Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Vai "Lāse-R / Rīga" nosargās Latvijas kausu?

Vai "Lāse-R / Rīga" nosargās Latvijas kausu?
Vai atjauninātais "Lāse-R / Rīga" sastāvs spēs nosargāt Latvijas kausu?
Foto: Renārs Buivids

Šodien Rīgas 49. vidusskolas sporta zālē tiks izspēlētas Latvijas kausa izcīņas volejbolā pusfināla spēles. Pirmajā no tām pulksten 14.00 laukumā dosies "Lāse-R / Rīga" un "Armijas" VK volejbolisti, bet 16.00 paredzēta otrā pusfināla spēle starp "Biolars – Olaine/Ozolnieki" un "Daugavpils Universitātes" komandām.

Par Latvijas kausu šogad cīņas sāka visi trīs "Schenker" līgā startējošie Latvijas klubi (VK Lāse-R/Rīga, VK Biolars-Olaine/Ozolnieki, Daugavpils Universitāte), divas Nacionālās līgas komandas (Armijas Volejbola klubs un VK Ropaži) un divas Pirmās līgas vienības - VK Mārupe, Kuldīgas sporta skola. Latvijas kausa izcīņas "Final Four" turnīrā vietu bez dalības ceturtdaļfinālos nodrošināja "Lāse-R / Rīga" volejbolisti, kuri ieguva kausu aizvadītajā gadā. Ceturtdaļfinālos pārsteigumi nenotika un uzvaras svinēja visu pāru favorīti. "Armijas" VK divu spēļu summā (6:1) guva virsroku pār vienu no Pirmās līgas favorītkomandām VK "Mārupe", bet abi "Schenker" līgas klubi "Daugavpils Universitāte" un "Biolars – Olaine/Ozolnieki" apspēlēja attiecīgi Pirmās līgas komandu "Kuldīgas" SS (6:0) un Nacionālās līgas komandu "Ropaži" – 6:1.

Pirmajā pusfinālā robežsargi pret armijniekiem

Pirmajā no pusfināliem laukumā šodien dosies Latvijas čempioni un aizvadītās sezonas Latvijas kausa ieguvēji "Lāse-R / Rīga" un šī brīža Nacionālās līgas līdervienība – "Armijas" VK. Aizvadītajā sezonā abi šie klubi (gan krietni citos sastāvos) spēlēja "Schenker" līgā, bet šogad Latvijas un Igaunijas apvienotajā līgā no abiem Rīgas klubiem startē tikai "Lāse-R / Rīga". Pārliecinoši favorīte šajā pārī ir Latvijas izlases galvenā trenera Raimonda Vildes vadītā "Lāse-R / Rīga" komanda, ko atzīst arī tās treneris. "Pusfinālā mēs noteikti esam favorīti. Armijniekie arī spēlē volejbolu un ar cepurēm noteikti viņus nenomētāsim, taču viņiem būtu jātiek garām. Īpaši pētījis gan viņu spēles neesmu un nedomāju," savu nostāju pauž Vilde. Aizvadītajā nedēļas nogalē Ozolniekos gūto potītes savainojumu apārstējis Latvijas čempionu pamatsastāva cēlājs Artis Caics, pēc nelielas apaukstēšanās ierindā ir arī Jānis Vāvers. Tādejādi maģiskais septītnieks (Caics, A. Celitāns, Vāvers, Kalniņš, Vanags, Gudrjašovs un Pļaviņš) ir gatavi cīņai par Latvijas kausu.

Robi sastāvā būs "Armijas" VK. "Tā nu sanācis, ka laulības ostā tieši šodien iestūrē viens no mūsu pirmā tempa uzbrucējiem Artis Ozoliņš, bet otrs pirmais temps Andris Brikulis šobrīd ir ārzemēs. Šis fakts noteikti mazina mūsu izredzes pacīnīties par uzvaru šajā mačā," skaidro armijnieku treneris Uldis Ozoliņš. Trenerim gan ir arī viedoklis, kas jādara, lai pakutinātu nervus robežsargiem. "Esam noskaņoti cīnīties un noteikti negatavojamies padoties. Esmu pārliecināts, ka pretiniekiem nekāda pastaiga šajā spēlē nebūs. Mums jācenšas pēc iespējas labāk nospēlēt blokā pret Lāses pirmajiem tempiem, kā arī jācenšas apgrūtināt servju uzņemšana. Kas zina – bumba ir apaļa, var notikt viss."

