Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Šonakt Dimanta līgā Latviju pārstāvēs Palameika

Šonakt Dimanta līgā Latviju pārstāvēs Palameika
Madara Palameika
Foto: AFP/Scanpix

Naktī uz svētdienu pēc Latvijas laika ASV pilsētā Jūdžinā Oregonas universitātes stadionā norisināsies IAAF Dimanta līgas sestais posms. Latviju sacensībās pārstāvēs tikai šķēpmetēja Madara Palameika.

Pēc pirmajiem diviem posmiem Austrumos (Dohā un Šanhajā) sekoja divi posmi Eiropā (Oslo un Romā), bet tad sacensību tūre pārcēlās Atlantijas okeānam uz ASV. Pirmais posms Amerikā notika Ņujorkā, bet šonakt kārta pienākusi Jūdžinai - Oregonas štata otrajai lielākajai pilsētai. Šonakt kopumā sacensības norisināsies 19 dažādās vieglatlētikas disciplīnās, bet tikai vienā piedalīsies Latvija - dāmu šķēpmešanā mūsu valsti pārstāvēs Madara Palameika.

Madara būs viena no sešām dalībniecēm, bet starp konkurentēm mūsu sportistei ceturtais labākais personiskais sezonas rezultāts (62,02 m). Tālāk metušas čehiete Barbora Špotakova (68,66 m), kura arī pasaules rekordiste, slovēniete Martina Rateja (67,16 m), kā arī amerikāniete Kara Patersone (66,67 m). Abām pēdējām šīs sezonas labākie rezultāti ir arī karjeras labākie. Turpretī Madarai līdz personiskajam rekordam šosezon trūkuši teju divi ar pusi metru.

Pagājušajā mēnesī 23. jubileju nosvinējušajai 2009. gada Eiropas čempionei U-23 grupā Palameikai noteikti ir pa spēkam uzlabot savus rekordus, un tieši to arī novēlam!

Dimanta līga vieglatlētikā

Šķēpmešana dāmām

NrDalībnieceValstsPRSR
1.DESHASIER AliciaUSA55.5355.53
2.YURKOVICH RachelUSA60.1160.11
3.PATTERSON KaraUSA66.6766.67
4.RATEJ MartinaSLO67.1667.16
5.PALAMEIKA MadaraLAT64.5162.02
6.ŠPOTIKOVA BarboraCZE72.2868.66

Sacensībām varēs sekot šeit: diamondleague-eugene.com: Prefontaine Classic, Start list and Live results


, 2010-07-03 21:11, pirms 14 gadiem
Māris Urtāns ir starp Jūnija labākajiem vieglatlētiem Eiropā, iespēja nobalsot par viņu ir - european-athletics.org: Vote for European Athlete of the Month for June
Foto: Salaspils Sporta nams.
1

Pēc 2 nedēļām jubilejas 10. Salaspils pusmaratons ar vadošajiem skrējējiem un atbalstu Ukrainai

Svētku noskaņās, savu pastāvēšanas desmitgadi, šī gada 11. maijā atzīmēs “Ezerkauliņi” Salaspils pilsētas pusmaratons. Kā ierasts, Salaspils pilsētas ielas visas dienas garumā pieskandinās bērnu distanču, 5km, 10km un galvenās distances – pusmaratona – skrējēji, piedaloties vairākiem vadošajiem Latvijas skrējējiem. Kā jaunums šogad ir ieviests jūdzes skrējiens, kas būs veltīts Salaspils sadraudzības pilsētas Bobrovicjas Ukrainā atbalstam.
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.