klubu "Hameenlinna", trešdien pavēstīja Hemēnlinnas komanda.
Toms Švans. Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Leskinovičai Dānijas zelts, Švans un Dzenis izcīna bronzas godalgas Igaunijā un Austrijā

Aizvadītajā nedēļā par Dānijas čempionāta uzvarētāju kļuva Kristīne Leskinoviča. Bronzas medaļas Igaunijas un Austrijas čempionātos nopelnīja attiecīgi Toms Švans un Jēkabs Dzenis, bet rezultatīvu spēli ASV studentu čempionātā aizvadīja Miks Ramanis.
Edvīns Skrūders. Foto: Jastrzebski Wegiel
1

Skrūdera pārstāvētā "Jastrzebski Wegiel" izcīna Polijas čempiontitulu

LETA. Latvijas volejbolista Edvīna Skrūdera pārstāvētā Jastšembes Zdrujas "Jastrzebski Wegiel" svētdien Polijas čempionāta finālsērijā izcīnīja otro uzvaru un nodrošināja čempiontitulu.