Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Uz pirmo Latvijas vīriešu volejbola izlases treniņnometni aicināti 15 kandidāti

Uz pirmo Latvijas vīriešu volejbola izlases treniņnometni aicināti 15 kandidāti
Deniss Petrovs
Foto: VC "Dynamo"-LO Facebook profils

2. maijā sāksies Latvijas vīriešu izlases gatavošanās Eiropas līgas sacensībām. Galvenais treneris Avo Kēls uz pirmo treniņnometni uzaicinājis 15 volejbolistus.

Pēc nedēļas sāksies Latvijas vīriešu izlases treniņnometne, lai pēc 11 gadu pārtraukuma atgrieztos Eiropas līgas sacensībās. Ne visi trenera nolūkotie spēlētāji varēs piedalīties pavasara treniņos, taču Eiropas līgas sacensības komandā tiek uztvertas kā pārbaudes turnīrs, lai labāk sagatavotos Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēm augustā.

“Pirmajā treniņnometnē mums ir iespējas uzaicināt 14–15 spēlētājus. Tāpēc bija jāizvēlas,” savu izvēli pirms Eiropas Sudraba līgas mačiem skaidro izlases galvenais treneris Avo Kēls. “Diemžēl visi spēlētāji, ko gribēju redzēt izlasē, nebūs. Zigurdam Adamovičam ir jāveic pleca operācija, bet Vladislavam Blumbergam jābeidz ģimnāzija. Abi iemesli ir svarīgi.

Ilgi runājām pa telefonu arī ar Hermanu Egleskalnu. Ceru, ka viņš iekļūs Francijas čempionāta finālā, kaut arī pirmajā spēlē savās mājās uzvarēts tika tikai piecos setos. Fināls notiks 5. maijā. Tas nozīmē, ka treniņnometnes sākumā Hermans būs saistīts ar klubu, jo viņam vēl būs jānokārto formalitātes un jāapmeklē pēcsezonas pasākumi ar sponsoriem. Ātrāk par 15. maiju Latvijā viņš nebūs. Turklāt viņam ir problēmas ar muguru. Kad viņš ieradīsies, izrunāsimies. Daudz kas būs atkarīgs no tā, vai mēs iekļūsim Eiropas līgas finālčetriniekā. Tad vēl runāsim, bet jūlijā viņš būs izlasē. Diagonālā uzbrucēja postenī mums spēlēs Edvarts Buivids un Reinis Pekmans.”

Cik bija iespējams, Kēls sekojis līdzi izlases “leģionāriem” un viņu spēlēm, jo puišu sniegumu “Credit24” meistarlīgā varēja vērot klātienē. Avo gan vēl priekšā spēles “Credit24” meistarlīgas Igaunijas čempionātā par 3. vietu. Sērija sākas 3. maijā... “Abas finālsērijas Igaunijā tik vēlu ir tāpēc, ka aprīļa beigās Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs ir U-20 izlašu jauniešiem. Un komandās, kas cīnīsies par 1.-4. vietu Igaunijā, tādu jauniešu ir daudz.

Spēles Igaunijā būs ik pēc dienas. Un šādā grafikā varēšu ierasties arī Latvijā. Klubā tikmēr būs vieglāki treniņi, kuros uzsvars tiks likts uz servi un tās uzņemšanu. Pirmajās trijās dienās izlases treniņos vairāk būs fiziskās sagatavotības vingrinājumi, kur mana klātbūtne nav tik nepieciešama. 2. maijā noteikti būšu Rīgā, bet, cik ātri varēšu visu uzmanību veltīt izlasei, būs atkarīgs no sērijas garuma Igaunijā – vai tās būs trīs vai piecas spēles. Borisam Kolčinam pēdējā spēle Krievijas čempionātā bronzas sērijā var būt 27. aprīlī. Varbūt vēl sarunas arī par komandas vadīšanu nākamsezon. Tomēr pirmajās dienās pilnīgi pietiks ar fiziskās sagatavotības treneri un Gunti Ataru.”

Atgādināsim, ka Avo Kēla komandā izlasē ir treneri Boriss Kolčins un Guntis Atars, fiziskās sagatavotības treneris Tarmo Tīts, fizioterapeits Toms Zvonkovs, ārste Līga Cīrule, statistiķis Aivis Kokins un menedžeris Arturs Vitkovskis. Pirmā spēle Eiropas Sudraba līgā notiks jau 19. maijā Klāgenfurtē ar Austriju.

