Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2507, Did:0, useCase: 3

Rīgas "Dinamo" play-off atklāšanas mačā rezultatīvs hokejs nav gaidāms

Unibet.com
Unibet.com

Rīgas "Dinamo" play-off atklāšanas mačā rezultatīvs hokejs nav gaidāms
Mets Robinsons
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

KHL izslēgšanas spēles pēc sezonas pārtraukuma atkal nepaliks bez Rīgas „Dinamo” līdzdalības, kura pirmajā kārtā mērosies spēkiem ar Ukrainas „Donbass”. Doņeckas komandai šajā sērijā ir mājas spēļu priekšrocības, un iespējams tieši tādēļ bukmeikeri pirmajā spēlē favorītu lomu atvēl tai.

Treneris Ābols pirms spēles Doņeckā treniņos bija ieviesis diezgan krasas izmaiņas uzbrucēju virknējumos. Šobrīd iespējams tikai minēt, vai tā ir nepieciešamības (savainojumu) diktēta rīcība, taktiska viltība pretinieku maldināšanai vai izmisuma eksperiments, taču skaidrs ir viens – pēdējā spēlē pret „Donbass” vārtus neguva.

Īpaši rezultatīva spēle gan nav gaidāma arī šovakar. „Donbass”, galu galā, uzstādīja līgas rekordu sezonā ielaistajos vārtos, un arī „Dinamo” šajā ziņā (it īpaši sezonas sākumā) bija starp KHL līderēm. Pēdējās trīs spēlēs (visas izbraukumā) „Donbass” ielaida vien divus vārtus, un skaidrs, ka absolūti jaunu uzvaras taktiku Andrejs Nazarovs nemeklēs arī pret „Dinamo”.

Koeficents uz to, ka spēlē tiks gūti vairāk nekā četri vārti, ir pietiekami augstais 2,25, bet sešu vārtu sasniegšanas jau novērtēta ar 3,55. Savukārt, ja komandas pamatlaikā izcelsies ar tikai diviem vārtu guvumiem, tad attiecīgā likme tiks pareizināta ar koeficentu 4,25.

Mačā par favorīti bukmeikeri uzskata mājinieci, kas ir samērā loģiski, tiesa, tās koeficents nav nemaz tik ļoti zemāks kā Rīgas komandas – attiecīgi 2,20 un 2,90. Regulāro sezonu „Donbass” un „Dinamo” gan noslēdza viena otrai blakus, un droši vien pārāk lielu uzmanību bezzobainajam pēdējam zaudējumam pievērst nevajadzētu, jo tomēr jau pirms tam bija izšķirts, ka tieši Doņeckas un Rīgas komandas spēlēs pirmajā kārtā.

Jāņem gan vērā, ka „Dinamo” ir viena no labākajām komandām izbraukuma mačos un regulārajā sezonā uzvarēja 16 no 27 spēlēm viesos. Tikmēr „Donbass”, rēķinot tikai mājās gūtos punktus, ieņēma 12. vietu KHL, uzvarot 18 spēlēs. Neievainojama ukraiņu komanda nav, turklāt tai arī jāiztur daudz lielāks psiholoģiskais un politiskais spiediens, ņemot vērā nestabilo situācija valstī.

Abu komandu saikne ir arī latviešu aizsargs Oskars Bārtulis, kurš vēl pirms pāris nedēļām ar teju pusi „Dinamo” komandas cīnījās plecu pie pleca olimpiādē. Šosezon viņš guva astoņus punktus (2+6) un sakrāja pozitīvu lietderības koeficentu plus viens. No „Dinamo” aizsargiem par viņu rezultatīvāki ir bijuši tikai Mets Robinsons un Sandis Ozoliņš.

Izslēgšanas spēles šodien uzsāk arī Mārtiņa Karsuma „Dynamo”, kura sagaida Jaroslavļas „Lokomotiv”. „Dynamo”, protams, ir droši favorīti ar uzvaras koeficentu 1,60, turklāt komandas trenerim Oļegam Znarokam, kurš pretendē uz Krievijas izlases trenera amatu, šobrīd patiešām nav vajadzīgi nekādi lieki sarežģījumi. Tiesa, „Lokomotiv” uzvarēja pēdējās četrās spēlēs ar kopējo vārtu starpību 19:7, un tās iespēja sagādāt maskaviešiem pārsteigumu, novērtēta ar 4,75 (ieskaitot papildlaiku – 3,10).

     [+] [-]

, 2014-03-07 10:27, pirms 10 gadiem
Donbass 3-1 Dinamo

  -1 [+] [-]

, 2014-03-07 10:32, pirms 10 gadiem
Lai veiksme un uzvara Rīgai!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2014-03-07 10:39, pirms 10 gadiem
Play off's ir Play off's,nav jega metaties ar sadiem virsrakstiem,
varu deret,sodienas spele,bus daudz savadaka,neka pedeja spele pret Donbasu @ Arena Riga. Sarauj Dinamiesi,un brauciet majas ar divam uzvaram,lai seriju varam noslegt tepatam!

  +1 [+] [-]

, 2014-03-07 11:05, pirms 10 gadiem
ticu Ābola taktiķa spējām. Savulaik, viņš vienatnē izanalizēja SKA , kura startējot no pirmās pozīcijas play-off, tika pārspēta bez lielas piepūles.

  +2 [+] [-]

, 2014-03-07 13:50, pirms 10 gadiem
Nebūtu RD traumēts vesels pamatsastāva piecinieks,tad cīņa varētu beigties ar RD uzvaru.Lai arī turēšu īkšķus par mūsējiem ,tomēr prognozēs esmu ļoti pesimisks.Labi,ja aizķersim vienu maču.