Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2507, Did:0, useCase: 3

Martins Dukurs pārliecinoši galvenais favorīts zeltam skeletonā

Unibet.com
Unibet.com

Martins Dukurs pārliecinoši galvenais favorīts zeltam skeletonā
Martins Dukurs
Foto: AP/Scanpix

Šodien Soču bobsleja un kamaniņu trasē sagaidāma skeletona pēcpusdiena, jo savus pirmos braucienus aizvadīs Latvijas galvenās cerības uz zelta medaļām, proti, Martins Dukurs un Tomass Dukurs.

Martins Dukurs skeletonā sasniedzis teju visu, ko vien iespējams sasniegt. Viņa uzvaras PK posmos un sezonas kopvērtējumā kļuvušas tik ierastas, pēc otrās vietas nereti var dzirdēt jautājumu: „Otrais? Kā? Kas notika?”

Taču Martina panākumu sarakstā trūkst olimpiskā čempiona titula. Pakaļ tam viņš dosies jau šodien, kopā ar pārējiem skeletonistiem aizvadot pirmos divus braucienus Soču trasē. Bukmeikeri uzskata, ka šaubu par favorītu šeit nav – Martina iespējas izcīnīt zeltu novērtētas ar koeficentu 1,50, bet medaļa tiek uzskatīta par teju pašsaprotamu vērtību ar koeficentu 1,02. Apmēram tāds pats bija Kanādas hokeja izlases uzvarai pār Norvēģiju.

Latvijā gan klusībā cer nevis uz vienu zelta medaļu, bet gan dubultuzvaru, jo ļoti atzīstami startē un dažreiz brāli pat pārspēj Tomass Dukurs. Viņa izredzes uz zelta medaļu ir viens pret desmit, taču medaļa ir jau daudz ticamāka – ar koeficentu 1,90 bukmeikeri viņu ielikuši kā ceturto reālāko kandidātu uz goda pjedestālu.

Lai arī favorītu un spēcīgu braucēju netrūkst arī citās valstīs, vispiesardzīgāk tomēr tiek piesaukts krieva Aleksandra Tretjakova vārds. Mājas trase, mājas viltības, līdz galam nenoskaidroti jautājumi par tehnikas izvēli un interesantie treniņu braucieni, no kuriem vienā Tretjakovs dominē, otrā brauc par pussekundi lēnāk – tas viss liecina, ka Dukuru cīņa nebūs viegla. Tretjakova izredzes iegūt zelta medaļu novērtētas kā 2,50. Pieejama arī interesanta likme, kas salīdzina Tretjakova un Tomasa spējas, proti, kurš ieņems augstāku vietu (nav svarīgi kādu) – Tomasa izredzes uzvarēt šajā duelī ir 2,60.

Šodien tiks aizvadītas arī biatlona sacensības dāmām, kurās startēs arī Žanna Juškāne. Viņu pie medaļu pretendentēm gan grūti pieskaitīt, taču Juškānei šis būs pēdējais starts Sočos, līdz ar to par motivācijas trūkumu cīņā par pēc iespējas augstāku vietu nevajadzētu satraukties.

Savukārt favorītes 15km klasikā ir ierastās – Tūra Bergere (Norvēģija) un Darja Domračeva (Baltkrievija), kuru iekļūšana medaļu lokā novērtēta ar koeficentu 1,65. Pie lielā trio pieder arī Gabriela Soukalova (Čehija), kurai par mata tiesu zemāks koeficents 1,75. Tiek piedāvātas arī likmes, cik precīzi katra no šīm biatlonistēm darbosies šautuvē – Soukalovas spējas sašaut visus 20 mērķus novērtētas ar koeficentu 6,50, bet Domračevai tikai 12,50, kamēr Bergere ar koeficentu 9,00 ir abām pa vidu.

19:00 tiks aizvadīti arī divi hokeja turnīra mači, kuros sacentīsies B grupas izlases. Kanādas spēlē pret Austriju favorīts ir izteikts, taču Kanāda vakar tomēr teorētiskos pastarīšus norvēģus pieveica tikai ar 3:1, un milzīga sagrāve izpalika. Iespējams, ka nedaudz ieskrējušies kanādieši šodien pierādīs savu spēku un piebērs Austrijas vārtus pilnus ar ripām, un koeficents 2,45 uz Kanādas „Over 6,5” ir uzmanību saistošs. Savukārt Austrijas palikšana sausā novērtēta ar koeficentu 2,70.

Otrajā B grupas spēlē kaimiņvalstis Somija un Norvēģija noskaidros attiecības, un lai arī somi sameta astoņas ripa austriešu vārtos, tik viennozīmīga pirmā spēle nemaz nebija, kamēr norvēģi prasmīgi turējās pretī Kanādai. „Double Chance” uz Norvēģiju un nelielu pārsteigumu šodien ir novērtēts ar koeficentu 5,10

     [+] [-]

, 2014-02-14 08:48, pirms 10 gadiem
Brāļi Dukuri skeletona karaļi!!!!

     [+] [-]

, 2014-02-14 08:54, pirms 10 gadiem
unibet, paldies! labs raksts

     [+] [-]

, 2014-02-14 08:54, pirms 10 gadiem
Vislabāk būs tas, ka brāļi Dukuri savus konkurentus četru braucienu summā apsteigs par vismaz 2 sekundēm, tādejādi noņemot visus jautājumus un nobrauks pilnīgi identiskā laikā, izcīnot 2 zelta medaļas! Jack pot!
Slēpts komentārs: sasperjods-k

  -3 [+] [-]

, 2014-02-14 08:55, pirms 10 gadiem
stapo rakstīja: Vislabāk būs tas, ka brāļi Dukuri savus konkurentus četru braucienu summā apsteigs par vismaz 2 sekundēm, tādejādi noņemot visus jautājumus un nobrauks pilnīgi identiskā laikā, izcīnot 2 zelta medaļas! Jack pot!
noņemt jautājumus ir no krievu valodas
latviski tā nerunā
p.s.
par šo mani arī var brīdināt?

     [+] [-]

, 2014-02-14 09:09, pirms 10 gadiem
Triumfātori - SKELETONA KARAĻI - YouTube klausamies pirms Dukuru startiem.. par zeltu, mums beidzot nav jācer uz vispār kadu medaļu, bet jāiet uz zelta.!

     [+] [-]

, 2014-02-14 09:16, pirms 10 gadiem
Velu veiksmi,jo ta bus mums vajadziga
Sarauj!

  +1 [+] [-]

, 2014-02-14 09:37, pirms 10 gadiem
"taču Juškānei šis būs pēdējais starts Sočos"... kā godātais autors var šādi rakstīt, ja priekšā vēl ir masu starta sacensības. Nekur nav zvanīts, ka Juškāne nevarētu ieņemt vietu TOP-3 un kvalificēties šīm sacensībām.
Rakstiet kaut vai, ka cerības ir tikai teorētiskas, bet tomēr.

  +1 [+] [-]

, 2014-02-14 12:25, pirms 10 gadiem
Beidzas Jūs to zeltu cilāt..,ļaujie par To Zeltu viņiem pašiem cīnīties, jo bez CĪŅAS nekas te nebūs..!!!