Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:15, Did:0, useCase: 3

Betsafe: Porziņģis ir galvenais pretendents uz progresējušākā NBA spēlētāja balvu

Mārcis Martini
Mārcis Martini

Kristaps Porziņģis jauno NBA sezonu uzsācis iespaidīgi, un viņa vārds tiek piesaukts pat MVP diskusijās. Ņujorkas „Knicks” izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs gan tāpat tiek vērtētas visai pieticīgi, jo „Betsafe” bukmeikeri nav pārliecināti par komandas spējām noturēt uzņemto tempu, savukārt Porziņģis šobrīd ir favorīts gan uz sezonas progresējušākā spēlētāja balvu, gan savu debiju NBA Zvaigžņu spēlē

Kristaps Porziņģis pirms sezonas sākuma sev izvirzīja vairākus ļoti ambiciozus mērķus – ievest „Knicks” komandu izslēgšanas spēlēs, ar savu sniegumu izcīnīt vietu NBA Zvaigžņu spēlē, kā arī pacīnīties par NBA sezonas individuālajām balvām, proti, gada labākā aizsardzības spēlētāja titulu un progresējušākā basketbolista godu.
Taču sezonas sākumā Ņujorkas līdzjutēji „Madison Square Garden” arēnā skandēja pavisam citas balvas abreviatūru. „MVP,” viņi skandēja spēles izskaņās, kad jaunais liepājnieks stājās uz soda metienu izskaņas. Vai pārsteidzīgi? Jā, protams, pēc 16 spēlēm jeb apmēram sestās daļas sezonas par to pāragri runāt. Vai neizmērojami pagodinoši? Arī, protams, ka jā. Porziņģis ar savu spēli panācis, ka Ņujorkas līdzjutēji ir pilnībā viņa pusē, kas iepriekš Karmelo Entonijam līdz galam tomēr laikam neizdevās.

Porziņģis sezonas sākumā regulāri piedāvājis spēles ar 30 vai vairāk gūtiem punktiem, palīdzot „Knicks” sezonu sākt negaidīti veiksmīgi – ar astoņām uzvarām 14 spēlēs. Tiesa, Ņujorkas „negaidīti veiksmīgi” joprojām nav nekas īpašs visas līgas mērogā. Vismaz astoņas uzvaras NBA guvušas 16 komandas. Porziņģis toties izceļas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, kur ieņem trešo vietu. Pēdējās divās sezonās tieši līgas labākais punktu guvējs ieguvis MVP balvu, taču tas ir izņēmums, apskatoties pēdējās divas dekādes. Kopš 2001. gada tikai trīsreiz NBA labākais punktu guvējs ieguva arī MVP titulu.

Taču par MVP titulu nav lielas jēgas runāt bez vismaz 50 uzvarām, un tas „Knicks” komandai netiek paredzēts. Jā, Ņujorka sezonu sākusi ļoti veiksmīgi, taču 70% spēļu aizvadījusi savā laukumā. Arī no nākamajām astoņām spēlēm piecas vēl būs savās mājās, bet ilgi šāda dzīve neturpināsies, un sezonas otrajā pusē būs daudz jāspēlē izbraukumā. Sporta totalizatora „Betsafe” bukmeikeru noteiktais koeficients uz „Knicks” iekļūšanu izslēgšanas spēlēs ir 3,00, savukārt palikšana ārpus „play-off” novērtēta ar koeficientu 1,33. Attiecīgi arī iespēja, ka Porziņģis patiešām varētu kļūt par līgas MVP, pagaidām tomēr ir ļoti neliela (koeficients 35,00).

Porziņģa sakarā netrūkst liela optimisma, taču nevajadzētu arī uzlikt nesamērīgi lielas cerības uz 22 gadus veco latvieti, kuram šosezon jāuzņemas atbildība kā ļoti bagātās „Knicks” galvenajam spēlētājam. Porziņģa sezonas sākumā demonstrētā lieliskā sportiskā forma savā ziņā varētu būt skaidrojama ar piedalīšanos Eiropas čempionātā, kamēr NBA tieši šosezon lēma par saīsinātu pārbaudes spēļu ciklu, ar ko savas komandas nedienas skaidrojuši vairāki treneri. Vai Porziņģim izdosies saglabāt svaigumu arī sezonas otrajā daļā? Kā būs ar traumām? Jau šobrīd nav iztikts bez vairākām problēmām, un Porziņģis pieļāvis iespēju, ka starpsezonā veiks elkoņa operāciju. Porziņģis nepabeidza abas iepriekšējās sezonas, kopumā izlaižot 26 spēles, kas arī iemesls sporta prognožu piesardzībai.

Taču traumas ir satraukuma iemesls teju jebkuram NBA spēlētājam, kamēr ļoti retais spēlētājs var lepoties ar savas rezultativitātes pieaugšanu par veseliem desmit punktiem, salīdzinot ar pagājušo sezonu. Porziņģis iepriekšējā sezonā guva 18.1 punktu, šobrīd met vidēji 28.9 punktus, turklāt ar krietni labāku precizitāti, kā arī krietns progress vērojams aizsardzībā. To var redzēt gan „Knicks” kopējā aizsardzībā, gan arī Porziņģa piezīmju skaitā, un šosezon tikai vienā mačā viņš ātri sapelnījis piezīmes, kas likušas spēlēt mazāk nekā ierasts.
Porziņģa vēlme pacīnīties par gada labākā aizsardzības spēlētāja titulu gan ir ļoti ambicioza. Bukmeikeri šāda notikuma piepildīšanos novērtējuši ar koeficientu 10.00, taču daudz, daudz reālāk tiek raksturota iespēja, ka tieši Porziņģis būs NBA sezonas visprogresējušākais spēlētājs – šobrīd „Betsafe” totalizatora prognozes liecina, ka šādai iespējai ir 50% ticamība (koeficients 1,86). Pagājušajā sezonā šo balvu iegvua Jannis Adetokunbo, kurš savu rezultativitāti pacēla no 16.9 līdz 22.9 punktiem, kā arī krietni uzlaboja visus pārējos savus statistikas rādītājus. Porziņģim gan joprojām debijas sezonas līmenī ir cīņa par atlēkušajām bumbām, bet tas diez vai būs izšķirošais apstāklis.

     [+] [-]

, 2017-11-17 20:26, pirms 6 gadiem
Pat virsrakstos jau kludas..mdaaa

     [+] [-]

, 2017-11-17 21:01, pirms 6 gadiem
Martini, salabo virsrakstu

     [+] [-]

, 2017-11-17 22:54, pirms 6 gadiem
T.Evanss reālāks kandidāts izskatās

     [+] [-]

, 2017-11-18 10:55, pirms 6 gadiem
reizēm sportacentrs.com ir tādi paši analfabēti kā Delfi un tvnet