Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Ratiņtenisists Oda kļūst par visu laiku jaunāko Vimbldonas čempionu

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Ratiņtenisists Oda kļūst par visu laiku jaunāko Vimbldonas čempionu
Tokito Oda. Foto: Reuters/Scanpix

LETA--AP. Japānas parasportists Tokito Oda svētdien 17 gadu vecumā kļuva par visu laiku jaunāko Vimbldonas čempionāta uzvarētāju.

Ratiņtenisa vienspēļu turnīra finālā Oda ar 6-4, 6-2 uzvarēja Lielbritānijas parasportistu Alfiju Hjūitu.

Oda 17 gadu un 69 dienu vecumā kļuvis par jaunāko Vimbldonas čempionu, neskaitot junioru turnīrus. 1985.gadā par čempionu kļuva tolaik 17 gadus un 228 dienas vecais Boriss Bekers.

Pirms 36 dienām Oda kļuva par visu laiku jaunāko "Grand Slam" ratiņtenisa turnīra uzvarētāju.

Sieviešu turnīrā par čempioni kļuva planētas pirmā rakete Dīde de Hrūta, nīderlandietei finālā ar 6-2, 6-1 pārspējot savu tautieti Jiski Grifiūni. De Hrūtai ir 36 "Grand Slam" tituli, 19 gūti vienspēlēs, no tiem 11 pēc kārtas.

Šogad Francijas atklātajā čempionātā nīderlandiete sasniedza 100 pēc kārtas uzvarētu maču robežu.

Vēl Vimbldonā dubultspēlēs uzvarēja Lielbritānijas duets Hjūits ar Gordonu Rīdu un de Hrūta kopā ar Grifiūni. "Quad" divīzijā vienspēlēs arī šoreiz uzvarēja nīderlandietis Nīlss Finks, kurš dubultspēlēs izcīnīja uzvaru kopā ar tautieti Samu Šrēderu.

Izmantotie resursi:
LETA