Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Soļotājam Alksnim vēl viens pasaules čempiona tituls Pērtā

Soļotājam Alksnim vēl viens pasaules čempiona tituls Pērtā
Andris Alksnis
Foto: Ritvars Raits

Pagājušajā nedēļā ziņojām par ikšķilieti Andri Alksni, kurš Austrālijas pilsētā Pērtā kļuva par pasaules čempionu soļošanā starp veterāniem (35+) piecu kilometru distancē. Vakar, 31.oktobrī, Alksnis zemeslodes otrā pusē izcīnīja vēl vienu zelta medaļu, uzvarēdams arī desmit kilometru distancē.

Ja 5000 m distanci latvietis veica 24:22 minūtēs, tad divas reizes lielāka attāluma sportiskai nosoļošanai viņam bija nepieciešamas 50:42 minūtes. Par to, kā nepilnas nedēļas laikā izcīnījis savu jau otro pasaules čempiona titulu, Andris Alksnis savā "Facebook" profilā ierakstījis sekojošo: "Pirmais pasaulē. Zelts. Šodien spānis un čīlietis no starta aizgāja ļoti ātri, es iesāku mierīgi, gāju kā trešais. Čīlietis pavisam drīz noplīsa un es aizgāju garām. Spānis tikmēr no manis bija aizmucis apmēram 150 metrus. Mērķtiecīgi strādājot, septītajā kilometrā viņu noķēru, pārsimts metru pasēdēju astē un sapratu, ka viņa temps man par lēnu. Gāju prom. Spānis kādu laiku vēl turējās līdz, bet nākošajā apgriešanās punktā bija jau atpalicis par 30-40 metriem. Atlikušos nedaudz vairāk nekā divus kilometrus nostrādāju no sirds, ātri un skaisti, tā lai pašam patīk. Šodien sanāca "kontrolēts desmitnieks". Distance bija pagrūta, divu kilometru aplī līdzeni bija tikai 100 m katrā virzienā, pārējais augšā un lejā. Bet pēdējo nedēļu biju trenējies gandrīz tikai pa pilsētas kalniņiem. Nav nejaušību..."

Pasaules čempionāts vieglatlētikā senioriem Austrālijas pilsētā Pērtā turpināsies līdz 6. novembrim.


, 2016-11-01 23:06, pirms 7 gadiem
Startē vairāki latvieši. Tajā pašā distancē zelts arī Normundam Ivzānam M40 grupā (pirms tam sudrabs 5000m soļošanā)
Valdis Cela 1. vieta kārtslēkšanā, 1. vieta desmitcīņā M65 (4. v. trīssolī),
Ludmila Nefjodova-Volkova 3. v. 200m W40,
Dace Brakanska 3. vieta trīssoļlēkšanā W60,
Ilona Kojalovica 3.v. šķēps W50,

Vēl vairāki veterāni nav tikuši starp medaļniekiem kā arī sacensības vēl turpinās līdz 6. novembrim un vairāki Latvijas pārstāvji vēl startēs.

Rezultāti
World Masters Athletics - Perth 2016 - Results

Mājaslapa
Perth 2016 - World Masters Athletics Championships
Foto: Salaspils Sporta nams.
1

Pēc 2 nedēļām jubilejas 10. Salaspils pusmaratons ar vadošajiem skrējējiem un atbalstu Ukrainai

Svētku noskaņās, savu pastāvēšanas desmitgadi, šī gada 11. maijā atzīmēs “Ezerkauliņi” Salaspils pilsētas pusmaratons. Kā ierasts, Salaspils pilsētas ielas visas dienas garumā pieskandinās bērnu distanču, 5km, 10km un galvenās distances – pusmaratona – skrējēji, piedaloties vairākiem vadošajiem Latvijas skrējējiem. Kā jaunums šogad ir ieviests jūdzes skrējiens, kas būs veltīts Salaspils sadraudzības pilsētas Bobrovicjas Ukrainā atbalstam.
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.