Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2507, Did:0, useCase: 3

"Sabres" bez Girgensona centīsies sabojāt Longo atgriešanos Floridā

Unibet.com
Unibet.com

"Sabres" bez Girgensona centīsies sabojāt Longo atgriešanos Floridā
Zemgus Girgensons kopā ar komandas biedriem pēc uzvaras vārtu guvuma
Foto: AP/Scanpix

Šonakt savu otro spēli divās dienās aizvadīs Bufalo „Sabres”, kura viesos sacentīsies ar Floridas „Panthers”. Paredzams, ka šajā mačā nepiedalīsies vakar traumu guvušais Zemgus Girgensons, savukārt Floridas klubu no zaudējumu purva centīsies izvest iemainītais vārtsargs Roberto Longo. Jāpiezīmē, ka "Sabres" uzvaru bukmeikeri novērtējuši ar samērā vilinošu koeficentu.

Zemgus Girgensons vakar palīdzēja klubam gūt ceturto uzvaru piecās pēc Sočiem notikušajās spēlēs, tiesa, mačā gūtā trauma viņam liks izlaist cīņu pret „Panthers”, kopvērtējuma 28. vietā esošo komandu. Pirmajās trīs tikšanās reizēs (pēdējā 21. janvārī) divreiz uzvarēja Floridas vienība, taču kopējā vārtu attiecība ir vienāda – 7:7.

„Panthers” vārtos šonakt stāsies no Vankūveras iemainītais vārtsargs Roberto Longo, kurš savulaik Floridā aizvadīja četras sezonas, izkarojot NHL pasaules plašākos apcirkņus. Viņa atgriešanās Floridā bija neliels pārsteigums gan pašam, gan hokeja līdzjutējiem, taču 2007. gadā MVP balvu ieguvušais veterāns nu saņēmis iespēju atkal apliecināt sevi.

Un panterām apliecinājumu patiešām vajag, jo pēdējās desmit spēlēs tā uzvarējusi tikai divreiz un Atlantijas okeāna divīzijā Teda Nolana komandu apsteidz vairs tikai par septiņiem punktiem. „Panthers” nevar īpaši lepoties ar savu uzbrukuma potenciālu, un tās labākais vārtu guvējs ir 31 gadu vecais Breds Boizs, kurš šosezon guvis 17 vārtus.

Lai arī „Sabres” vienībā šobrīd nav neviena, kurš varētu lepoties ar tādu rezultativitāti (17 vārtus guvušais Mets Mulsons aizmainīts uz „Wild”), un komandas sastāva robi pēc Girgensona un Krisa Stjuarta traumām ir samērā ievērojami, nedrīkst nenovērtēt faktu, ka pēc olimpiādes uz ledus ir redzama pilnīgi cits hokejs nekā sezonas pirmajā pusē.

„Sabres” spējusi uzvarētu gan „Sharks”, gan „Bruins”, gan „Hurricanes” un vakar arī „Lightning” bet vienīgais zaudējums pret „Stars” ciests vien sīvā cīņā ar 2:3. Līdz ar to nevajadzētu pārvērtēt Bufalo pēdējo vietu kopvērtējumā un nonicināt koeficentu 3,25 uz tās uzvaru, jo pretinieks šoreiz tiešām „ņemams”. Arī ieskaitot uzvaru papildlaikā, „Sabres” koeficents ir vairāk nekā tīkams, proti, 2,38.

Arī komandas uzbrukums ir bijis līmenī, pēdējās spēlēs arī ļoti labām aizsardzības komandām (Bostona, piemēram) vidēji iemetot 3,4 ripas. Ja izdosies šo līmeni noturēt un Longo atgriešanās spēlē sarūgtināt viņu vismaz trīs reizes, likmi iespējams pareizināt ar koeficentu2,20. Interesanti, ka debijas mačs sagaida arī „Sabres” vārtsargu, proti, no Vašingtonas iemainīto čehu Mihalu Neuvirtu. Koeficents uz to, ka viņš neielaidīs vairāk nekā divas ripas savos vārtos, ir 2,10.

Vēl šonakt spēli aizvadīs arī abu konferenču līdervienības, proti, Anaheimas „Ducks” un Pitsburgas „Penguins”. „Penguins” vakar cieta sakāvi 3:5 pret „Sharks” un noteikti ļoti motivēti, lai otrreiz šādu lietu nepieļautu, it īpaši to var teikt par Sidniju Krosbiju, kuram vakardienas spēlē lietderības koeficents mīnus pieci. „Penguins” uzvara novērtēta ar koeficentu 2,90, bet iespēja, ka „Ducks” negūs vairāk par diviem vārtiem, ir ar koeficentu 2,18. Šī mača sākums 5:00 no rīta.

     [+] [-]

, 2014-03-07 18:38, pirms 10 gadiem
Sabres LV portals