Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Vimbldonas balvu fonds sasniedz 25 miljonus

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vimbldonas balvu fonds sasniedz 25 miljonus
Endijs Marejs
Foto: Reuters/Scanpix

Vimbldonas tenisa turnīra organizatori nepilnus divus mēnešus pirms sacensību sākuma paziņoja par prēmiju apjoma palielināšanu par 10%. Sekojot pārējo trīs "Grand Slam" turnīru piemēram, liela uzmanība pievērsta kvalifikācijas dalībniekiem un tiem tenisistiem, kuri zaudē pamatturnīra ievadā.

Salīdzinot ar 2013. gadu, balvu fonds palielināts par 2.4 miljoniem mārciņu un šogad sasniegs apaļus 25 miljonus. Vienspēļu čempioni saņems 1.76 miljonus, kas ir par 160 000 vairāk nekā pagājušajā vasarā. Gan kvalifikācijas dalībnieku, gan pamatturnīra 1. kārtas zaudētāju prēmijas palielinātas par 12.5%. Pamatsacensību 1. kārtā zaudējušie saņems 27 000 mārciņu, pirms gada bija 23 500.

Bez prēmiju palielināšanas šodien tika paziņots par turnīra norises vietas modernizāciju. 1. kortam paredzētais iebīdāmais jumts būšot tieši tāds pats kā galvenajai arēnai. Plāno, ka uzlabotais 1. korts lietošanā pieejams būs 2019. gadā. Tas spēs uzņemt par 900 skatītājiem vairāk nekā līdz šim, maksimālajai auditorijai šajā arēnā sasniedzot 12 400. Šogad sacensības notiks tikai 17 kortos iepriekš izmantoto 19 laukumu vietā, jo turpināsies renovācijas darbi.

128. Vimbldonas turnīrs notiks no 23. jūnija līdz 6. jūlijam. Pirms gada par vienspēļu čempioniem kļuva Endijs Marejs un Mariona Bartoli, kura šogad titulu aizstāvēt nevarēs, jo neilgi pēc karjeras lielākās uzvaras negaidīti beidza karjeru. Tiesa, Francijā baumo, ka viņa varētu atgriezties, lai uzspēlētu Vimbldonā.