Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Krūms

Jaunzēlandes maratoniste diskvalificēta par dopinga lietošanu

Jaunzēlandes maratoniste diskvalificēta par dopinga lietošanu
Liza Hantere-Galvana
Foto: AP

Jaunzēlandes maratona skrējēja Liza Hantere-Galvana saņēmusi divu gadu diskvalifikāciju par aizliegtās substances EPO lietošanu.

Šā gada martā Hanterei-Galvanai tika veikts pozitīvs dopinga tests, norādot sportistes saistību ar aizliegto medikamentu EPO. Jaunzēlandes Vieglatlētikas savienības pārstāvji nākuši klajā ar paziņojumu, ka skrējēja atzīst savus pārkāpumus, un Lizai Hanterei-Galvanai tiks piemērota divu gadu diskvalifikācija, sākot ar 2009. gada 29. maiju.

Liza Hantere-Galvana pārstāvēja savu valsti 2004. gada Atēnu Olimpiskajās spēlēs, finišējot 51. vietā. Pirms Pekinas Olimpiskajām spēlēm vieglatlēte tika izslēgta no Jaunzēlandes izlases, jo sporta funkcionāri nesaskatīja Hanterei-Galvanai iespēju finišēt pirmo 16 sportistu vidū. Vieglatlēte vēlāk iesniedza protestu, kurš tika akceptēts un sportiste veica maratonskrējienu arī Pekinā, ierindojoties 35. pozīcijā.

Izmantotie resursi:
uk.eurosport.yahoo.com


Noā Lailzs. Foto: World Athletics
1

"World Athletics" 2026. gadā ieviesīs jaunas sacensības, kas norisināsies reizi divos gados

LETA--AFP. Pasaules Vieglatlētikas savienība ("World Athletics") sākot ar 2026.gadu ieviesīs jaunas sacensības, kas norisināsies reizi divos gados.
Armands Duplentiss. Foto: AFP/Scanpix

Duplentiss Dimanta līgas posmā tuvu pasaules rekorda labojumam kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas atlēts Armands Duplentiss svētdien Stokholmā Dimanta līgas posmā izcīnīja uzvaru kārtslēkšanā un bija tuvu pasaules rekorda labojumam.
Laura Osipenko - vadībā. Foto: Ilze Sirmā

Osipenko uzvar Zundas un Pedera kausā barjerskriešanā Cēsīs

Piektdien Cēsu Pilsētas stadionā, tika izcīnīti Iievas Zundas un Gunta Pedera kausi barjerskriešanā. Sievietēm kausu ieguva Latvijas sportiste Laura Osipenko ar rezultātu 13,89 sekundes, bet vīriešiem par uzvarētāju Igaunijas pārstāvis Stevens Lepoja ar rezultātu 13,81 sekundes.