Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Latvijas Neredzīgo sporta savienība

Veiksmīgs starts Grand Prix paralimpiešiem

Kamēr studenti sacentās SELL spēlēs, Latvijas Universitātes students Edgars Kļaviņš un LSPA students Konstantīns Mešalkins bija devušies uz Šveici, kur norisinājās viens no Grand Prix posmiem vieglatlētikā paralimpiešiem. Abi puiši startē T13 grupā. Tika izpildīti arī Eiropas čempionāta vieglatlētika kvalifikācijas normatīvi.

Pirmajā sacensību dienā mūsu atlēti izgāja uz startu mērot spēkus 200m, bet galvenokārt censties izpildīt Eiropas čempionāta normatīvus, kas arī veiksmīgi izdevās. Edgars uzrādīja absolūti labāko rezultātu finišējot pēc 23,93 sekundēm, bet Konstantīns finišu sasniedza pēc 24,91, kas viņam ir jauns personīgais rekords.
Nākamajā dienā puiši devās uz startu 100m distancē - Edgars uzrādīja otru ātrāko laiku, finiša līniju šķērsojot pēc 11,51 sekundēm, kas ir jauns personīgais rekords. Konstantīns arī, uzrādot jaunu personīgo rekordu 12,19 sekundes, finišu sasniedzot kā ceturtais. Par uzvarētāju kļuva šveicietis ar rezultātu 11,14.
Sacensību noslēgumā Konstantīns devās uz tāllēkšanas sektoru, kur izpildīja tikai trīs lēcienus un tālākais no tiem bija 5,49. Taču Edgars devās pievarēt 400m distanci, kas viņam izdevās pēc 52,70 sekundēm, tas viņam ir jauns personīgais rekords.

Edgara komentārs pēc sacensībām – „Šobrīd es vēl nejūtos labi, man visi muskuļi vēl ir stīvi un neesmu paspējis atjaunoties pēc Spānijas treniņnometnes. Pilnīgi visus skrējienus ļoti mocīju. Nostartējot 200m sapratu, ka nekādus brīnumus šajās sacensībās neesmu spējīgs parādīt un ļoti baidījos no 400 m, jo es zināju, kas mani sagaida pēc finiša ar šādu skrējienu (smejas). Bet par pārsteigumu, man pat izdevās nedaudz uzlabot personīgo rekordu, kaut pašam nepatika kā skrienu. Par 100m un 400 m esmu apmierināts, sezonas sākumam ir normāli, bet par 200m kauns. Domāju, ka sezonas gaitā izskriešu daudz labākus rezultāts. Bet svarīgi, ka šo sacensību galvenais mērķis ir sasniegts- visās disciplīnās, kur startēju izpildīju Eiropas čempionāta normatīvus. Noteikti vēlos ļoti lielu paldies teikt tiem, kas mani atbalsta un palīdz- X-Power, Best4Team, LNSS un sporta uztura speciālistam Jānim Leitim.”

Konstantīna komentārs - Par 100m esmu apmierināts, vienīgi startā nedaudz aizkavējos. 200m arī bija labi, izskrēju jaunus personīgos rekordus. Bet vienmēr jau var labāk. Par tāllēkšanu gan neesmu apmierināts, nekādi nevaru uzlekt. Sacensības nepabeidzu, jo sāka sāpēt celis un treneris teica, lai vairāk nelecu.

Ieņemtās vietas ieskaitot 2013. un 2014. gada Eiropas rangu (2013 tiek iekļauts tāpēc, lai būtu objektīvāks priekšstats, jo 2014 gadā daudzi atlēti nav startējuši):
Edgars- 100m (4. vieta)
200m (7. vieta)
400m (4. vieta)

Kosnatntīns – 100m (13. vieta)
200m (14. vieta)
Tāllēkšana ( 11.vieta)


Foto: Salaspils Sporta nams.
1

Pēc 2 nedēļām jubilejas 10. Salaspils pusmaratons ar vadošajiem skrējējiem un atbalstu Ukrainai

Svētku noskaņās, savu pastāvēšanas desmitgadi, šī gada 11. maijā atzīmēs “Ezerkauliņi” Salaspils pilsētas pusmaratons. Kā ierasts, Salaspils pilsētas ielas visas dienas garumā pieskandinās bērnu distanču, 5km, 10km un galvenās distances – pusmaratona – skrējēji, piedaloties vairākiem vadošajiem Latvijas skrējējiem. Kā jaunums šogad ir ieviests jūdzes skrējiens, kas būs veltīts Salaspils sadraudzības pilsētas Bobrovicjas Ukrainā atbalstam.
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.