Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Latvijas volejbola izlase devusies uz Pērnavu

Latvijas volejbola izlase devusies uz Pērnavu
Aivars Petruševics
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Latvijas vīriešu volejbola izlase, turpinot gatavošanos Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, jau šovakar un rīt aizvadīs pirmās pārbaudes spēles tiekoties ar Igaunijas izlasi. Šorīt pēc rīta treniņa Latvijas izlase devās uz Pērnavu, lai jau vakarā aizvadītu pirmo pārbaudes spēli.

Uz pirmo šī pavasara treniņu daļa Latvijas izlases spēlētāju sanāca jau aprīļa beigās, bet šobrīd ir gandrīz optimālajā sastāvā. Vakar izlases treniņiem pēc ilgāka pārtraukuma (divi gadi) pievienojās Ansis Medenis, bet šorīt arī divi Francijā spēlējošie – Aivars Petruševics un Andrejs Zavorotnijs. Jau nākamās nedēļas sākumā izlases treniņiem pievienosies arī Viktors Koržeņevičs, kurš mājās atgriezies ar Spānijas čempionāta sudrabu. Pēc Viktora pievienošanās komandai izlases treneri vēl gaida ierodamies Jāni Pēdu, kuram čempionāts Itālijā var ieilgt.

Uz Pērnavu dosies 12 volejbolisti, viņu vidū nav Austra Štāla, kurš guvis potītes savainojumu. Pārbaudes spēlēs pret igauņiem izlases treneru Raimonds Vildes un Uģa Krastiņa rīcībā būs 12 spēlētāji – Agris Leitis, Deniss Petrovs (abi cēlāji), Ingars Ivanovs (libero), Hermans Egleskalns (diagonāle), Armands Celitāns, Jānis Vāvers, Andrejs Zavorotnijs (pirmā tempa uzbrucēji), Toms Šmēdiņš, Ansis Medenis, Aivars Petruševics, Romāns Saušs un Lauris Iecelnieks (otrā tempa uzbrucēji).

Pērnavā Latvijas izlase aizvadīs divas pārbaudes spēles. Pirmā jau šovakar, otrā – rīt dienas pirmajā pusē. Nākamajā nedēļas nogalē, (no 14. - 16. maijam) Latvijas izlase pārbaudes spēļu sērijā tiksies ar Krievijas Superlīgas klubu Kaļiņingradas "Dinamo-Jantarj". Paredzēts, ka mūsu izlase ar Vitālija Birjukova trenēto klubu tiksies trīs reizes.

Latvijas izlase Eiropas 2011.gada volejbola čempionāta kvalifikācijas turnīrā spēlēs vienā grupā ar Grieķijas un Somijas izlasēm. Trešā izlase, kas pievienosies B apakšgrupas komandām tiks noskaidrota cīņā starp Lielbritānijas un Azerbaidžānas izlasēm.

Viens no B grupas atlases turnīriem notiks pašu laukumā (Rīgā) no 21. līdz 23. maijam, bet otrs Grieķijā no 28. – 30. maijam. Eiropas čempionāta finālturnīrā iekļūs grupas uzvarētāji, taču arī otrās vietas ieguvēji saglabās cerības pacīnīties par ceļazīmi uz EČ papildu turnīrā.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-05-07 12:56, pirms 14 gadiem
veiksmi muusejiem
, 2010-05-07 13:51, pirms 14 gadiem
kaa es necieshu to Ivanovu
, 2010-05-07 14:06, pirms 14 gadiem
3Martinsh3 rakstīja: kaa es necieshu to Ivanovu
kas Tu loh?
, 2010-05-07 19:25, pirms 14 gadiem
LV izlase zaudēja EST ar 0:3..bēdīgi
Megija Dambrehte. Foto: Puijo Wolley

Dambrehte Somijā maina komandu un pievienojas "Hameenlinna"

LETA. Latvijas izlases volejboliste Megija Dambrehte nākamajā sezonā pārstāvēs Somijas klubu "Hameenlinna", trešdien pavēstīja Hemēnlinnas komanda.
Toms Švans. Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Leskinovičai Dānijas zelts, Švans un Dzenis izcīna bronzas godalgas Igaunijā un Austrijā

Aizvadītajā nedēļā par Dānijas čempionāta uzvarētāju kļuva Kristīne Leskinoviča. Bronzas medaļas Igaunijas un Austrijas čempionātos nopelnīja attiecīgi Toms Švans un Jēkabs Dzenis, bet rezultatīvu spēli ASV studentu čempionātā aizvadīja Miks Ramanis.
Edvīns Skrūders. Foto: Jastrzebski Wegiel
1

Skrūdera pārstāvētā "Jastrzebski Wegiel" izcīna Polijas čempiontitulu

LETA. Latvijas volejbolista Edvīna Skrūdera pārstāvētā Jastšembes Zdrujas "Jastrzebski Wegiel" svētdien Polijas čempionāta finālsērijā izcīnīja otro uzvaru un nodrošināja čempiontitulu.