Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Telpu rekordists Duplentiss sasniedz lielisku rezultātu un izaicina Bubkas ārtelpu rekordu

Telpu rekordists Duplentiss sasniedz lielisku rezultātu un izaicina Bubkas ārtelpu rekordu
Mondo Duplentiss. Foto: EPA/Scanpix

Šveices pilsētā Lozannā šovakar norisinājās kārtslēkšanas sacensības Dimanta līgā, un tajās iespaidīgu cīņu 1000 skatītāju klātbūtnē sagādāja Eiropas čempions un kārtslēkšanas rekordists Armands jeb Mondo Duplentiss un divkārtējais pasaules čempions Sems Kendrikss.

Kamēr Duplentiss sāka ar 5,82 metriem, Kendrikss līdz tam jau bija lecis visos piecos iepriekšējos augstumos, pieļaujot vienu kļūdu 5,62 metros. Turpinājumā amerikānis Kendrikss un Zviedriju pārstāvošais amerikāņu izcelsmes sportists Duplentiss piecus augstumus pārvarēja ar pirmo piegājienu, ieskaitot arī 6,02 metrus un pārvarot zīmīgo sešu metru atzīmi.

Duplentisa līdzšinējais personīgais rekords ārtelpās bija 6,05 metri, kamēr Kendrikss pirms gada bija pārvarējis arī 6,06 metrus. Nākamā latiņa tika novietota abu kārtslēcēju jauna personīgā rekorda augstumā – 6,07 metri. Ja Kendrikss to pievārēt nespēja, arī šis augstums Duplentisam padevās jau ar pirmo reizi, uzrādot labāko rezultātu ārtelpās kopš 1994. gada jūlija, kad 6,14 metrus pārvarēja Sergejs Bubka, 17. reizi labojot pasaules rekordu. Duplentiss vienreiz pamēģināja labot arī ukraiņa izcilo rezultātu, tomēr 6,15 metrus nepievārēja. Ar 5,72 metriem trešo un ceturto vietu ieguva 2016. un 2012. gada olimpiskie čempioni Tjagu Brazs un Reno Lavilenī.

Duplentisam novembrī apritēs tikai 21 gads, un 2018. gadā viņš ar 6,05 metrus augstu lēcienu triumfēja Eiropas čempionātā, bet pirms gada ar 5,97 metriem zaudēja Kendriksam cīņā par pasaules čempiona godu un samierinājās ar sudrabu. Kopējais pasaules rekords kārtslēkšanā pieder tieši Duplentisam, kurš šā gada februārī septiņu dienu laikā telpās pieveica gan 6,17, gan arī 6,18 metrus, pārspējot francūža Lavilenī rekordu (6,16).

Duplentisam tā šogad bija jau divpadsmitā uzvara pēc kārtas - piecas iekštelpās un septiņas ārtelpās. Arī dāmu konkurence uzvara Zviedrijai – 4,72 metrus augsto latiņu pārvarēja Andželika Bengtsone, tuvākās sāncenses apsteidzot par astoņiem centimetriem.

Izmantotie resursi:
https://livecache.sportresult.com/n...
https://www.reuters.com/article/us-...


, 2020-09-03 16:21, pirms 4 gadiem
Laika jautajums, kad kritis “muzigais” Bubkas rekords. Fantastika.
Foto: Salaspils Sporta nams.
1

Pēc 2 nedēļām jubilejas 10. Salaspils pusmaratons ar vadošajiem skrējējiem un atbalstu Ukrainai

Svētku noskaņās, savu pastāvēšanas desmitgadi, šī gada 11. maijā atzīmēs “Ezerkauliņi” Salaspils pilsētas pusmaratons. Kā ierasts, Salaspils pilsētas ielas visas dienas garumā pieskandinās bērnu distanču, 5km, 10km un galvenās distances – pusmaratona – skrējēji, piedaloties vairākiem vadošajiem Latvijas skrējējiem. Kā jaunums šogad ir ieviests jūdzes skrējiens, kas būs veltīts Salaspils sadraudzības pilsētas Bobrovicjas Ukrainā atbalstam.
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.