Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1140, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

F1 Vācijas "Grand Prix" - VSB tiešraidēs

F1 Vācijas "Grand Prix" - VSB tiešraidēs
Fernando Alonso
Foto: AFP/Scanpix

Šonedēļ tiešraidēs „Viasat Sport Baltic” (VSB) pārraidīs F1 pasaules čempionāta Vācijas GP treniņbraucienu, kvalifikācijas un Grand Prix izcīņas tiešraides. Nenokavējiet Pirmo Formulu tikai „Viasat Sport Baltic” kanālā!

F1 Vācijas Grand Prix

Vācijas Lielās Balvas izcīņa Hokenheimas trasē būs desmitais F1 pasaules čempionāta posms. Pirmajos deviņos tikai Fernando Alonso un Markam Vēberam izdevies uzvarēt pa divām reizēm, un abi piloti ir vadībā arī kopvērtējumā – Alonso ir 129, Vēberam 116 punkti. Tālāk seko trīs pasaules čempioni – Sebastianam Fetelam ir 100, Luisam Hamiltonam 92 un Kimi Raikonenam 83 punkti.

Tā būs 59.Vācijas Lielās Balvas izcīņa. Līdz šim Vācijas GP notikusi četrās trasēs – vecajā 22 km Nirburgringas "Nordschleife", Berlīnē, Hokenheimā un jaunajā Nirburgringas trasē. Pirmajā Vācijas GP 1951.gadā Nirburgringas "Norschleife" uzvarēja itālietis Alberto Askari ar Ferrari. Pēdējās F1 sacīkstes Ziemeļu aplī notika 1976.gadā, kad pēc šausminošas avārijas Nikija Laudas dzīvību izglāba kolēģi Gī Edvards, Haralds Ertls, Brets Langers un Arturio Mercario. Jau nākamajā gadā F1 pārcēlās uz Hokenheimas trasi. Un gandrīz precīzi gadu pēc avārijas Nirburgringā uzvaru izcīnīja Nikijs Lauda! Visvairāk uzvaru Vācijas GP ir septiņkārtējam pasaules čempionam Mihaelam Šūmaheram – četras. Trīs reizes ātrākais Vācijā bijis pieckārtējais pasaules čempions argentīnietis Huans Manuels Fanhio.

2011.gada Vācijas GP notika Nirburgringas trasē. Kvalifikācijā ātrākais bija Marks Vēbers. Tomēr starts austrālietim bija lēns un garām tika Luiss Hamiltons. Vēlāk cīņā par uzvaru abiem pievienojās arī Fernando Alonso. Hamiltons, aizvadot gandrīz perfektas sacīkstes, izcīnīja savu 16.uzvaru F1, otrais finišēja Alonso, trešais Vēbers. Ceturtās vietas liktenis izšķīrās cīņa starp Fetelu un Felipi Masu, kurā boksos pirms pēdējā apļa "Red Bull" mehāniķi bija ātrāki par Ferrari kolēģiem.

F1 Vācijas GP latviešu valodā komentēs VSB komentētāji Jānis Janševics, Ģirts Timrots un Aldis Putniņš.
Jānis Janševics par Vācijas GP: “Sebastians Fetels ir izcīnījis uzvaras visās pasaules malās, bet vēl ne reizi nav turējis virs savas galvas Vācijas Lielo Balvu. Pasaules čempions noteikti gribēs aizpildīt šo robu savā biogrāfijā un arī situācija kopvērtējumā nebūt nav spīdoša – Sebs no Alonso atpaliek jau 29 punktus. Savukārt uz Ferrari līderi var sākt skatīties kā uz burvju mākslinieku – katrās sacīkstēs, katrā situācijā Alonso māk dabūt maksimālo, kas bijis iespējams. Tātad – atkal aizraujošas sacīkstes!”

Aldis Putniņš par Vācijas GP: “Pēc haotiskā sezonas sākuma situācija pamazām sāk nostabilizēties un pēdējos divos posmos otrās uzvaras šogad izcīnīja piloti, kuri arī atrodas čempionāta kopvērtējuma vadībā: Fernando Alonso un Marks Vēbers. Šīs nedēļas nogalē Vācijā tiks aizvadīts desmitais no divdesmit posmiem un tātad ar sacīkstēm Hokenheimā būsim sasnieguši F1 sezonas ekvatoru. Nevar aizmirst, ka Hokenheimā 'lielais cirks' ierodas katru otro gadu un tas nozīmē, ka "Pirelli" riepām, kuru snieguma rādītāji ir atslēga komandu konkurētspējai, šī trase būs jauna teritorija.”

Atzīmējot F1 Vācijas GP plānotājā

• Piektdien, 20. jūlijā, plkst. 11:00 F1 Vācijas GP 1.treniņbraucieni.
• Piektdien, 20. jūlijā, plkst. 15:00 F1 Vācijas GP 2.treniņbraucieni.
• Sestdien, 21. jūlijā, plkst. 11:55 F1 Vācijas GP 3.treniņbraucieni.
• Sestdien, 21. jūlijā, plkst. 14:55 F1 Vācijas GP kvalifikācija.
• Svētdien, 22. jūlijā, plkst. 14:50 F1 Vācijas GP.


Foto: HK Mogo

Hokejs, telpu futbols un līderu cīņas florbolā Sportacentrs.com tiešraidēs

Šajā nedēļas nogalē Sportacentrs.com piedāvās 10 tiešraides no kurām piecas varēs redzēt arī Sportacentrs.com TV.
Matīss Salmiņš "FBK Valmiera" 
Foto: Floorball.lv
1

Jauniešu hokejs un spraigas cīņas florbolā Sportacentrs.com TV tiešraidēs

Šajā nedēļas nogalē Sportacentrs.com piedāvās deviņas tiešraides no kurām piecas varēs redzēt arī Sportacentrs.com TV.
Jēkabs Rēdlihs
Foto: HK Kurbads
2

Plašs sporta veidu piedāvājums Sportacentrs.com tiešraidēs

Šajā nedēļas nogalē Sportacentrs.com piedāvās 12 tiešraides no kurām sešas varēs redzēt arī Sportacentrs.com TV.