Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2529, Did:0, useCase: 3

Autors: Dainis Āzens

Pēdējā diena balsošanai!

Pēdējā diena balsošanai!
Viņš jau nobalsoja. Un Tu?
Foto: SCANPIX SWEDEN

Šodien līdz 24:00 (Latvijas laiks) vēl varat paspēt nobalsot Vieglatlētikas prognožu spēlē par saviem maija favorītiem vieglatlētikā. Tieši maijā vieglatlētikas sezona uzņem apgriezienus, un būs interesanti vērot, vai tradicionālie Latvijas vieglatlētikas vaļi – šķēpmetēji spēs apsteigt ziemas sezonas izcilniekus.

Martā prognožu spēlē uzvarēja kārtslēcējs Mareks Ārents, kurš izvirzījās vadībā arī gada kopvērtējumā, kā arī sagādāja uzvaru martā savam trenerim Igoram Izotovam: Labākais rezultāts svarīgākajā startā Arī prognozētāju konkursā martā uzvarējušais portāla sportacentrs.com lasītājs ISS ar to pašu kopā ar dnszns izvirzījās dalītā pirmajā vietā arī gada kopvērtējumā:
Martā triumfē ISS Turklāt pavisam drīz jūsu vērtējumam tiks piedāvāta intervija ar marta uzvarētāju Ārentu, kurš šobrīd jau devies uz treniņnometni Balkānos.

Maijs ir mēnesis, kurā ar nelieliem izņēmumiem vasaras sezonu uzsāk visi vieglatlēti. Ņemot vērā, ka sāks startēt arī tradicionāli spēcīgie šķēpmetēji, tiek gaidīta viņu cīņa ar lekšanas disciplīnu pārstāvjiem. Papildu intrigu rada tas, ka šķēpmetēji klusiņām gatavojas jaunajai sezonai – dažs labs pamainījis treneri, dažs atkopjas no savainojumiem, cits meklē jaunus izaicinājumus, bet Eiropas ziemas kausa izcīņā mešanu disciplīnā šoreiz panākumi izpalika.

Papildu dzinulis startiem būs pasaules čempionāta Pekinā kvalifikācijas normatīvs, jo šobrīd to izcīnījuši vien seši sportisti, no tiem trīs – maratonisti. Var nošaut arī divus zaķus, reizē ar pasaules čempionāta normatīvu izpildot arī nākamā gada olimpisko spēļu Riodežaneiro normatīvu. Tos lielākajā daļā disciplīnu, atskaitot 10 000 metrus, maratonu un soļošanu, varēs sākt pildīt tieši no 1. maija.

Apgriezienus uzņems Dimanta līga, bet maija beigās mūs gaida arī tradicionālās “Rīgas kausu” sacensības ar labāko Latvijas vieglatlētu piedalīšanos, un kādu patīkamu pārsteigumu var sagādāt jebkuras no sacensībām.

Lai spēlē nobalsotu, sportacentrā jāieiet Vieglatlētikas spēles sadaļā Veic prognozi un jānobalso šeit: 2015. gada prognožu spēle Spēles, kuras galvenā balva ir iespēja nopirkt braucienu uz nākamā gada pasaules vieglatlētikas čempionātu telpās Portlendā un izbaudīt čempionātu ar VIP akreditācijas palīdzību, noteikumus var atrast šeit: Vieglatlētikas prognožu spēles nolikums

Lai veicas!


Kaut kad beidzas viss. Prognozētāji VPS šobrīd ir finišā. Vismaz starpfinišā.
Foto: Scanpix/AFP

Vieglatlētikas spēles prognozētājiem nākamgad NEBŪS!

Pretēji iepriekš ziņotajam, ka arī nākamgad Vieglatlētikas prognožu spēle notiks sportistu un prognozētāju konkurencē, spēles vadītāji pagaidām lēmuši par VPS turpināšanu tikai sportistu konkurencē. Tāpēc balsošana par decembri nenotiks.
Novembra uzvarētāja
Foto: http://riga.pilseta24.lv

Novembrī – Marhele, gadā – Štrobinders

Pirmoreiz Vieglatlētikas spēles vēsturē novembrī divi Latvijas sportisti pārsnieguši 1000 punktu robežu Starptautiskās vieglatlētikas federāciju asociācijas (IAAF) publicētajās disciplīnas salīdzinošajās tabulās. Tikmēr par 2017. gada sezonas uzvarētāju kopvērtējumā kļuvis šķēpmetējs Rolands Štrobinders.
Ir sniegs, jādomā par Ziemassvētkiem, nav, - par lietussargu. Kāda vieglatlētika?
Foto: scanpix/AFP

Oktobrī bez izmaiņām

Oktobrī parasti iepauzē visi vieglatlēti, atskaitot šosejniekus. Šā gada oktobrī pauze bija lielmeistara cienīga, jo Vieglatlētikas spēle palika bez uzvarētāja.