Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Vimbldonas 4. diena: Nadalam revanša cīņa pret Rosolu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vimbldonas 4. diena: Nadalam revanša cīņa pret Rosolu
Rafaels Nadals un Lukašs Rosols Vimbldonā pirms diviem gadiem
Foto: AP/Scanpix

Ceturtdien Vimbldonā notiks 2. kārtas pēdējās 32 spēles. Dienas galvenā intriga – vai Lukašam Rosolam otro reizi trīs gados izdosies no Vimbldonas izslēgt Rafaelu Nadalu. Sportacentrs.com piedāvāto dienas trīs maču sarakstā arī Ježija Janoviča duelis ar Austrāljas veterānu Leitonu Hjuitu.

Rafaels Nadals – Lukašs Rosols (viensviens.lv prognoze: 1.08-9.40)

Rosols pirms diviem gadiem Vimbldonā nospēlēja karjeras maču, Nadalu uzveicot piecos setos. Rosolam toreiz palīdzēja telpu apstākļi, jo mača otrā puse tumsas dēļ notika zem jumta. Tādos apstākļos Rosols jutās ļoti labi. Spēlējot ārā, viņš arī ir bīstams. Čeha sakarā šodien pārsteigumu nebūs – viņš noteikti paliks uzticīgs savam tenisam, kas ir iespaidīga servēšana un agresīva uzbrukšana pie pirmās iespējas. Cik tas viss sanāks precīzi, redzēsim mača laikā.

Savukārt, kas attiecas uz Nadalu, viņa pirmais mačs pret Martinu Kližanu (uzvara četros setos) nepārliecināja. Kližans parādīja, ka Rafa arvien uz zāliena ir viegli ievainojams. Rosolam ir ieroči, lai Nadalu uzvarētu. Spānim ir papildus motivācija gūt revanšu. Jā, Nadals Lukašu janvārī apspēlēja Dohā, bet "Grand Slam" rēķini tomēr nav nokārtoti. Nadals un Rosols plkst. 15:00 atklās dienas programmu centrālajā kortā.

Leitons Hjuits – Ježijs Janovičs (viensviens.lv prognoze: 1.58-2.55)

Janovičs mēģina aizstāvēt pagājušā gada pusfināla punktus. Polis 1. kārtā izmocīja piecu setu uzvaru pār Somdevu Devarmanu un atstāja visnotaļ vāju iespaidu. Serve nebija stabila, izspēlēs no gala līnijas bieži vien pārāks bija indietis. Ja viņu Ježijam izdevās nolauzt, tad Hjuits potenciāli ir daudz cietāks rieksts. 2002. gada čempions iepriekšējā mačā vienu sliktā formā esošu poli uzvarēja (Mihalam Pšisienžnijam sagādāts 14. zaudējums pēc kārtas), tagad kārta vēl vienam. Hjuits ar Janoviču iepriekš nav sacentušies, favorīta lomā Hjuits. Lai arī kurš šodien uzvarēs, šī spēle diez vai būs garlaicīga. Bez tam Rastija faniem viena no pēdējām iespējām Leitonu redzēt Vimbldonā spēlētāja statusā. Šis būs ceturtais mačs 2. kortā.

Belinda Benčiča – Viktorija Duvāla (viensviens.lv prognoze: 1.63-2.40)

Par vietu 3. kārtā sacentīsies divas tenisistes, no kurām nākotnē tiek gaidītas lielas lietas. 17 gadus vecā Benčiča šosezon sevi jau labi pieteikusi pieaugušo tenisā, bet gadu vecākā Duvāla uz lielās skatuves pagaidām parādās retāk, tiesa, lielu uzvaru viņai netrūkst. No tām spožākā ir pērn "US Open" pret Samantu Stousuru. Abas šeit 1. kārtā trīs setos uzveica krietni pieredzējušākas pretinieces – Benčiča apspēlēja Magdalēnu Ribarikovu, bet kvalifikāciju izgājusī Duvāla tika galā ar Soranu Kirsteju. Benčiča ir pagājušā gada Vimbldonas junioru čempione. Abas tenisistes profesionāļos tikušās vienreiz, šogad Akapulko kvalifikācijā izspēlējot trīs setus. Meksikā uz "hard" ar 6:7(8), 6:0, 7:6(5) pārāka bija Duvāla. Šodien neliela favorīte Benčiča. Abas sportistes noslēgs dienas programmu 8. kortā.

Kur skatīties?

Vimbldona ir vienīgais no četriem "Grand Slam" turnīriem, kuru nerāda Eurosport. Turnīra galvenais pārraidītājs ir BBC. No zināmākajiem kanāliem var minēt arī ESPN un Tennis Channel. Stabilas interneta tiešraides nodrošina Unibet TV. Bezmaksas strīmus var meklēt šeit vai šeit. Video tiešraides pieejamas no centrālā korta un sekojošiem numurētajiem kortiem: 1, 2, 3, 8, 10, 12, 16, 17 un 18.

Pilns ceturtās dienas spēļu saraksts pieejams šeit.

     [+] [-]

, 2014-06-26 12:00, pirms 10 gadiem
cerams Nadals no viņa uztaisīs kārtīgu rosolu

  +1 [+] [-]

, 2014-06-26 12:26, pirms 10 gadiem
ronaldo12 rakstīja: cerams Nadals no viņa uztaisīs kārtīgu rosolu
rasolu!