Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Baltijas vienotības skrējienā vairāk nekā 8700 dalībnieku

Baltijas vienotības skrējienā vairāk nekā 8700 dalībnieku
Foto: Sandris Kuzmickis, eSports.lv

Svētdien, 23. augustā, Lietuvā, Igaunijā un Latvijā notiks leģendārā "Baltijas ceļa" 20. gadadienas svinības un Baltijas vienotības skrējiens "Sirdspuksti Baltijai". Stafetei Tallina – Rīga un Viļņa – Tallina šobrīd Latvijā reģistrējušies vairāk nekā 8700 dalībnieku.

Skrējiena nepārtrauktību visā „Baltijas ceļa” vēsturiskajā maršrutā no Tallinas un Viļņas līdz Brīvības piemineklim Rīgā nodrošinās 180 orientēšanās sporta pārstāvji no Baltijas valstīm, puse no viņiem ir Latvijas sportisti.

Kā pieteikties?
Unikālajam skrējienam iespējams pieteikties mājas lapā baltijascelam20.lv un draugiem.lv . Kartē jāizvēlas savs kilometrs vienā no 678 kilometrus garā ceļa posmiem. Izvēloties savu kilometru, jānorāda vārds, uzvārds, vecums un e-pasta adrese, uz kuru tiks nosūtīts dalības apstiprinājums.

Kad varēs redzēt skrējienu?
Ziemeļu skrējiens Tallina-Rīga Latvijas galvaspilsētu sasniegs īsi pirms septiņiem vakarā, Brīvības pieminekli sasniedzot nepilnu stundu vēlāk.

Par Baltijas vienotības skrējienu
„Sirdspuksti Baltijai” ir diennakts skrējiens pa vēsturisko Baltijas ceļa maršrutu, kas, atzīmējot Baltijas ceļa divdesmito gadskārtu, 22. un 23.augustā notiks visās trijās Baltijas valstīs. 22.augusta pēcpusdienā tas aizsāksies Tallinā un Viļņā, lai 23.augusta pulksten 20.00 noslēgtos svinīgā pasākumā Rīgā. „Sirdspuksti Baltijai” notiek, lai atkal sajustu Baltijas valstu vienotību, atsauktu atmiņā kopīgo cīņu par brīvību un pierādītu mūsu nacionālās apziņas dzīvotspēju. 678 kilometru garais maršruts ir sadalīts 1 km stafetes posmos, un ikviens Baltijas iedzīvotājs ir aicināts piedalīties un noskriet savu kilometru Baltijas vienotībai.

Izmantotie resursi:
baltijascelam20.lv


, 2009-08-20 19:49, pirms 15 gadiem
Es skriešu..
, 2009-08-20 20:12, pirms 15 gadiem
Es arī skriešu, var jau skriet vairākus posmus
, 2009-08-21 08:03, pirms 15 gadiem
Obama 08 rakstīja: Es arī skriešu, var jau skriet vairākus posmus
Mierīgi Tallina -Rīga vai Viļņa - Rīga
Foto: Salaspils Sporta nams.
1

Pēc 2 nedēļām jubilejas 10. Salaspils pusmaratons ar vadošajiem skrējējiem un atbalstu Ukrainai

Svētku noskaņās, savu pastāvēšanas desmitgadi, šī gada 11. maijā atzīmēs “Ezerkauliņi” Salaspils pilsētas pusmaratons. Kā ierasts, Salaspils pilsētas ielas visas dienas garumā pieskandinās bērnu distanču, 5km, 10km un galvenās distances – pusmaratona – skrējēji, piedaloties vairākiem vadošajiem Latvijas skrējējiem. Kā jaunums šogad ir ieviests jūdzes skrējiens, kas būs veltīts Salaspils sadraudzības pilsētas Bobrovicjas Ukrainā atbalstam.
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.