Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Sākas "Schenker" līga, "Biolars/Jelgava" piecos setos uzvar Ozolniekos

Sākas "Schenker" līga, "Biolars/Jelgava" piecos setos uzvar Ozolniekos
Andrejs Jamrovskis, "Biolars/Jelgava"
Foto: Renārs Buivids

Šovakar ar divām spēlēm sākās "Schenker" volejbola līgas astotā sezona. Igaunijas komandu duelī Tallinas "Selver" ar 3:0 pieveica TTU, savukārt Ozolniekos Zemgales derbijā tika piedzīvots piecu setu trilleris. Pēdējā setā ar 15:13 bija pārāka "Biolars/Jelgava", kas cīņas gaitā izsēja divu setu pārsvaru.

Jau pirmajā sezonas spēlē savā starpā tikās abas Latvijas čempionāta finālistes "Poliurs/Ozolnieki" un "Biolars/Jelgava". Šajā finālsērijā ar kopējo rezultātu 3-1 triumfēja "Biolars/Jelgava", kas ieguva iniciatīvu arī šāvakara spēlē. Jelgavnieki ar 25:20 un 25:18 uzvarēja pirmajos divos setos, taču nākamajos divos viesu uzbrukuma procents bija krietni krities, un "Poliurs/Ozolnieki" atspēlējās ar 25:21 un 25:23.

Pēdējā setā uzvarētājs tika noskaidrots tikai pašā galotnē, un "Biolars/Jelgava" uzvarēja ar 15:13. Šajā setā visvairāk punktu uzvarētāju labā guva Ēriks Baiks, kurš piektajā setā izcēlās ar četriem punktiem, bet visā spēlē izcīnīja 23 punktus - no tiem septiņus blokā. Desmit punktu robežu sasniedz arī Mārcis Jirgensons un Rolands Ozoliņš (abiem pa 12) un Andis Cimoška (10).

Ozolnieku rindās visvairāk punktu Raimondam Vilmanim (16), kuram uz papēžiem sekoja Gatis Garklāvs (15). Vismaz desmit punktus ieguva arī Kārlis Volodins (12), Vadims Ustjancevs (11) un Toms Šmēdiņš (10). Otrā šāvakara spēlē turīgākais Igaunijas un Latvijas apvienotās līgas klubs "Selver" ar 3:0 pieveica Tartu Tehnisko universitāti. Pa setiem "Selver" uzvarēja ar 25:22, 25:22 un 25:18. Rītvakar "Rakvere" uzņems "Pärnu", savukārt pēc nedēļas laukumā dosies četri Latvijas klubi. "Lāse-R" tiksies ar "Biolars/Jelgava", Daugavpils Universitāte viesosies Pērnavā, bet "Poliurs/Ozolnieki" uzņems TTU.

Izmantotie resursi:
volley.ee


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Foto: Latvijas Volejbola federācija

Kaprioti nosauc Latvijas sieviešu volejbola izlases 19 kandidātes

Latvijas sieviešu izlases galvenais treneris Daniele Kaprioti ir nosaucis 19 volejbolistes, kuras pirmdien, 29. aprīlī, sāks gatavošanos Eiropas Sudraba līgas sacensībām.
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Ap 5000 jauniešu cīnījušies par "top! kausu" volejbolā

Pagājušo svētdien, 21.aprīlī, Rīgā norisinājās 20. vispārizglītojošo skolu volejbola turnīra “top! kauss” 2024 finālsacensības. Kopumā tajās piedalījās 4772 skolēni no 602 komandām un 247 skolām, pārstāvot 34 novadus un 6 valstspilsētas. Septiņu stundu laikā tika izspēlētas 672 spēles uz 16 laukumiem, četrās grupās, ar 7 minūšu laika ierobežojumu un neierastu segumu - iekštelpu zālienā, kā arī uz diviem dažādiem grīdu segumiem.
Jānis Medenis. Foto: volejbols.lv
7

Beidzot uzvar mājinieki – "Lūši" gāž daugavpiliešus no Latvijas troņa

Latvijas vīriešu volejbola čempionu godā atgriezušies Jēkabpils "Lūši", kuri savās mājās četros setos pārspēja "Ezerzemi"/DU (25:21, 22:25, 25:18, 25:14) un finālsērijā ar 3-1 uzveica pagājušā gada čempionus daugavpiliešus, titulu izcīnot piekto reizi septiņu sezonu laikā.