Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Divkārtējo olimpisko čempionu Farahu notur par teroristu

Divkārtējo olimpisko čempionu Farahu notur par teroristu
Mo Farahs
Foto: Reuters/Scanpix

Divkārtējais Londonas olimpiskais čempions, britu sportists Mo Farahs savas somāliešu izcelsmes dēļ Oregonas štata Portlendā (ASV) noturēts par potenciālo teroristu.

Atgriežoties no Ziemassvētku svinībām, kuras Farahs kopā ar ģimeni atzīmēja Portlendā, sportists tika aizturēts Portlendas lidostā kā potenciālais terorists viņa somāliešu akcenta dēļ.

"Es tam nespēju noticēt! Kā? Vēlreiz tas pats... Tāpēc, ka esmu somālietis, mani katru reizi aiztur uz robežas. Šajā reizē pat divas olimpiskās medaļas, kas bija līdzi, nepārliecināja muitniekus, un mani vienalga nopratināja," atzina Farahs.

Pēc nopratināšanas Faraham tika ļauts šķērsot robežu. Pēc tam sportists britu presei atzina, ka bijis arī sliktāk: "Reiz biju aizbraucis uz Portlendu ar tūrista vīzu. La iegūtu tiesības arī vēlāk dzīvot šajā pilsētā, man vajadzēja uz laiku pamest valsti. Aizbraucu uz Toronto Kanādā. Tur saņēmu vēstuli, ja tieku turēts aizdomās par saistību ar teroristiem, notiek izmeklēšana un trīs mēnešus man liegta ieceļošana ASV. Labi, ka manam amerikāņu trenerim [Alberto Salazaram] bija draugs FIB. Viņš bija liels vieglatlētikas cienītājs un zināja mani, tādejādi viss atrisinājās. Pretējā gadījuma drošo vien joprojām sēdētu Toronto..."

Izmantotie resursi:
The Sun | The Best for News, Sport, Showbiz,...


, 2013-01-03 11:15, pirms 11 gadiem
"Drošība pirmajā vietā."

Katrs cilvēks, kam ir kaut viena kāja, ir potenciāls terorists. Kurpē var būt bumba. Tie, kam kāju nav, arī ir potenciāli teroristi. Bumba ratiņkrēslā. Miroņi arī ir potenciāli teroristi. Guļ zem zemes un izplata baciļus. Vienīgais veids, kā pārstāt būt par potenciālu teroristu, ir kļūt par īstu...
, 2013-01-03 11:15, pirms 11 gadiem
Veca zinja citos portalos jau vismaz nedelju atpakalj lasiiju!!!
, 2013-01-03 11:21, pirms 11 gadiem
lohi,
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-01-03 17:26, pirms 11 gadiem
Vismaz rūpējas par saviem iedzīvotājiem
, 2013-01-03 19:01, pirms 11 gadiem
KarstaisLedus rakstīja: Vismaz rūpējas par saviem iedzīvotājiem
Kādā veidā rūpējās? Kārtējais apliecinājums Amīšu stulbumam. Pirmās domas par terorismu rodās jau no attieksmes pret tevi. Vēl pāris tādu aizturēšanu un Farahs tiešām var kļūt par amīšu nīdēju
, 2013-01-03 21:19, pirms 11 gadiem
tak divas medaljas jau nenozīmē,ka nevar būt terorists..
, 2013-01-03 21:27, pirms 11 gadiem
thekurmis rakstīja: tak divas medaljas jau nenozīmē,ka nevar būt terorists..
Bet Somāliešu akcents ar nenozīmē, ka viņš ir kaukāds tur terorists
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Laura Osipenko - vadībā. Foto: Ilze Sirmā

Osipenko uzvar Zundas un Pedera kausā barjerskriešanā Cēsīs

Piektdien Cēsu Pilsētas stadionā, tika izcīnīti Iievas Zundas un Gunta Pedera kausi barjerskriešanā. Sievietēm kausu ieguva Latvijas sportiste Laura Osipenko ar rezultātu 13,89 sekundes, bet vīriešiem par uzvarētāju Igaunijas pārstāvis Stevens Lepoja ar rezultātu 13,81 sekundes.
Mikols Alekna. Foto: AFP/Scanpix
2

Mikols Alekna apspēlē tēvu un met disku līdz gandrīz 71 metram

Oslo notiekošajās Dimanta līgas sacensībās lietuviešu diskraidis Mikols Alekna izcīnījis uzvaru ar 70,91 metru tālu raidījumu, kas tādā veidā lietuvietim ļāva pārspēt savam tēvam Virgīlijam Aleknam piederošo sacensību rekordu.
Līna Mūze-Sirmā. Foto: Guntis Bērziņš
5

Uz Eiropas čempionātu Romā dosies ducis Latvijas vieglatlētu

Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS) paziņojusi sportistus, kuri no 7. līdz 12. jūnijam pārstāvēs Latvijas krāsas Eiropas čempionātā vieglatlētikā, kas norisināsies 70 tūkstošus ietilpīgajā Romas Olimpiskajā stadionā.