Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Lī Vimbldonā netiek tālāk par 3. kārtu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Lī Vimbldonā netiek tālāk par 3. kārtu
Barbora Zahlavova Stricova
Foto: AP/Scanpix

Vimbldonas turnīra 3. kārtu nav pārvarējusi Āzijas labākā tenisiste Na Lī. Ar otro numuru izliktā Lī divos taibreikos ar vienādu 5-7 rezultātu piekāpās Čehijas tenisistei Barborai Zahlavovai Stricovai.

Barbora Zahlavova Stricova šovasar uz zāliena seguma sasniegusi ļoti labu formu, gūstot piecas uzvaras turnīrā Birmingemā, kur viņu finālā apturēja Ana Ivanoviča. Čehiete Na Lī bija zaudējusi abus iepriekšējos mačus, tajos vienīgo setu uzvarot taibreikā. Šodien Barbora uzvarēja divus taibreikus – 7:6(5), 7:6(5).

Čehijas tenisiste pēc cīņas atzina, ka nospēlēja karjeras labāko maču. To noteikti nevar teikt par "Australian Open" čempioni Lī, kura ļoti daudz kļūdījās it īpaši ar "forehand" sitienu. No mačā pieļautajām 37 nepiespiestajām kļūdām gandrīz puse jeb 18 bija tieši no ērtās puses. 1. setu Lī pabeidza tieši ar "forehand" kļūdu, bumbiņai izlidojot autā un pat netiekot līdz tīklam!

Lī 2. setā uzņemšanā pie rezultāta 5:4 ieguva setbumbu, taču to nespēja realizēt, kļūdoties pie tīkla. Šķita, ka arī 2. setu un līdz ar to arī maču Lī pabeidza ar "forehand" autu, taču "Hawk-Eye" parādīja, ka bumbiņa skāra gala līniju. Lī otrajā taibreikā pie rezultāta 5:6 dabūja iespēju pārspēlēt punktu, taču iznākums bija tāds pats – punkts zaudēts, pie tam ar dubultkļūdu.

Vimbldona ir vienīgais "Grand Slam" turnīrs, kurā Lī nav tikusi tālāk par ceturtdaļfinālu (tas sasniegts trīs reizes). Janvārī Melburnā uzvarējušajai Lī fiasko otrajā "major" turnīrā pēc kārtas. "French Open" viņa izstājās jau 1. kārtā. Tikmēr Zahlavova Stricova šodien ar 25. mēģinājumu beidzot guva karjeras pirmo Top 10 uzvaru! Čehiete līdz šim tikai četras reizes bija apspēlējusi Top 20 spēlētājas. Barbora pirmo reizi "Grand Slam" vienspēļu sacensībās iekļuvusi 4. kārtā.

Petra Kvitovas un Venusas Viljamsas savstarpējos mačos vienmēr bijuši trīs seti. Izņēmums nebija arī abu piektā tikšanās. Čehiete iepriekšējos divos mačus Viljamsu uzveica 3. seta taibreikā. Līdzīgs iznākums tika fiksēts arī šoreiz – 5:7, 7:6(2), 7:5. Kvitovai ceturtā uzvara piecos mačos pret Viljamsu vecāko.

Pieckārtējā čempione mača pirmajos divos setos servēja ļoti labi un pretiniecei iespējas nedeva. Kvitova 2. seta 10. geimā bija divu punktu attālumā no zaudējuma, taču pie 4:5, 15:30 trāpīja trīs lieliskas serves pēc kārtas. Viljamsa taibreikus pēdējās sezonās spēlē slikti, tā tas bija arī šodien 2. seta taibreikā, kurā viņai pazuda pirmā serve un neklausīja "forehand" sitiens. Pēdējā setā bija tikai viens breiks, kuru 12. geimā ieguva 2011. gada čempione. Viljamsa pie 5:6 nespēja noturēt servi, vairākās izspēlēs netrāpot bumbiņu laukumā.

Pirmo reizi "Grand Slam" 4. kārtu sasniegusi ranga 175. vietā esošā čehiete Terēza Šmitkova. Viņa dramatiskā mačā atspēlēja divas mačbumbas un ar 4:6, 7:6(5), 10:8 uzveica Bojanu Jovanovski. Serbiete vienu mačbumbu nespēja izmantot 2. setā pie rezultāta 6:5 uzņemšanā, bet vēl vienu neizmantoja 3. setā pie rezultāta 7:6 ar pašas servi. Jovanovski maču neizservēja trīs reizes.

Bojana 16. geimā atspēlēja trīs mačbumbas, Šmitkovai reāli ņemama bija tikai pirmā, kuras izspēlē viņa netrāpīja tukšā stūrī. Divus geimus vēlāk Jovanovski atspēlēja ceturto mačbumbu, bumbiņu sitot pa līnijām. Ar piekto mačbumbu Serbijas tenisiste galā netika – Šmitkova pa līniju atsita pretinieces otro servi un varēja līksmot. Viņu 4. kārtā gaida tikšanās ar savu tautieti Luciju Šafaržovu, kura pirmo reizi četros mačos apspēlēja Dominiku Cibulkovu – 6:4, 6:2.

Vimbldona 2014. Sieviešu vienspēles

3. kārtas rezultāti (27. jūnijs)

SpēleRezultāts
Barbora Zahlavova Strycova – (2) Na Li7:6(5) 7:6(5)
(4) Agnieszka Radwanska – Michelle Larcher De Brito6:2 6:0
(6) Petra Kvitova – (30) Venus Williams5:7 7:6(2) 7:5
(23) Lucie Safarova – (10) Dominika Cibulkova6:4 6:2
(16) Caroline Wozniacki – Ana Konjuh6:3 6:0
(22) Ekaterina Makarova – Caroline Garcia7:5 6:3
Shuai Peng – Lauren Davis0:6 6:3 6:3
Tereza Smitkova – Bojana Jovanovski4:6 7:6(5) 10:8

3. kārtas atlikušās spēles

Spēle
(1) Serena Williams – (25) Alize Cornet
(3) Simona Halep – Belinda Bencic
(5) Maria Sharapova – Alison Riske
(9) Angelique Kerber – (24) Kirsten Flipkens
(11) Ana Ivanovic – (19) Sabine Lisicki
(13) Eugenie Bouchard – (20) Andrea Petkovic
Madison Keys – Yaroslava Shvedova
Vera Zvonareva – Zarina Diyas

4. kārtas pāri

Spēle
(4) Agnieszka Radwanska – (22) Ekaterina Makarova
(6) Petra Kvitova – Shuai Peng
(16) Caroline Wozniacki – Barbora Zahlavova Strycova
(23) Lucie Safarova – Tereza Smitkova