Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Zviedru vieglatlēti pret stadionu tikai futbolam

Zviedru vieglatlēti pret stadionu tikai futbolam
Stokholmas olimpiskais stadions

Slavenie zviedru vieglatlēti Kaisa Bergkvista un Stefans Holms izteikuši neapmierinātību, nevēloties, lai Stokholmas olimpiskais stadions, kuru plānots rekonstruēt, tiktu pārbūvēts par stadionu tikai futbolam.

Stadions tika celts 1912. gada olimpiskajām spēlēm un šobrīd ir vecākais olimpiskais stadions pasaulē. Pilsētas pašvaldība šobrīd lemj kāds stadions būs pēc rekonstrukcijas. Ir divi varianti – tikai futbola stadions vai futbola un vieglatlētikas stadions. Par stadiona likteni apspriedīsies līdz 20. aprīlim un pēc tam tiks pieņemts lēmums. Tiesa, remontdarbus plānots sākt tikai pēc stadiona 100 gadu jubilejas 2012. gadā.

Zviedrijas Vieglatlētikas asociācija, kā arī vairāki slaveni vieglatlēti, tostarp Kaisa Bergkvista un Stefans Holms, cenšas ietekmēt varas iestāžu lēmumu, lai "sporta karalienei" arī turpmāk būtu vieta šajā stadionā, kurā ir labots visvairāk pasaules rekordu.

Izmantotie resursi:
rusathletics.com


, 2009-04-05 13:45, pirms 15 gadiem
Piekritu
, 2009-04-05 13:48, pirms 15 gadiem
krisis rakstīja: Piekritu
Ir jaizverte prioritates, un saja gadijuma drizak ta varetu but futbols. Lai vieglatleti cakare segumu mazakos stadionos!
Slēpts komentārs: Maniaks
, 2009-04-05 14:04, pirms 15 gadiem
Vieglatleetikai stabili vieta jaaatrod! Var teikt visu sporta veidu pamataa ir vieglatletikas vingrinajumi, tajaa passaa futbolaa un basii!

LV jau tikai domaa par sporta spelee, a kurss ved medallas no galavenajiem machiem??? protams - vieglatleeti!
, 2009-04-05 14:05, pirms 15 gadiem
Šis stadions ir vērtība!

P.S. ja stadionu pārbūvēs tikai futbolistiem, tad tas būs nospļaudīts (vismaz vērojot tā saucamo latviešu futbolistu uzvedības kultūru mūsu stadionos un sporta zālēs arī)!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-04-05 14:07, pirms 15 gadiem
Nu tad gan... Kādā veidā skrējēji un lēcēji var čakarēt zālienu?? Būtībā vienīgi, kas tiešām var jūtami ietekmēt zālienu, ir vesera metēji, izeja elementāra- veseri šeit nemest.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-04-05 14:18, pirms 15 gadiem
viper rakstīja: Ir jaizverte prioritates, un saja gadijuma drizak ta varetu but futbols. Lai vieglatleti cakare segumu mazakos stadionos!
Spriežot pēc tā, kāds bija Skonto stadiona segums pēc Luksemburgas izlases treniņa, visvairāk zālāju cakarē tieši futbolisti....
, 2009-04-05 15:26, pirms 15 gadiem
Mēs vispār dribētu lai mums kautko darītu....
, 2009-04-05 16:08, pirms 15 gadiem
Vislabāk būtu rekonstruēt, lai abiem sporta veidiem.
, 2009-04-05 18:09, pirms 15 gadiem
viper rakstīja: Ir jaizverte prioritates, un saja gadijuma drizak ta varetu but futbols. Lai vieglatleti cakare segumu mazakos stadionos!
Nu gan slims tu izklausies! Kā vieglatlēti var čakarēt segumu? Vienīgi vesera mešana mazliet. Bet tā notiek reti! A pēc futbola mača normāls zālājs ir kā uzarts! Un ja likvidē vieglatlētiku laģendārā stadionā kurā ir uzstādīti visvairāk pasaules rekordi... tā ir tuvredzība......apmēram kā pie Latvijas sporta vadības!!!!
, 2009-04-05 20:45, pirms 15 gadiem
skabarrrga rakstīja: Nu gan slims tu izklausies! Kā vieglatlēti var čakarēt segumu? Vienīgi vesera mešana mazliet. Bet tā notiek reti! A pēc futbola mača normāls zālājs ir kā uzarts! Un ja likvidē vieglatlētiku laģendārā stadionā kurā ir uzstādīti visvairāk pasaules rekordi... tā ir tuvredzība......apmēram kā pie Latvijas sporta vadības!!!!
Latvijas sporta vadība izmantotu trešo variantu - stadions tiktu nojaukts, lai nebūtu jāgudro, kā to pārbūvēt.
, 2009-04-05 22:58, pirms 15 gadiem
Musejie uz stadiona tirgu uztaisis, kā tas briest uz LSPA stadiona!
Foto: Salaspils Sporta nams.
1

Pēc 2 nedēļām jubilejas 10. Salaspils pusmaratons ar vadošajiem skrējējiem un atbalstu Ukrainai

Svētku noskaņās, savu pastāvēšanas desmitgadi, šī gada 11. maijā atzīmēs “Ezerkauliņi” Salaspils pilsētas pusmaratons. Kā ierasts, Salaspils pilsētas ielas visas dienas garumā pieskandinās bērnu distanču, 5km, 10km un galvenās distances – pusmaratona – skrējēji, piedaloties vairākiem vadošajiem Latvijas skrējējiem. Kā jaunums šogad ir ieviests jūdzes skrējiens, kas būs veltīts Salaspils sadraudzības pilsētas Bobrovicjas Ukrainā atbalstam.
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.