Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Dainis Āzens

NL pamatturnīrā uzvar SK “Babīte”, NVL2 – Talsi

NL pamatturnīrā uzvar SK “Babīte”, NVL2 – Talsi
Babītes volejbolistes uzvarējušas NL pamatturnīrā.
Foto: SK "Babīte"

Divās no nacionālajām līgām volejbolā kļuvuši zināmi pamatturnīra uzvarētāji. Nacionālajā līgā ar diviem panākumiem 1. vietu noformēja SK "Babīte" volejbolistes, bet Nacionālajā volejbola līgā 2 – Talsi. Tikmēr Nacionālajā volejbola līgā 1 visās spēlēs uzvarēja mājinieki.

Nacionālajā volejbola līgā 1 joprojām vadībā ir Vecumnieki, kuri sestdien savā laukumā ar 3:1 (16, 14, -17, 16) apspēlēja Aizputi. Uzvarā 22 punktus ieguldīja Andris Zadovskis (3 bloki), 21 – Kaspars Kaverskis (3 “eisi”) un pa 10 – Rolands Plēsnieks un Reinis Zelčs. Viesiem 19 punkti Kārlim Kliemanim (3 – ar servi).

Vecumnieki par 3 punktiem apsteidz SK RTU, kas ar 3:1 (18, 23, -25, 21) pieveica VK “Aizkraukle”. Studentiem 19 punkti Jānim Muižniekam, 17 – Maksimam Paršinam, pa 14 – Oļegam Holodņukam un Pēterim Lankam (5 bloki). Pretiniekiem 17 punkti (4 bloki) Gintam Stūrmanim, 13 – Edgaram Glāzniekam un 12 (3 bloki) – Edgaram Igaunim. SK RTU gan ir viena spēle rezervē.

Uzvaru savās mājās svinēja arī čempions VK “Ventspils”, ar 3:0 (12,22, 12) pārspējot Jākabpils Juniorus/JSS. Rezultatīvākais mājiniekiem ar 10 gūtajiem punktiem bija Kārlis Kauliņš, bet viesiem 7 punkti Gustavam Freimanim. Vetspilnieki, kam arī ir viena spēle rezervē, tagad par 2 punktiem atpaliek no SK RTU.

Jau ceturtdien notika ceturtā kārtas spēle, kurā VK “Ozolnieki” ar 3:0 (18, 19 23) pieveica RVS. Uzvarētāju rindās Jānis Gabranovs sakrāja 16 un Edgars Jusis – 11 punktus, bet rīdziniekiem pieaugušo izlases kandidātam Renāram Paulam Jansonam 13 un Nikam Gauručam – 11 punkti.

24. janvārī VK “Ozolnieki” uzņems SK RTU.

Nacionālās līgas čempionātā sievietēm kārtējais sabraukums notika Murjāņos, kur triju komandu konkurencē divas uzvaras tika līderēm SK “Babīte” spēlētājām. Viņas vispirms ar 3:1 (22, 18, -15, 22) pieveica mājinieces MSĢ/”Zeltalejas” volejbolistes. Rezultatīvākā babītietēm ar 13 punktiem (6(!) “eisi”) bija Latvijas izlases libero spēlētāja Liene Šimkuse, bet mājiniecēm tikpat punktus (3 – ar servi) sakrāja Dārta Lūse un 10 – Kristīne Reimane (6(!) neatvairāmas serves). Pēc tam SK “Babīte” spēlētājas ar 3:0 (17, 21, 24) apspēlēja VK “Gulbene”. Šimkusei 10 punkti (5 “eisi”), bet gulbenietēm 7 punkti Antrai Švernai.
Trešajā mačā MSĢ/”Zeltaleja” ar 3:1 (-18, 17, 14, 23) uzvarēja Gulbenes klubu. Spēles statistika liecina par servju graujošo iedarbību. Netveramu servju rādītājā uzvarētāju pārsvars – 33:22. Murjānietēm 24 punkti Annijai Jurdžai (14(!) “eisi”), 14 – Menardai Brīvulei (10(!) netveramas serves). Gulbenietēm rezultatīvākā ar 10 gūtajiem punktiem (9 – ar servi) bija Evita Vīksna, bet pieci “eisi” un 8 punkti kopā pa spēkam bija Marikai Vizulei.

Pēdējās spēles pamatturnīrā līgā 9. februārī Piņķos un Gulbenē.

Arī Nacionālajā volejbola līgā 2 uzvarēja komandas, kas turnīra tabulā ieņem augstāku vietu. Tiesa, visās trijās spēlēs bija sīva cīņa, un divas no tām beidzās piecos setos. Tā līdervienība Talsi savā laukumā ar 3:2 (33, -23, -19, 20, 12) pieveica Kuldīgas NSS, bet MSĢ/Jaunsardze ar 3:2 (23, 20, -14, -18, 12) - Daugavpils novadu. Trešajā spēlē RVS jaunie volejbolisti savās sienās pirmajā setā pret vicelīderi Jelgavas NSC aizspēlējās līdz 28:30. Mākamie seti rangā spēcīgākajiem padevās jau vieglāki – jelgavnieku uzvara ar 3:0 (28, 20, 14).

Pēdējās spēles pamatturnīrā notiks 29. janvārī, kad MSĢ/Jaunsardze uzņems RVS, un 3. februārī, kad Kuldīgā viesosies Daugavpils novads, bet līderu divcīņā Jelgavā – Talsi, kas gan jau nodrošinājuši 1. vietu pamatturnīrā.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija


Megija Dambrehte. Foto: Puijo Wolley

Dambrehte Somijā maina komandu un pievienojas "Hameenlinna"

LETA. Latvijas izlases volejboliste Megija Dambrehte nākamajā sezonā pārstāvēs Somijas klubu "Hameenlinna", trešdien pavēstīja Hemēnlinnas komanda.
Toms Švans. Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Leskinovičai Dānijas zelts, Švans un Dzenis izcīna bronzas godalgas Igaunijā un Austrijā

Aizvadītajā nedēļā par Dānijas čempionāta uzvarētāju kļuva Kristīne Leskinoviča. Bronzas medaļas Igaunijas un Austrijas čempionātos nopelnīja attiecīgi Toms Švans un Jēkabs Dzenis, bet rezultatīvu spēli ASV studentu čempionātā aizvadīja Miks Ramanis.
Edvīns Skrūders. Foto: Jastrzebski Wegiel
1

Skrūdera pārstāvētā "Jastrzebski Wegiel" izcīna Polijas čempiontitulu

LETA. Latvijas volejbolista Edvīna Skrūdera pārstāvētā Jastšembes Zdrujas "Jastrzebski Wegiel" svētdien Polijas čempionāta finālsērijā izcīnīja otro uzvaru un nodrošināja čempiontitulu.