Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Matīss Gritāns

Gejs apgalvo, ka var pieveikt Boltu

Gejs apgalvo, ka var pieveikt Boltu
Taisons Gejs
Foto: IAAF

Amerikāņu sprinteris Taisons Gejs nospraudis sev mērķi šovasar pārspēt savu principiālo pretinieku Useinu Boltu un atņemt viņam piederošo pasaules rekordu.

Tagadējo pasaules rekordu (9,58 sekundes) jamaikietis Bolts uzstādīja pagājušajā pasaules čempionātā Berlīnē. Gejs, kurš toreiz bija otrais ar rezultātu 9,71, apgalvo: ‘’Domāju, ka varu viņu uzveikt. Nekad neesmu uzskatījis kādu par neuzveicamu. Tas, ka kāds mani pārspēj, man liek strādāt vēl neatlaidīgāk. Tieši tas ir iemesls, kādēļ uzskatu - esmu spējīgs uzveikt Boltu,’’ amerikānis izteicies ‘’Spikes’’ žurnālam.

‘’Nezinu, vai tas būs šogad vai nākamgad, bet es vēlos iegūt šo rekordu. Esmu bijis tam ļoti tuvu, taču daudzi uzskata, ka tas ir neaizsniedzams. Vēlos pierādīt, ka tā nav. Biju ļoti apmierināts ar 2009. gada sezonu. Tas, kā skrēju Berlīnē, man dod daudz cerību par to, kas mani sagaida nākotnē,’’ cerīgi par savu nākotni izsakās Gejs.

Gejs arī apgalvo, ka Bolts nav nemaz tik neuzvarams, kā daudzi uzskata. ‘’Neviens nav perfekts, katram ir savas vājās puses. Vienīgi viņa vājības ir ļoti grūti pamanīt, jo viņš skrien tik ātri. Daudzi treneri nemaz nemēģina saskatīt viņa vājības, tādēļ ka viņš ir pārāk tālu priekšā pārējiem, taču arī viņš pieļauj kļūdas.’’

‘’Tā kā šogad nav ne olimpisko spēļu, ne pasaules čempionāta, galvanās sacensības būs IAAF Dimanta līga. Tas, ka divi posmi notiks Lielbritānijā, man ir liels pluss, jo man vienmēr ir paticis tur startēt. Esmu apņēmies izcīnīt uzvaras gan 100 metru, gan 200 metru distancēs,’’ apņēmīgs ir Gejs.

Izmantotie resursi:
bbc.co.uk


, 2010-05-08 13:28, pirms 14 gadiem
nu jaaa,sapnot jau nav aizliegts...varbut pec 10 gadiem parspes...pagaidam izsaktas ka nav variantu kadam uzveikt boltu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: biedza22
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-05-08 13:37, pirms 14 gadiem
nu vai Gejs vai nu neviens, vismaz pagaidam ...
jo lielaka konkurence, jo labaki rezultati
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-05-08 14:57, pirms 14 gadiem
Es tā ceru, jo citādi vienīgā intyriga uz 100 m bus vai Bolts labos vai ne rekordu ! ?:O
, 2010-05-08 20:20, pirms 14 gadiem
nereāli
, 2010-05-08 20:30, pirms 14 gadiem
Tā viņš teica ari pirms pasaules čempionāta
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Foto: Salaspils Sporta nams.
1

Pēc 2 nedēļām jubilejas 10. Salaspils pusmaratons ar vadošajiem skrējējiem un atbalstu Ukrainai

Svētku noskaņās, savu pastāvēšanas desmitgadi, šī gada 11. maijā atzīmēs “Ezerkauliņi” Salaspils pilsētas pusmaratons. Kā ierasts, Salaspils pilsētas ielas visas dienas garumā pieskandinās bērnu distanču, 5km, 10km un galvenās distances – pusmaratona – skrējēji, piedaloties vairākiem vadošajiem Latvijas skrējējiem. Kā jaunums šogad ir ieviests jūdzes skrējiens, kas būs veltīts Salaspils sadraudzības pilsētas Bobrovicjas Ukrainā atbalstam.
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.