Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Gebraselasi uzvar 10km skrējienā Mančestrā

Gebraselasi uzvar 10km skrējienā Mančestrā
Haile Gebraselasi
Foto: Mark Shearman

Svētdien Mančestrā (Anglija) tika aizvadīts tradicionālais "Bupa Great Manchester Run" 10 kilometru skrējiens. Vīriešu konkurencē triumfēja 39 gadus vecais Haile Gebraselasi, kuram šis bija jau piektais panākums Mančestrā.

Kopumā uz starta Mančestrā izgāja aptuveni 40 000 skriešanas cienītāju. Arī laiks skriešanai bija teju ideāls – 11 grādi pēc Celsija un viegls vējiņš.

Gebraselasi, kurš Mančestrā bija uzvarējis arī 2005., 2009., 2010. un 2011.gadā, teicami veica jau distances pirmo pusi, piecu kilometru robežu šķērsojot pēc 13 minūtēm un 31 sekundes. Tobrīd Gebraselasi bija astoņas sekundes priekšā saviem tautiešiem Tsegajem Kebedem un Ajelem Abshero, kā arī pasaules rekordistam maratonā Patrikam Makau no Kenijas. Lai gan distances otrajā pusē Gebraselasi temps kritās, viņš tik un tā atrāvās no konkurentiem finišējot pēc 27 minūtēm un 39 sekundēm. Sīvā cīņā par otro vietu Kebede apsteidza Abshero (abiem – 27:56), bet Makau finišēja tikai piektais (28:21).

Sieviešu konkurencē uzvaru izcīnīja kenijiete Lineta Masai (31:35), kura par 17 sekundēm apsteidza personisko rekordu sasniegušo itālieti Nadju Ejafini. Trešo vietu izcīnīja vēl viena kenijiete Dorisa Čengeivo (32:04). Visi sacensību rezultāti aplūkojami šeit: Bupa Great Run Series Results

Izmantotie resursi:
Great Run - Home of the Bupa Great Run Series


, 2012-05-21 11:04, pirms 12 gadiem
Gebreselasi ir apbrīnojams! 39 gadi un turpina ''iet'' pa priekšu. Var redzēt, ka Haile vienkārši mīl skriet.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Agate Caune. Foto: Guntis Bērziņš

Caune izcīna uzvaru Rīgas maratona programmā iekļautajā 5km skrējienā otro gadu pēc kārtas

Divkārtējā 2023. gada Eiropas junioru čempione Agate Caune svētdien izcīnīja pirmo vietu "Rimi" Rīgas maratona programmā iekļautajā piecu kilometru skrējienā, tādējādi svinot uzvaru otro gadu pēc kārtas.
Anete Sietiņa. Foto: Reuters/Scanpix
5

Sietiņa izcīna uzvaru šķēpmešanā starptautiskās sacensībās Polijā

LETA. Latvijas sportiste Anete Sietiņa sestdien Hožovā, Polijā, starptautiskās vieglatlētikas sacensībās izcīnīja uzvaru šķēpa mešanā.
Dmitrijs Serjogins. Foto: Guntis Bērziņš.
2

Serjogins un Siliņa izcīna otro vietu Rīgas maratonā, kļūstot par Latvijas čempioniem

Vairākkārtējie Latvijas čempioni dažādās distancēs Dmitrijs Serjogins un Anita Siliņa (Kažemāka) svētdien "Rimi" Rīgas maratonā izcīnīja otrās vietas, vienlaikus kļūstot par valsts čempioniem maratonā. Serjoginam tā bija otrā, bet Siliņai trešā uzvara valsts čempionātā maratonā.