Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

100 metros pārliecinoša uzvara Džeterei ar trešo ātrāko laiku vēsturē

100 metros pārliecinoša uzvara Džeterei ar trešo ātrāko laiku vēsturē
Uzvarētāja Karmelita Džetere (vidū).
AFP foto

100 metru sprintā sievietēm tāpat kā vakar uzvara tika ASV. Pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvēja Karmelita Džetere šoreiz neatstāja nekādas cerības sīvākajām konkurentēm no Jamaikas, izcīnot pārliecinošu uzvaru ar trešo ātrāko laiku vēsturē -10,67s un atkal uzlabojot savu personisko rekordu. 110 metru barjerās vīriem uzvara tika pasaules čempionam Braitvaitam (Barbadosa).

Uzrādot laiku 10,67 sekundes, kas ir labākais laiks šosezon pasaulē un kas ir par 0,16 sekundēm labāks nekā pasaules čempionāta pusfinālā uzstādītais viņas iepriekšējais personiskais rekords, uzvaru izcīnīja Džetere. Šoreiz jamaikietes Freizere un Stjuarte sadalīja otro un trešo vietu. Pasaules čempione Freizere (10,89s) bija pārāka par vicečempioni Stjuarti (10,90s) par vienu simtdaļu. Vakar aizraujošajā 200 metru distancē Stjuarte bija trešā, zaudējot Alisonei Fēliksai un 400m speciālistei Sanjai Ričardsai, kuras uzrādīja vienādu laiku. Par Džeteres uzrādīto 10,67s ātrāk ir skrējušais tikai divas sprinteres (abas amerikānietes) - pasaules rekordiste Florenca Grifitsa Džoinere (10,49s) un Mariona Džonsa (10,65s).

Atgādināsim, ka vakar 100m distancē vīriešiem uzvarēja amerikānis Taisons Gejs, kurš pēdējos metros spēja noķert un apdzīt jamaikieti Asafu Pauelu.

Vīriešu 110 metru barjerskrējienā, nepiedaloties daudziem spēcīgākajiem barjersprinteriem, savu pasaules čempiona godu nosargāja barbadosietis Raiens Bratvaits, distanci veicot 13,16 sekundēs. Otrais bija amerikānis Deksters Faulks (13,26s), kas par trīs simtdaļām apsteidza jamaikieti Dvaitu Tomasu.

Izmantotie resursi: iaaf.org


, 2009-09-13 22:20, pirms 15 gadiem
Ka tik steroīdus nelieto, jau kuro reizi savu PB uzlabo.
, 2009-09-13 23:09, pirms 15 gadiem
30 gadu vecumā šādā līmenī gada laikā nomest no personīgā rekorda trīs desmitdaļas nudien nav ierasta lieta...
, 2009-09-15 23:28, pirms 15 gadiem
elements rakstīja: 30 gadu vecumā šādā līmenī gada laikā nomest no personīgā rekorda trīs desmitdaļas nudien nav ierasta lieta...
otrā jaunība?
Foto: Salaspils Sporta nams.
1

Pēc 2 nedēļām jubilejas 10. Salaspils pusmaratons ar vadošajiem skrējējiem un atbalstu Ukrainai

Svētku noskaņās, savu pastāvēšanas desmitgadi, šī gada 11. maijā atzīmēs “Ezerkauliņi” Salaspils pilsētas pusmaratons. Kā ierasts, Salaspils pilsētas ielas visas dienas garumā pieskandinās bērnu distanču, 5km, 10km un galvenās distances – pusmaratona – skrējēji, piedaloties vairākiem vadošajiem Latvijas skrējējiem. Kā jaunums šogad ir ieviests jūdzes skrējiens, kas būs veltīts Salaspils sadraudzības pilsētas Bobrovicjas Ukrainā atbalstam.
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.