Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Pēc desmit gadiem Antjuhai tiek atņemts Londonas olimpiskais zelts

Pēc desmit gadiem Antjuhai tiek atņemts Londonas olimpiskais zelts
Natālija Antjuha. Foto: Mark Shearman

LETA. Krievijas skrējējai Natālijai Antjuhainai Vieglatlētikas integritātes savienība (AIU) par antidopinga pārkāpumiem atņēma Londonas olimpiskajās spēlēs izcīnīto zelta godalga 400 metru barjerskrējienā, vēsta portāls "Insidethegames.biz".

Līdz ar to par Londonas olimpisko čempioni 400 metru barjerskrējienā kļūs ASV vieglatlēte Lašinda Demusa, uz otro vietu pakāpsies čehiete Zuzanda Hejnova, bet pie bronzas tiks Jamaikas skrējēja Kailīza Spensere,

Londonas olimpiskajās spēlēs Antjuha arī palīdzēja izcīnīt sudrabu 4x400 metru stafetē, taču šī medaļa tika atņemta jau iepriekš, jo citai Krievijas skrējējai antidopinga pārkāpumi tika atklāti ātrāk.

Antjuha jau iepriekš saņēma diskvalifikāciju, kas paredzēja rezultātu anulēšanu laika posmā no 2013.gada 30.jūnija līdz 2015.gada 31.decembrim. Savukārt diskvalifikācija, kuras ietvaros tika atņemts olimpiskais zelts 400 metrus barjerskrējienā, anulē rezultātus, kurus skrējēja sasniedza no 2012.gada 15.jūlijam līdz 2013.gada 29.jūnijam.

Šobrīd Antjuha līdz 2025.gadam ir diskvalificēta par antidopinga pārkāpumiem.

Kopumā 14 Londonas olimpisko spēļu čempioni ir saņēmuši diskvalifikācijas, starp kuriem bijuši seši Krievijas pārstāvji.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2022-10-24 23:10, pirms 2 gadiem
ta beidzot
Gunta Vaičule. Foto:  Jānis Līgats.

Vaičule sezonas pirmajās sacensībās stadionā 200 metrus noskrien ātrāk par 24 sekundēm

LETA. Latvijas vieglatlēte Gunta Vaičule trešdien Grieķijā savās sezonas pirmajās sacensībās stadionā 200 metru sprintu veica ātrāk par 24 sekundēm.
Uģis Jocis 2023. gadā uzstāda Latvijas rekordu, kuru tagad pirms 11 dienām Līvānos ir uzlabojis ŅIkita Bogdanovs. Foto: Rimi Rigas maratons.

Spraiga cīņa gaidāma Latvijas čempionātā divās distancēs Rimi Rīgas maratonā

Baltijas vērienīgākais tautas sporta notikums, Rimi Rīgas maratons, 18. un 19. maijā pulcēs ne tikai vairāk kā 30 000 skriešanas entuziastu no gandrīz 100 pasaules valstīm, bet arī augstākā ranga profesionāļus no pasaules un Latvijas.Spraiga cīņa gaidāma arī starp Latvijas vadošajiem skrējējiem, kuri sacentīsies gan par divu Latvijas čempionātu – jūdzē un maratonā – medaļu komplektu sadalījumu un arī augstvērtīgiem rezultātiem.
Agate Caune 2023. gada maijā uzstāda Latvijas rekordu 5km. Organizatoru foto.

Šonedēļ Rīga atkal kuplā skaitā uzņems pasaules un Eiropas skriešanas eliti

Jau šajā nedēļas nogalē Rimi Rīgas maratons uzņems pasaules skriešanas zvaigznes, kas kāpušas uz goda pjedestāla Parīzes, Amsterdamas, Frankfurtes, Dohas, Vīnes, Hamburgas, Dubajas, Seviļas un citos prestižos maratonos. Sīvākā cīņa par vietu uz pjedestāla šogad gaidāma pusmaratonā, kur īpaši spēcīgs dalībnieku sastāvs sacentīsies tajā pašā trasē, kurā pērn oktobrī tika kronēti pasaules čempioni pusmaratonā. Pateicoties spēcīgajam dalībnieku sastāvam, organizatori paredz, ka vairākās distancēs kritīs Rimi Rīgas maratona un, iespējams, arī Latvijas rekordi.