Latvijas volejbola izlases kandidāti

Vārds UzvārdsDz.d.PozīcijaKlubsLīga
Deniss Petrovs31.08.1986.CēlājsDinamo-ĻOKrievijas superlīga
Edvīns Skrūders13.11.1997.CēlājsJēkabpils lūšiBaltijas līga
Ruslans Sorokins11.03.19822. tempsAltay Volleyball ClubKazahstānas nacionālā līga
Romāns Saušs27.06.1989.2. tempsSWD Powervolleys DUERENVācijas bundeslīga
Toms Vanags11.02.1988.2. tempsSK Volejbal Usti nad LabemČehijas ekstralīga
Aleksandrs Kudrjašovs20.09.1988.2. tempsAssoc. Jovens Fonte BastardoPortugāles augstākā līga
Armands Āboliņš04.04.1992.2. tempsJēkabpils lūšiBaltijas līga
Atvars Ozoliņš17.12.1998.2. tempsOC Limbaži/MSĢBaltijas līga
Edvarts Buivids04.12.1993.DiagonāleSWD Powervolleys DUERENVācijas bundeslīga
Reinis Pekmans06.06.1993.DiagonāleMartigues Volley BallFrancijas 3. līga
Kristaps Platačs28.09.1999DiagonāleOC Limbaži/MSĢBaltijas līga
Toms Švans31.07.1993.1. tempsParnu VCBaltijas līga
Andrejs Zavorotnijs23.07.1985.1. tempsRTU/RobežsardzeBaltijas līga
Andis Cimoška10.07.1991.1. tempsRTU/RobežsardzeBaltijas līga
Ingars Ivanovs02.04.1987.LiberoKarelian HurmosSomijas 1. līga

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Volejbola federācijas
Sabiedrisko attiecību un mārketinga speciāliste
Gerda Robežniece


, 2018-04-26 13:10, pirms 6 gadiem
Tad sanāk ka Gabduļinam nemaz nepiedāvāja vai viņš vēlāk pievienosies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-04-26 19:01, pirms 6 gadiem
Ko tur darīs Cimoška? Finālā pret Lūšiem laukumā tika tikai epizodiski un arī tad, bez pāris veiksmīgām servēm, neko neparādīja.
, 2018-04-26 19:41, pirms 6 gadiem
Tiešām, kur ir Gabduļlins?
No vienas puses it kā saprotami - Buivids ir spēlējis pie Kēla un tagad Vācijā ir kārtīgi trenējies. Lai arī bija visu sezonu rezervists, visdrīzākais, ka ir pielicis un ir labā sportiskā formā.
No otras puses - Gabduļlins ir visu sezonu spēlējis un bijis savas komandas līderis. Un komanda zaudēja tikai Austrijas finālā.
Jācer, ka viltīgā igauņu lapsa Kēls zin, ko dara un kāpēc. Par rezultātu jau atbild viņš.
, 2018-04-26 23:02, pirms 6 gadiem
Народ недавно нашли уникальный способ как без диет, без спорта и без мед.препаратов сделать свое тело красивым и подтянутым.Я сразу решил протестировать и был в шоке: за 2 недели убрал пивное пузо и начали проступать кубики, подкачал руки и спину, и скинул даже пару килограмм. Теперь и жена захотела попробовать вeдь нe нужнo cидеть на диетах и хoдить в cпоpт зал да и цена вoпpоca кoпeeчнaя,а вычитал об этом способе здесь --- Блог Домашнего качка
Foto: Latvijas Volejbola federācija

Kaprioti nosauc Latvijas sieviešu volejbola izlases 19 kandidātes

Latvijas sieviešu izlases galvenais treneris Daniele Kaprioti ir nosaucis 19 volejbolistes, kuras pirmdien, 29. aprīlī, sāks gatavošanos Eiropas Sudraba līgas sacensībām.
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Ap 5000 jauniešu cīnījušies par "top! kausu" volejbolā

Pagājušo svētdien, 21.aprīlī, Rīgā norisinājās 20. vispārizglītojošo skolu volejbola turnīra “top! kauss” 2024 finālsacensības. Kopumā tajās piedalījās 4772 skolēni no 602 komandām un 247 skolām, pārstāvot 34 novadus un 6 valstspilsētas. Septiņu stundu laikā tika izspēlētas 672 spēles uz 16 laukumiem, četrās grupās, ar 7 minūšu laika ierobežojumu un neierastu segumu - iekštelpu zālienā, kā arī uz diviem dažādiem grīdu segumiem.
Jānis Medenis. Foto: volejbols.lv
7

Beidzot uzvar mājinieki – "Lūši" gāž daugavpiliešus no Latvijas troņa

Latvijas vīriešu volejbola čempionu godā atgriezušies Jēkabpils "Lūši", kuri savās mājās četros setos pārspēja "Ezerzemi"/DU (25:21, 22:25, 25:18, 25:14) un finālsērijā ar 3-1 uzveica pagājušā gada čempionus daugavpiliešus, titulu izcīnot piekto reizi septiņu sezonu laikā.