Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Viesturs Lācis

Greiemam mūža diskvalifikācija

Greiemam mūža diskvalifikācija
Meriona Džonsa un Trevors Greiems.
Foto: AP

ASV antidopinga aģentūra vakar piespriedusi mūža diskvalifikāciju bēdīgi slavenajam amerikāņu vieglatlētikas trenerim Trevoram Greiemam, kurš "sasmērējās" 2003. gada BALCO skandālā.

Piespriestais sods ir negaidīti bargs (iepriekš tika baumots par iespējamu divu gadu diskvalifikāciju) - Greiems nedrīkstēs piedalīties nevienās sporta sacensībās, kuras organizētas ASV Olimpiskās komitejas, Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) vai Pasaules Antidopinga aģentūras paspārnē. Tas faktiski nozīmē, ka olimpiskajos sporta veidos Greiema kā trenera karjera ir galā.

2003. gadā tieši Greiems aizsāka "BALCO lietu", nosūtot ASV Antidopinga aģentūrai šļirci ar toreiz nezināmas dopinga vielas paraugu. Tas viņu tomēr nepaglāba no apsūdzībām dopinga kontroles apiešanā un aizliegtu preparātu glabāšanā un pārvadāšanā. Maijā Greiemam apsūdzību uzrādīja arī ASV varas iestādes, kam treneris bija melojis par savu saistību ar kādu steroīdu tirgoni. Šajā lietā spriedums vēl gaidāms.

Greiems savulaik trenējis vairākus pasaulslavenus sportistus, kuru sasniegumus aptumšojusi dopinga ēna - bijušais pasaules rekordists 100 metros Tims Montgomerijs šogad saņēma četru gadu cietumsodu par heroīna tirdzniecību un citiem pārkāpumiem, Džastins Getlins turpina izciest IAAF četru gadu diskvalifikāciju, Meriona Džonsa bija spiesta atdot savas medaļas un saņēma sešu mēnešu cietumsodu par melošanu varas iestādēm.

Izmantotie resursi:
time.com


, 2008-07-16 16:00, pirms 16 gadiem
vinjam suudiigi...
bet domaaju amerikaa ir daudz labu treneru
..tie vinja audzeeknji laikam iespaidojaas no vinja..cietum cietums diskvalifikacija
, 2008-07-16 16:00, pirms 16 gadiem
"LABS" trenerītis....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-07-16 17:03, pirms 16 gadiem
Vot ģimenīte
, 2008-07-16 17:25, pirms 16 gadiem
Jebkura ritenjbrauceeju komanda vinju uznjemtu ar atplestaam rokaam - kaa padomnieku kondiicijas jautaajumos vai tamliidziigi
, 2008-07-21 14:46, pirms 16 gadiem
Pavisam nepatīkams gadījums un galvenais,ka Greiems trenējis daudz pasaulslavenus vieglatlētus,kuriem arī dopinga lieta nav bijusi sveša. Sods bargs un pelnīti.
Foto: Salaspils Sporta nams.
1

Pēc 2 nedēļām jubilejas 10. Salaspils pusmaratons ar vadošajiem skrējējiem un atbalstu Ukrainai

Svētku noskaņās, savu pastāvēšanas desmitgadi, šī gada 11. maijā atzīmēs “Ezerkauliņi” Salaspils pilsētas pusmaratons. Kā ierasts, Salaspils pilsētas ielas visas dienas garumā pieskandinās bērnu distanču, 5km, 10km un galvenās distances – pusmaratona – skrējēji, piedaloties vairākiem vadošajiem Latvijas skrējējiem. Kā jaunums šogad ir ieviests jūdzes skrējiens, kas būs veltīts Salaspils sadraudzības pilsētas Bobrovicjas Ukrainā atbalstam.
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.