Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

VK "Rīga / Lāse-R" dodas uz Tallinu

VK "Rīga / Lāse-R" dodas uz Tallinu
Uģis Krastiņš
Foto: rigavolley.com

Gatavojoties jaunajai sezonai, svarīgs pārbaudījums gaidāms jaunizveidotajam volejbola klubam "Rīga / Lāse -R", kas piektdien dodas uz Tallinu, kur piedalīsies "Tallinas kausa" izcīņā.

Par turnīra galveno balvu kopumā cīnīsies 4 komandas - Selver Tallinn (EST), Tartu Pere Leib (EST) un ISKU-Volley (FIN) un Rīga / Lāse-R. Komandas izspēlēs viena apļa turnīru katra ar katru, turnīra uzvarētājs tiks noteikts pēc kopvērtējuma.

Rīdzinieku pirmie pretinieki būs ISKU-Volley (FIN), ar ko latvieši jau pavisam nesen tikās turnīra ietvaros Sanktpēterburgā. Toreiz ar 3-2 pārāki bija Rīga / Lāse-R.

Sestdien rīdzinieku pretinieki būs jau zināmāki - Tartu Pere Leib. Rīgas klubs savā jaunajā statusā kā Rīga / Lāse-R ar igauņiem tiksies pirmo reiz. Līdz šim volejbola klubi SK Rīga, Lāse-R ir veiksmīgi cīnījušies pret Pere Leib. SK Rīga 7 spēlēs ir izcīnījis 5 uzvaras, un piedzīvojis divus zaudējumus, savukārt Lāse-R 6 spēlēs ir izcīnījusi 4 uzvaras - 2 zaudējumi. Pēc Rīgas klubu apvienošanās šī būs pirmā spēle ar kādu no Igaunijas komandām.

Svētdien Rīga / Lāse-R volejbolistus gaida vēl nopietnāks pārbaudījums. Rīdzinieku pretinieki būs pēdējos gados nepārspētie "Selver Tallinn". Ne volejbola klubam SK Rīga, ne Lāse-R pēdējos gados nav diez ko veicies cīņā ar Selver. SK Rīga 7 spēlēs ir piedzīvojis 7 zaudējumus, Lāse-R ir veicies nedaudz labāk - 8 spēlēs 1 uzvara un 7 zaudējumi. Jāpiemin, ka gan "Selver Tallinn", gan "Rīga / Lāse-R" ir savu valsts izlašu bāzes komandas, tas gaidāmajai spēlei piešķir papildus intrigu.

Rīga / Lāse-R sastāvā uz Tallinu dosies 11 spēlētāji - D.Petrovs, J.Vāvers, A.Celitāns, A.Zavorotnijs, G.Atars, J.Šmēdiņš, A.Petruševics, L.Iecelnieks, R.Šaušs , I.Ivanovs. Uz Tallinu kopā ar komandu dosies arī M.Pļaviņš. Kā paskaidroja komandas menedžeris E.Zaiženijs, tad pašlaik tiek saskaņots līgums un tā nosacījumi ar Mārtiņu, un oficiāls paziņojums par Latvijas olimpieša pievienošanos "Rīga / Lāse-R" sekos jau tuvākajā laikā.

Diemžēl Tallinā komandai nevarēs palīdzēt A.Krūmiņš un A.Caics. Krūmiņš kādu laiku iepriekš guva smagu potītes traumu, savukārt Caicam vēl līdz 27.septembrim ir spēkā diskvalifikācija.

Spēļu kalndārs:

piektdiena, 12.septembris
pl.16.00 Selver Tallinn - Tartu Pere Leib
pl.18.00 Rīga / Lāse-R - ISKU-Volley

sestdiena, 13.septembris
pl.15.00 Rīga / Lāse-R - Tartu Pere Leib
pl.17.00 Selver Tallinn - ISKU-Volley

svētdiena, 14.septembris
pl.11.00 Tartu Pere Leib - ISKU-Volley
pl.13.00 Selver Tallinn - Rīga / Lāse-R

Izmantotie resursi:
rigavolley.com


, 2008-09-12 18:24, pirms 16 gadiem
Pietruukst kaada laba legionaara.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-09-12 19:28, pirms 16 gadiem
Kas tur palika ar to J.Šmēdiņu un ELVI/Kuldīga???
, 2008-09-12 21:12, pirms 16 gadiem
Labi, ka šajā komandā ir arī pludmales volejbolisti Pļaviņš un Šmēdiņš, kuriem ziemas periodā ir svarīgi būt labā formā. Lai veicas Lāses/Rīgas volejbolistiem!
Latvijas valstsvienības volejboliste Anija Jurdža uzbrukumā spēlē pret Somijas komandu. Foto: CEV
3

Latvietes pret Somiju iekrampējas divos no četriem setiem

Latvijas valstsvienība pēdējā spēlē Eiropas volejbola Sudraba līgā sievietēm Budapeštā ar 1-3 (14:25, 18:25, 25:22, 22:25) zaudēja vienai no turnīra spēcīgākajām komandām – Somijai.
Marta Levinska (pa vidu). Foto: LVF

Latvijas volejbolistes trīs setos kapitulē Sudraba līgas favorītēm ungārietēm

Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā Eiropas Sudraba līgas spēlē ar 0-3 samierināties nācās Latvijas izlases volejbolistēm, kuras piekāpās vienām no turnīra favorītēm ungārietēm.
Kristians Fokerots. Foto: Artūrs Stiebriņš, CEV
30

Volejbolists Fokerots trīsreiz izlaidis dopinga kontroli, draud diskvalifikācija

19 gadus vecais pludmales volejbolists un zāles volejbolists Kristians Fokerots trīsreiz nav bijis pieejams dopinga kontrolieriem, vēstīts Latvijas Televīzijas raidījumā "Sporta studija".