Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Šodien Vimbldonā: Ostapenko pret čempionēm un visi 4. kārtas mači

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Šodien Vimbldonā: Ostapenko pret čempionēm un visi 4. kārtas mači
Aļona Ostapenko un Kristīna Makheila
Foto: Christopher Levy

Otrā pirmdiena Vimbldonā tiek saukta par labāko dienu tenisā. Šajā dienā tradicionāli notiek visas 4. kārtas spēles vienspēļu turnīrā – tātad 16 mači. Latvijai šoreiz interese dubultspēļu sacensībās, kur uzkavēties izdevās Aļonai Ostapenko.

Ostapenko un Makheila pret čempionēm

Ostapenko līdz Vimbldonai "Grand Slam" dubultspēļu turnīros bija bez uzvarām, šogad 1. kārtā zaudējot gan Austrālijā, gan Francijā, kur viņa spēlēja kopā ar Kazahstānas tenisisti Jūliju Putincevu. Vimbldonā Aļonas pāriniece ir amerikāniete Kristīna Makheila. Abas guvušas divas uzvaras. Ja pirmā pret Ļudmilu Kičenoku un Varvaru Lepčenko nebija pārsteigums, tad otrajā cīņā pret Vanju Kingu un Allu Kudrjavcevu Ostapenko ar pārinieci nebija favorītes.

Trešajā mačā pretī stāsies ranga līderes un pagājušā gada Vimbldonas čempiones Martina Hingisa un Sanja Mirza. Ostapenko pret viņām šogad jau ir spēlējusi, turklāt Aļonai bija labas iespējas februārī Sanktpēterburgā notikušajā mačā. Ostapenko toreiz spēlēja kopā ar Krievijas tenisisti Jevgeņiju Rodinu un viņas Santinai (tā īsajā versijā tiek dēvēts Hingisas un Mirzas duets) zaudēja ar 5:7, 5:7. Ostapenko un Rodinai toreiz abos setos bija breika pārsvars un 2. setā arī septiņas setbumbas!

Ostapenko un Makheila šodien pret Santinu spēlēs ap plkst. 15:00. Vakarpusē Aļonai arī jaukto dubultspēļu turnīra 2. kārtas mačs, kurā viņa un Austrijas tenisists Olivers Maraks sacentīsies ar Nīderlandes pāri Kiki Bertensa/Žans-Žijēns Rožē.

Marejs pret Kirjosu un franču duelis

Abos vienspēļu turnīros šodien plānots izspēlēt pa astoņiem mačiem. Katrā turnīrā izceļamas trīs spēles. Novaka Džokoviča pārsteidzošais zaudējums 3. kārtā par galveno favorītu iecēlis Endiju Mareju. Viņam 4. kārtā it kā sarežģīta spēle, kas var tāda nemaz nebūt. Niks Kirjoss ir liels talants, taču pret Mareju līdz šim nav pratis izdarīt neko iespaidīgu – viens uzvarēts sets četros mačos. Marejam ir daudz labāka spēle uzņemšanā, turklāt skots allaž pratis izmantot Kirjosa koncentrēšanās trūkumu un paviršības.

Francijas divu labāko tenisistu duelis ir daudzsološs, bet var radīt lielu vilšanos. Abi lietus dēļ spēlēja arī vakar, kad vairāk cieta Žo-Vilfrīds Tsonga. Viņam piektajā setā 19:17 uzvara pār Džonu Isneru. "Grand Slam" turnīros parasti divas vai pat trīs dienas pēc kārtas nespēlē, bet lietainajā Vimbldonā šogad ir ārkārtas situācija. Ieguvējs ir Rišārs Gaskē, kuram 3. kārtā bija daudz vieglāks mačs. Savstarpējos mačos neizšķirts 4-4, bet vienīgajā mačā uz zālāja uzvarējis Rišārs, to viegli izdarot 2007. gada Vimbldonā – 6:4, 6:3, 6:4.

2014. gada "US Open" fināla atkārtojums dod Kei Nišikori un Marina Čiliča dueli. Japānis savstarpējos mačos dominējis ļoti izteikti, uzvarot septiņas no desmit spēlēm. Lielākajos jeb "Grand Slam" turnīros vērojama cita aina. Šeit Čiličam ir 2-1 pārsvars, visus trīs mačus aizvadot Ņujorkā. Čiličs ir labāks zālāja seguma spēlētājs, bet pret Nišikori viņam allaž grūti gājis japāņa nepiekāpības dēļ. Nišikori garo horvātu regulāri apspēlē garajās izspēlēs, bet šodien Čiličam ērtāka seguma dēļ varētu būt izņēmums.

Viljamsa pret Kuzņecovu, Radvaņska pret Cibulkovu

Serēna Viljamsa vakar nospēlēja savu turnīra labāko maču, atdodot tikai trīs geimus Annikai Bekai. Svetlanai Kuzņecovai tikmēr bija turnīra grūtākais mačs, ar 8:6 pēdējā setā uzvarētajā mačā pret Slounu Stīvensu esot iedzinējos ar 2:5. Kuzņecova ir viena no četrām tenisistēm, kura šogad uzvarējusi Serēnu, to izdarot martā Maiami – 6:7(3), 6:1, 6:2. Divus mēnešus vēlāk Romā Sveta Viljamsai spēja atņemt tikai divus geimus. Uz zālāja, kas Kuzņecovai ir neērtākais segums, abas vēl nav sacentušās.

Dominika Cibulkova šobrīd atrodas lieliskā formā, sakrājot astoņu uzvaru sēriju. Viena no šīm uzvarām gūta pret Agņešku Radvaņsku, polieti pirms Vimbldonas Īstbornā uzveicot ar 4:6, 7:6(2), 6:3. Aga toreiz lietus pārtrauktā mačā nenosargāja seta un breika pārsvaru. Viņa Cibulkovai zaudēja arī maijā Madridē uz māla seguma. Visos savstarpējos mačos viņai arvien pārsvars (7-5), bet šobrīd labāk spēlē Cibulkova, kas viņai ļauj pamatoti domāt par uzvaru. Mazā slovākiete pēdējo divu nedēļu laikā spēlē iespaidīgu uzbrukuma tenisu. Radvaņska pirmajos trīs mačos pagājušajā nedēļā bija ļoti pasīva un bija pelnījusi zaudēt 2. kārtā, kad trīs mačbumbas neprata izmantot Ana Konjuha.

Arī Medisona Kīsa šogad ir izcīnījusi vienu zālāja seguma titulu un ir viena no Vimbldonas favorītēm. Graujoša serve un iespaidīgs uzbrukums viņai ļauj par tādu būt. Šodienas mačā būs nepieciešama pacietība, kuras viņai brīžiem trūkst, lai apspēlētu Simonas Halepas aizsardzību. Abas iepriekš ir tikušās divreiz, abus mačus aizvadot 2014. gadā. Kīsa ar 6:1, 6:4 samērā viegli uzvarēja Sidnejā uz ļoti ātra "hard" seguma, bet Halepa četrus mēnešus vēlāk ar 5:7, 6:0, 6:1 Romā uz māla. Ātrie segumi, kāds ir arī zālājs, ir liels pluss Kīsai.

Šodienas spēļu programma pieejama šeit.

     [+] [-]

, 2016-07-04 16:31, pirms 8 gadiem
Pēc min 20-30 sāksies. Vīru dubultspēlē 17.kortā tikko beidzās.
Scores - The Championships, Wimbledon 2016 -...