Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Ostapenko ierastā pāriniece Kičenoka - pirmoreiz "Grand Slam" čempione

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ostapenko ierastā pāriniece Kičenoka - pirmoreiz "Grand Slam" čempione
Ludmila Kičenoka un Mate Pavičs. Foto: Reuters/Scanpix

Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā tuvojas noslēgumam zālāja sezonas galvenais turnīrs - Vimbldonas čempionāts. Jaukto dubultspēļu finālā Ukrainas-Horvātijas tenisa tandēms Ludmila Kičenoka/Mate Pavičs šovakar apspēlēja Ķīnas-Beļģijas duetu Ifaņu Sju/Joranu Vlīgenu (6:4, 6:7, 6:3).

Fināla septītajā geimā Kičenoka/Pavičs triumfēja visās epizodēs pie ķīnietes serves (4:3), bet pirmais sets noslēdzās ar 6:4.

→ → Nākamā seta ceturtā geima pēdējā izspēlē horvāts atsita aziātes raidīto bumbu un guva ar punktu ar tīkla palīdzību - Pavičs krita ceļos ķīnietes priekšā un atvainojās par notikušo (2:2). Taibreikā ukrainiete pie tīkla panāca 2-0 un pēcāk sita pāri laukumam (2-3), horvāts noformēja 3-3 un netika galā ar Kičenokas raidījumu (4-4), ukrainiete triumfēja virs tīkla (5-5), nākamajā epizodē uzvarēja Ifaņa un Vlīgens (setbumba), bet pēc tam ķīniete netrāpīja laukumā (6-6), horvāts sita pāri laukumam (setbumba) un guva nākamo punktu (7-7), beļģis netika galā ar Kičenokas servi (mačbumba) un uzvarēja nākamajā izspēlē (8-8), horvāts iesita tīklā (setbumba) un ar servi panāca 9-9, beļģis iesita nākamo punktu (setbumba), bet tad Kičenoka netika galā ar Sju servi. Otrajā setā 6(9):7.

→ → → Izšķirošajā setā pirmais servēja Pavičs, līdz ar to Ukrainas-Horvātijas tandēms ieguva iniciatīvu - 1:0, 2:1, 3:2. Astotajā geimā aziāte pieļāva dubultkļūdu (uzreiz divas breikbumbas), bet tad ķīniete zaudēja cīņā pret horvātu. Tādējādi rezultāts kļuva 5:3 par labu mača favorītiem. Pavičs devās servēt par uzvaru, bet pēdējos divus punktus pielika Kičenoka - 6:3.

Ukrainiete un ķīniete ar citām pāriniecēm piedalījās 2022. gada WTA finālturnīrā, kur Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka spēlēja pusfinālā.

Kā jau ziņots, pirms dažām dienām Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka zaudēja sieviešu dubultspēļu pirmajā kārtā. Jauktajās dubultspēlēs Ostapenko nepiedalījās, savukārt Kičenoka šoreiz spēlēja kopā ar horvātu Mati Paviču, kurš savulaik bija dubultspēļu ranga līderis.

Atgādinām, ka jaukto dubultspēļu pirmajā kārtā Kičenoka/Pavičs uzvarēja japānieti Kato Miju un beļģi Žilu Sandēru - 6:3, 7:5. Pēc tam trīs taibreiku astotdaļfinālā apspēlēja amerikānieti Bernardu Peru un horvātu Nikolu Mektiču - 5(6):7, 7:6(4), 7:6(9) - šajā cīņā tīkla pretējās pusēs bija Pavičs un Mektičs, kuri 2021. gadā triumfēja Vimbldonas vīriešu dubultspēļu turnīrā un kļuva par Tokijas olimpisko spēļu čempioniem. 11. jūlija ceturtdaļfinālā izdevās pieveikt kazahieti Annu Daņiļinu un francūzi Nikolā Maī - 6:3, 6:4. Savukārt trešdienas pusfinālā Kičenoka/Pavičs pārspēja Lielbritānijas duetu Olīviju Nikolsu/Džoniju O`Maru - 7:6(6), 4:6, 6:3.

Vimbldonas jaukto dubultspēļu vicečempioniem pienākas 64 000 britu mārciņu naudas balva (apmēram 74 960 eiro), bet čempioni tiks pie 128 000 mārciņām (apmēram 149 922 eiro). Parastajās dubultspēlēs summas ir teju 4.7 reizes lielākas.


Ukrainas tenisiste pēc ilga pārtraukuma cīnījās Vimbldonas jaukto dubultspēļu finālā. Pirms 18 gadiem finālā spēlēja un zaudēja ukrainiete Tatjana Perebijnisa.

Ukrainai šis ir pirmais "Grand Slam" tituls kopš 2008. gada, kad "Australian Open" dubultspēļu turnīrā triumfēja Ukrainas māsas Aļona Bondarenko un Katerina Bondarenko.

2022. gadā Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka spēlēja "French Open" un Vimbldonas pusfinālā, kā arī WTA finālturnīra pusfinālā. "WTA 1000" līmenī viņu lielākais panākums bija Sinsinati čempioņu tituls. Kičenoka tagad sasniedza karjeras pirmo "Grand Slam" finālu un kļuva par Vimbldonas čempioni.

VIDEO: Čempione Kičenoka izpelnās ovācijas par vēstījumu Ukrainas cilvēkiem

Izmantotie resursi:
wimbledon.com

  +2 [+] [-]

, 2023-07-14 01:26, pirms 10 mēnešiem
Ostapenko izaudzināja par Čempioni!!!

  -2 [+] [-]

, 2023-07-14 06:20, pirms 10 mēnešiem
Vai arī izrāvās no Ostapenko žņaugiem.

  +2 [+] [-]

, 2023-07-14 08:25, pirms 10 mēnešiem
guntis86 rakstīja: Vai arī izrāvās no Ostapenko žņaugiem.
Ja Aļona spēlētu jaukto dubultspēli, tad Ludmila nebūtu čempione, bet fināliste.

  -3 [+] [-]

, 2023-07-14 11:08, pirms 10 mēnešiem
Marisan rakstīja: Ja Aļona spēlētu jaukto dubultspēli, tad Ludmila nebūtu čempione, bet fināliste.
Zinot to kādi lūzeri ir tiesneši, diez vai Ostapenko uzvarētu Vimbldonu arī jauktajās dubultspēlēs. Jeļena Ostapenko nepiedalījās Vimbldonas jauktajās dubultspēlēs jo viņa jau zināja, ka tiesneši tāpat viņai par sliktu maču pietiesās un viņai tas jau bija apnicis.

     [+] [-]

, 2023-07-14 12:57, pirms 10 mēnešiem
Tenisā tiesnešiem ir tīri simboliska loma, īpaši lielajos mačos, kur izmanto čelendžus, tas ir jāsaprot, citādi tāds smieklīgs paliec.

     [+] [-]

, 2023-07-14 13:05, pirms 10 mēnešiem
chau! ataa rakstīja: Tenisā tiesnešiem ir tīri simboliska loma, īpaši lielajos mačos, kur izmanto čelendžus, tas ir jāsaprot, citādi tāds smieklīgs paliec.
Tenisa tiesnešiem joprojām ir liela loma jo viņi izlemj kurš tenisists gūst kuru punktu. Tas arī ir jāsaprot. Tu esi smieklīgs, jo Tu to faktu nesaproti.