Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

EČ vicečempione šķēpmešanā Vilgaloša starp kandidātēm uz "uzlecošo zvaigzni"

EČ vicečempione šķēpmešanā Vilgaloša starp kandidātēm uz "uzlecošo zvaigzni"
Eiropas vicečempione Adriana Vilgaloša. Foto: Reuters/Scanpix

LETA. Nosauktas piecas kandidātes uz 2022. gada pasaules "uzlecošās zvaigznes" vieglatlētikā balvu. Pasaules Vieglatlētikas savienība (WA) sarakstā iekļāvusi trīs Āfrikas sportistes, jamaikiešu sprinteri un Serbijas šķēpmetēju.

"Uzlēcošās zvaigznes" balvu saņems sezonas labākā sportiste U-20 konkurencē. Uzvarētāja tiks sveikta WA 2022. gada balvu pasniegšanas ceremonijā. Vērā ņemts gan pasaules U-20 čempionāts Kolumbijas pilsētā Kali, gan pieaugušo pasaules meistarsacīkstēs Jūdžinā, gan citās sacensībās visā pasaulē. Balvas ieguvēju izvēlēsies starptautiska ekspertu žūrija, un viņas vārds tiks paziņots WA sociālo mediju platformās decembra sākumā.

Nominantu vidū ir divas Kenijas sportistes Džeklaina Čepkoeča un Feita Čerotiča, Dienvidāfrikas Republikas vieglatlēte Mine de Klerka, jamaikiete Kerika Hila un Serbijas sportiste Adriana Vilagoša.

3000 metru kavēkļu skrējēja Čepkoeča šogad kļuva par Nāciju sadraudzības spēļu čempioni, uzvarēja Kenijas čempionātā un Dimanta līgas Briseles posmā.

Čerotiča 3000 metru kavēkļu skrējienā triumfēja pasaules U-20 čempionātā, kā arī Kenijas atlases sacensībās pasaules U-20 meistarsacīkstēm, bet Dimanta līgas finālā ieņēma trešo vietu.

De Klerka kļuva par pasaules U-20 čempioni lodes grūšanā un izcīnīja bronzas medaļu diska mešanā, kā arī sasniedza septiņus no desmit sezonas labākajiem rezultātiem lodes grūšanā juniorēm.

Sprintere Hila kļuva par pasaules U-20 čempioni 100 metru barjerskrējienā un 4x100 metru stafetē, kā arī ar pasaules U-18 rekordu (12,71 sekunde) uzrādīja gada ātrāko laiku junioru konkurencē 100 metru barjerskrējienā.

Savukārt Vilagoša šķēpmešanā uzvarēja pasaules junioru čempionātā un izcīnīja otro vietu Eiropas meistarsacīkstēs, kā arī sasniedza 11 labākos rezultātus pasaulē U-20 grupā.

Izmantotie resursi:
LETA


Gunta Vaičule. Foto:  Jānis Līgats.

Vaičule sezonas pirmajās sacensībās stadionā 200 metrus noskrien ātrāk par 24 sekundēm

LETA. Latvijas vieglatlēte Gunta Vaičule trešdien Grieķijā savās sezonas pirmajās sacensībās stadionā 200 metru sprintu veica ātrāk par 24 sekundēm.
Uģis Jocis 2023. gadā uzstāda Latvijas rekordu, kuru tagad pirms 11 dienām Līvānos ir uzlabojis ŅIkita Bogdanovs. Foto: Rimi Rigas maratons.

Spraiga cīņa gaidāma Latvijas čempionātā divās distancēs Rimi Rīgas maratonā

Baltijas vērienīgākais tautas sporta notikums, Rimi Rīgas maratons, 18. un 19. maijā pulcēs ne tikai vairāk kā 30 000 skriešanas entuziastu no gandrīz 100 pasaules valstīm, bet arī augstākā ranga profesionāļus no pasaules un Latvijas.Spraiga cīņa gaidāma arī starp Latvijas vadošajiem skrējējiem, kuri sacentīsies gan par divu Latvijas čempionātu – jūdzē un maratonā – medaļu komplektu sadalījumu un arī augstvērtīgiem rezultātiem.
Agate Caune 2023. gada maijā uzstāda Latvijas rekordu 5km. Organizatoru foto.

Šonedēļ Rīga atkal kuplā skaitā uzņems pasaules un Eiropas skriešanas eliti

Jau šajā nedēļas nogalē Rimi Rīgas maratons uzņems pasaules skriešanas zvaigznes, kas kāpušas uz goda pjedestāla Parīzes, Amsterdamas, Frankfurtes, Dohas, Vīnes, Hamburgas, Dubajas, Seviļas un citos prestižos maratonos. Sīvākā cīņa par vietu uz pjedestāla šogad gaidāma pusmaratonā, kur īpaši spēcīgs dalībnieku sastāvs sacentīsies tajā pašā trasē, kurā pērn oktobrī tika kronēti pasaules čempioni pusmaratonā. Pateicoties spēcīgajam dalībnieku sastāvam, organizatori paredz, ka vairākās distancēs kritīs Rimi Rīgas maratona un, iespējams, arī Latvijas rekordi.