Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Dainis Āzens

Rīgā uzvar RVS jaunie volejbolisti

Rīgā uzvar RVS jaunie volejbolisti
Godalgoto vietu ieguvēji U-12 grupā
Foto: Latvijas Volejbola federācija

Gan Latvijas Volejbola federācijas (LVF) kausu U-17 grupā meitenēm (treneres – Natālija Deveikusa un Viktorija Korbuta), gan Rudens kausu U-12 grupā (treneris Māris Vensbergs) izcīnīja Rīgas Volejbola skolas pārstāvji.

Šoreiz abu kausu izcīņa notika Rīgā, un mājinieki nekautrējās izmantot sava laukuma priekšrocības uzvarot. U-17 grupā jau trešās medaļas šosezon nopelnīja Natālija Deveikusa, kuras kopā ar Viktoriju Korbutu trenētās meitenes izrādījās spēcīgākās 5 komandu finālturnīrā, turpmākās vietas sadalot Tukumā un Līvānos. Vēl vairāk, šogad visas godalgotās vietas aizņēma RVS pārstāves, kuras apbalvoja Latvijas sieviešu izlases galvenā trenere Inguna Minusa.

“Jau daudzus gadus ar šīm meitenēm esam uzvarējušas gan Latvijas kausa izcīņā, gan Latvijas čempionātā, taču šoreiz uzvara devās rokās nedaudz grūtāk,” pastāstīja Natālija Deveikusa. “Lielākā daļa meiteņu ir RVS izlasē, spēlē Baltijas līgā. Tāpēc pie mums meitenes ir labākajā gadījumā reizi divās nedēļās. Cēlāja mums ir šeit, bet četras meitenes, arī pirmie tempi, spēlē Normunda Lūša vadītajā RVS izlasē. Pirms turnīra ceturtdien paspējām aizvadīt vienu pārbaudes spēli ar LU, taču tas ir par maz, lai saspēlētos.”

Turnīra tabula
Rīgas VS I 4-0 12:1
Rīgas VS II 3-1 10:3
Rīgas VS I 2-2 6:8
Talsu NSS 1-3 4:11
Daugavpils BJSS 0-4 3:12

Rudens kausa izcīņā U-12 grupas zēniem arī uzvarēja mājinieki – Māra Vensberga vadītā RVS izlase, kas panākumu svinēja 9 komandu konkurencē. Par cīņu spraigumu liecina fakts, ka vadošā sešinieka septiņos mačos četras spēles beidzās ar rezultātu 2:2, tai skaitā abi pusfināli, kuros RVS izrādījās nedaudz veiksmīgāka par Talsu NSS/Dundagu un Jēkabpils SS – par Kuldīgas NSS/Skrundu. Otro vietu izcīnīja Kuldīgas novada Sporta skola/Skrunda (treneri – Z. Milzarājs, V. Švānbergs), trešo – Jēkabpils sporta skola (treneris G. Grigalis), ceturto - Talsu novada Sporta skola/Dundaga (trenere – G. Lapiņa), piekto - Zvejniekciema vidusskola (treneri – Dz. Dulpiņa, G. Lācis) un sesto - Cēsu pilsētas sporta skola/Siguldas Valsts ģimnāzija (treneri – N. Šulte, A. Dolženko). Labākos jaunos volejbolistus apbalvoja Latvijas vīriešu izlases dalībnieks Andis Cimoška.

“Pagājušogad apmēram puse šīs komandas jau piedalījās U-12 vecuma grupas spēlēs. Gan kausa izcīņā, gan Latvijas čempionātā ieņēmām 6. vietu. Šogad mums ir visi 2007. gadi un viens talantīgs 2009. gada puisis. Tāpēc arī vinnējām,” pēc turnīra teica komandas treneris Māris Vensbergs. “Pirms trijiem gadiem puiši sanāca kopā, un tagad ir saspēlējušies. Jau saprot viens otru laukumā. Iespējams, ka grūtāks fināls būtu bijis pret Jēkabpili, taču tā pusfinālā zaudēja Kuldīgai. Tagad esmu īstenojis plānu, ko biju iedomājies pirms trim gadiem, - pirmajā gadā – nepalikt pēdējiem, otrajā – iekļūt astoņniekā, trešajā – iegūt medaļas.”

LVF kausa izcīņa noslēgsies 23. decembrī Sporta namā “Daugava”, kad kļūs zināmi U-19 zēnu un meiteņu komandu kausa ieguvēji, pārējās vietas sadalot Cēsīs, Talsos un Daugavpilī, bet jau 12. janvārī jaunatnes sezona turpināsies ar Latvijas jaunatnes čempionātu, kā arī Ziemas kausa izcīņu un Pavasara kausa izcīņu pašiem mazākajiem (U-13 un U-12) grupās.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija


Foto: Latvijas Volejbola federācija

Kaprioti nosauc Latvijas sieviešu volejbola izlases 19 kandidātes

Latvijas sieviešu izlases galvenais treneris Daniele Kaprioti ir nosaucis 19 volejbolistes, kuras pirmdien, 29. aprīlī, sāks gatavošanos Eiropas Sudraba līgas sacensībām.
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Ap 5000 jauniešu cīnījušies par "top! kausu" volejbolā

Pagājušo svētdien, 21.aprīlī, Rīgā norisinājās 20. vispārizglītojošo skolu volejbola turnīra “top! kauss” 2024 finālsacensības. Kopumā tajās piedalījās 4772 skolēni no 602 komandām un 247 skolām, pārstāvot 34 novadus un 6 valstspilsētas. Septiņu stundu laikā tika izspēlētas 672 spēles uz 16 laukumiem, četrās grupās, ar 7 minūšu laika ierobežojumu un neierastu segumu - iekštelpu zālienā, kā arī uz diviem dažādiem grīdu segumiem.
Jānis Medenis. Foto: volejbols.lv
7

Beidzot uzvar mājinieki – "Lūši" gāž daugavpiliešus no Latvijas troņa

Latvijas vīriešu volejbola čempionu godā atgriezušies Jēkabpils "Lūši", kuri savās mājās četros setos pārspēja "Ezerzemi"/DU (25:21, 22:25, 25:18, 25:14) un finālsērijā ar 3-1 uzveica pagājušā gada čempionus daugavpiliešus, titulu izcīnot piekto reizi septiņu sezonu laikā.