Portāla Sportacentrs.com prognoze: Uzvaru ar rezultātu 3:0 svinēs "Lāse-R / Rīga"

Otrajā divi "Schenker" līgas klubi

Otrajā n pusfināliem laukumā dosies divas "Schenker" līgas komandas "Biolars – Olaine/Ozolnieki" un "Daugavpils Universitāte". Šosezon abas komandas vienu savstarpējo spēli jau aizvadījušas. Toreiz Ozolniekos uzvaru ar 3:0 svinēja laukuma saimnieki un viņi ir favorīti arī Latvijas kausa pusfinālā. "Schenker" līgas turnīra tabulā pēc pirmā apļa spēlēm "ozīši" ieņem ceturto vietu (5-3), bet daugavpilieši ir astotie (4-4). To, ka "Daugavpils Universitātes" komanda prot spēlēt volejbolu viņi pierādīja spēlē pret "Lāse-R / Rīga", savā laukumā to apspēlējot ar 3:0. "Daugavpilij ir laba komanda, komanda šosezon savu spēku jau parādījusi, apspēlējot Lāsi," daugavpiliešus slavē arī "ozīšu" galvenais treneris Jurijs Deveikus. Jāpiebilst, ka toreiz gan rīdziniekiem bija jāiztiek bez sava pamatsastāva cēlāja Arta Caica. Skaidrs, ka arī šajā pārī ir savs favorīts, taču noteikti ne tik izteikts kā pirmajā.

Portāla Sportacentrs.com prognoze: Uzvaru ar rezultātu 3:1 svinēs "Biolars – Olaine/Ozolnieki"

Latvijas 2009. gada kausa ieguvējus uzzināsim jau svētdien, kad Rīgas 49. vidusskolā pulksten 16.00 sāksies finālspēle. Latvijas kausa izcīņas finālspēli būs iespējams vērot arī portāla Sportacentrs.com veidotajā video tiešraidē - LIVE: 20. decembrī 16:00 Latvijas kausa...

Ierasti, ka volejbolu pēdējā laikā varējām vērot bez maksas, bet šoreiz Latvijas Volejbola federācija par volejbola vērošanu klātienē iekasēs arī minimālu ieejas maksu – sestdien ieeja uz abām spēlēm divi lati, svētdien uz finālu – viens lats!

Latvijas kausa ieguvēji iepriekšējos gados:

2003. g. – Lāse/R
2004. g. – Lāse/R
2005. g. – SK Rīga/Inčukalns
2006. g. – SK Rīga
2007. g. – VK Biolars Ozolnieki
2008. g. - VK Lāse-R / Rīga
2009. g. - ???

Vai "Lāse-R / Rīga" nosargās Latvijas kausu?

  • 30

  • 36



Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-12-19 11:32, pirms 14 gadiem
Jus 4o, 3-1 Biolars xDDDDD 3-1 DU sviines uzvaaru!
, 2009-12-19 13:26, pirms 14 gadiem
Lāse noteikti ir favorīti!
, 2009-12-19 13:37, pirms 14 gadiem
ozolnieki kaa celjarullis paaries paari!!
, 2009-12-19 17:29, pirms 14 gadiem
ņea!!! Ozi uzvarees!!!!
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Latvijas volejbolistēm Eiropas Sudraba līgas spēles ar Islandi un Ungāriju

Šodien no rīta uz Islandi devās Latvijas sieviešu volejbola izlase, lai rīt, 17. maijā, aizvadītu spēli ar Islandi, bet dienu vēlāk – ar Ungāriju.
Edvīns Skrūders. Foto: Jastrzębski Węgiel
1

Skrūders atstāj Čempionu līgas finālistes rindas

LETA. Latvijas volejbolists Edvīns Skrūders neturpinās spēlēt Polijas čempionvienībā un Čempionu līgas finālistē Jastšembes Zdrujas "Jastrzebski Wegiel".
Foto: volejbols.lv
1

Latvijas volejbolistes arī otrajā pārbaudes spēlē piekāpjas Igaunijai

LETA. Latvijas sieviešu volejbola izlase sestdien Tallinā arī otrajā pārbaudes spēlē piekāpās Igaunijas valstsvienībai.