Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Palameika un Štrobinders uzvar "Ventspils Šķēpos"

Palameika un Štrobinders uzvar "Ventspils Šķēpos"
Madara Palameika Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Ventspils Olimpiskā centra stadionā šodien risinājās Sportacentrs.com translētās starptautiskās sacensības "Ventspils Šķēpi 2019". Sieviešu mačos triumfēja Latvijas rekordiste Madara Palameika, bet vīriešu ieskaitē labākais bija Rolands Štrobinders.

Kā jau ziņots, pagājušā gada "Ventspils Šķēpos" triumfēja Anete Kociņa, pārspējot valsts rekordisti Madaru Palameiku, savukārt vīriešu ieskaitē uzvarēja Rolands Štrobinders, kurš izcēlās ar pieciem metieniem tālāk par 80 metriem. Šīm sacensībām tika dots starts tālajā 1980. gadā, kad mūsu šķēpmetējs Dainis Kūla uzvarēja Maskavas olimpiskajās spēlēs. Kopš tā laika "Ventspils Šķēpi" notiek katru gadu un pulcē spēcīgu dalībnieku sastāvu.

Sieviešu sacensībās kā favorītes kotējās latviete Madara Palameika, amerikāniete Adriana Ince, ukrainiete Hanna Hacko-Fedusova un mūsu Anete Kociņa. Nepiedalījās sākotnēji pieteiktā Latvijas sezonas līdere Līna Mūze, kura gan bija ieradusies uz šo pasākumu.

Pirmajā metienu sērijā par sacensību līderi kļuva Latvijas rekordiste, sasniedzot 61.12 metru atzīmi. Otrajā vietā iekārtojās amerikāniete, bet trešā bija pagājušā gada uzvarētāja Anete Kociņa. Otrajā sērijā Madara Palameika uzlaboja savu rezultātu - 62.46m (SB), kas ir šo sacensību rekords. Savukārt ukrainiete izvirzījās otrajā pozīcijā (56.09). Pēc trešajiem, ceturtajiem un piektajiem piegājieniem šī lietu kārtība saglabājās. Pēdējā mēģinājumā Kociņa sasniedza 55.99m un izrāva trešo vietu. Sudrabu ieguva Hacko-Fedusova, bet zeltu nopelnīja Palameika.

Vīriešu sacensībās kā favorīti pozicionējās mājinieks Rolands Štrobinders, polis Lukašs Gžeščuks, baltkrievs Aleksejs Katkavecs un latvietis Gatis Čakšs.

Pirmajā sērijā tālāko metienu izpildīja Rolands Štrobinders (75.46m), kuram uz papēžiem mina baltkrievs Katkavecs un mūsu Jāzeps Groza. Otrajā sērijā vadību pārņēma latvietis Gatis Čakšs (78.25), sekoja minētais baltkrievs (78.01) un Štrobinders (77.52). Trešajā mēģinājumā polis Gžeščuks pacēlās uz ceturto vietu, bet Rolands Štrobinders sasniedza 81.21m un atguva līdera statusu. Ceturtajā mēģinājumā latvietis Patriks Gailums (76.32) pakāpās uz ceturto vietu, bet Čakšs (80.07) pacēlās uz otro pozīciju. Pēdējos piegājienos būtisku pavērsienu nebija, sacensības noslēdzās ar uzvarētāja 80.12m raidījumu.

"Ventspils Šķēpu" līderes

#ŠķēpmetējaValstsRezultāts (m)
1.Madara PalameikaLatvija61.12
2.Hanna Hacko-FedusovaUkraina56.09
3.Anete KociņaLatvija55.99
4.Adriana InceASV54.33
5.Gundega GrīvaLatvija50.10

"Ventspils Šķēpu" līderi

#ŠķēpmetējsValstsRezultāts (m)
1.Rolands ŠtrobindersLatvija81.21
2.Gatis ČakšsLatvija80.07
3.Aleksejs KatkavecsBaltkrievija78.01
4.Patriks GailumsLatvija76.32
5.Lukašs GžeščuksPolija75.90
6.Jāzeps GrozaLatvija75.01

Izmantotie resursi:
athletics.lv


Foto: Salaspils Sporta nams.
1

Pēc 2 nedēļām jubilejas 10. Salaspils pusmaratons ar vadošajiem skrējējiem un atbalstu Ukrainai

Svētku noskaņās, savu pastāvēšanas desmitgadi, šī gada 11. maijā atzīmēs “Ezerkauliņi” Salaspils pilsētas pusmaratons. Kā ierasts, Salaspils pilsētas ielas visas dienas garumā pieskandinās bērnu distanču, 5km, 10km un galvenās distances – pusmaratona – skrējēji, piedaloties vairākiem vadošajiem Latvijas skrējējiem. Kā jaunums šogad ir ieviests jūdzes skrējiens, kas būs veltīts Salaspils sadraudzības pilsētas Bobrovicjas Ukrainā atbalstam.
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.