Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Radvaņska un Bartoli lūkos sasniegt otro Vimbldonas finālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Radvaņska un Bartoli lūkos sasniegt otro Vimbldonas finālu
Kirstena Flipkensa
Foto: Reuters/Scanpix

Šodien Vimbldonā tiks noskaidrotas sieviešu vienspēļu turnīra finālistes. Viena no turnīrā četrām atlikušajām tenisistēm sestdien pirmo reizi uzvarēs "Grand Slam" turnīrā. Abi pusfināli centrālajā kortā, pirmajam sākoties plkst. 15:00.

Otrdien ceturtdaļfinālos uzvaras guva Sabīne Liziki, Agņeška Radvaņska, Mariona Bartoli un Kirstena Flipkensa. Divas no minētajām tenisistēm ir savulaik spēlējušas "Grand Slam" finālā, abām tiekot līdz Vimbldonas titula spēlei – Radvaņska finālā zaudēja pērn, bet Bartoli 2007. gadā. Liziki karjeras otrais "Grand Slam" pusfināls (Vimbldona 2011), bet Flipkensai pirmais.

Viena no četrām tenisistēm sestdien kļūs par 42. tenisisti, kura Atklātās ēras laikā triumfējusi "Grand Slam" vienspēļu turnīrā. 18 no viņām pirmo titulu guvušas tieši Vimbldonā. Pēdējā tenisiste, kura pievienojās "Grand Slam" čempionu pulkam, ir Viktorija Azarenka, 2012. gada janvārī uzvarot "Australian Open".

(4) Agņeška Radvaņska – (24) Sabīne Liziki, 2.30 – 1.62

Lai arī Liziki pārstāv Vāciju, šo varēs nosaukt par poļu dueli. Sabīnei māte ir poliete, bet tēvam poļu-vācu saknes. Abas tenisistes junioru laikā daudz trenējušās un spēlējušas kopā, ir labas draudzenes. Pieaugušo tenisā abām pagaidām nācies tikties tikai divas reizes, uzvaras dalot uz pusēm. Abi mači notika uz "hard" seguma. 2011. gadā Stenfordā Liziki uzvarēja ar 7:6(4), 2:6, 6:2, bet pagājušā gada februārī Dubaijā pārāka bija Radvaņska – 6:2, 6:1.

Agai šodien priekšrocība būs pieredze – viņa zina, kā uzvarēt "Grand Slam" pusfinālā, kamēr Liziki "major" finālos vēl nav tikusi. Vienīgo iepriekšējo pusfinālu viņa pirms diviem gadiem Vimbldonā zaudēja Marijai Šarapovai. Tikmēr Liziki par labu varētu runāt svaigums – Sabīne iepriekšējos piecos mačos kortā pavadījusi 6:54 stundas, kamēr Radvaņskai ir gandrīz par trim stundām vairāk – 9:40. Ceturtdaļfinālā pret Na Lī Polijas tenisa līderei bija medicīnas pārtraukums kājas savainojuma dēļ. Noguruma esamību Radvaņska pēc mača nenoliedza, norādot, ka tas ir mīnuss, no kura viņa šobrīd neatteiktos – tomēr iespēja spēlēt liela turnīra finālā.

Vācijai savas tenisistes Vimbldonas pusfinālā nebija kopš 1999. gada, kad tenisa virsotnē vēl atradās Štefija Grāfa. Liziki pēc uzvaras pār Serēnu Viljamsu kļuva par čempionāta galveno favorīti. Ravaņska viņai piedāvās pavisam atšķirīgu vielu pārdomām nekā iepriekšējās divas pretinieces. Gan Viljamsa, gan Kaja Kanepi ir dauzītāja tenisa tipa spēlētājas. Agai nav tik liela spēka, toties poliete ir ļoti kreatīva tenisiste, kura prot pretinieces piespiest kļūdīties.

Liziki ir ļoti emocionāla tenisiste, ja viņai izdosies tikt galā ar emocijām, vācieti uzvarēt būs ļoti grūti. Nedrīkst aizmirst to, kāda viņai ir serve. Ravaņskai galvenais ir atjaunošanās pēc divām grūtām spēlēm – trīs setus viņa spēlēja ne tikai otrdien, bet arī pirmdien. Aga atzīst, ka kājas ir nolietotas, taču masāžas un citas procedūras viņai ļaus būt gatavai pusfinālam. Radvaņskai šodien būs daudz jāspēlē aizsardzībā, bet, esot nogurušai, tas nebūs viegls uzdevums.

(15) Mariona Bartoli – (20) Kirstena Flipkensa, 1.68 – 2.15

Arī šajā mačā ir līdzības ar iepriekš apskatīto pusfinālu. Proti, Bartoli ir pieredze uzvarēt "Grand Slam" pusfinālā, kamēr Flipkensai šis būs tikai pirmais "major" pusfināls karjerā. Beļģiete pirms gada zemā ranga dēļ nemaz nevarēja spēlēt Vimbldonā, pat netiekot kvalifikācijā. Abas tenisistes iepriekšējos piecos mačos nostartējušas līdzīgi – Bartoli nav neviena zaudēta seta, kamēr Flipkensai tikai viens. Kortā pavadītais laiks gandrīz identisks – Bartoli 7:43 stundas, bet Flipkensai 7:40. Abām tenisistēm tā būs pirmā savstarpējā spēle.

Bartoli šis gads bijis diezgan drūms, vairākas treneru maiņas nav līdzējušas. Vimbldona viņas dzīvē ir izņēmums. Mariona šeit 2007. gadā tika līdz finālam, kurā zaudēja Venusai Viljamsai. Ierodoties Vimbldonā, Francijas pirmā rakete automātiski jūtas labi, aizmirstot par sliktajiem rezultātiem pirmajos sešos mēnešos.

Flipkensas trumpis ir spēja variēt – viņai ir gan laba serve (ne spēcīga, toties precīza), gan neslikti sitieni no gala līnijas, bez tam beļģiete bieži dodas pie tīkla, kā arī "slaiso" un izpilda "dropšotus". Pēdējie divi spēles komponenti ir labs ierocis pret Bartoli. Francijas tenisistei ir labi zināmas kustēšanās problēmas. Ja gala līniju viņa "nosedz" itin labi, tad skriešana pie tīkla ir ierobežota. Tikmēr Bartoli spēlē ļoti ātri, nedodot pretiniecēm daudz laika domāt.

Pirmās šodien plkst. 15:00 kortā dosies Bartoli un Flipkensa. Uzreiz pēc tam notiks Radvaņskas un Liziki mačs.

Kur skatīties?

No labāk zināmajiem kanāliem Vimbldonu rāda BBC, ESPN, Tennis Channel, vācu un itāliešu Sky. Latvijas auditorijai tuvākais varētu būt NTV+ sniegtais pakalpojumu klāsts (krievu valodā). Vimbldona ir vienīgais no četriem "Grand Slam" turnīriem, kuru nerāda Eurosport. Kā ierasts, būs iespējas skatīties internetā. Piemēram, šeit. Stabilas interneta tiešraides piedāvā Unibet.com. Šajā sakarā gan jāņem vērā, ka tas ir maksas pakalpojums. Proti, jābūt reģistrētam lietotājam un naudai kontā vai (ja ir tukšs konts) veiktai likmei pēdējo 24 stundu laikā.

Pilna šodienas spēļu programma pieejama šeit.

  -1 [+] [-]

, 2013-07-04 08:30, pirms 11 gadiem
Par Agu un Marionu..

  -1 [+] [-]

, 2013-07-04 08:55, pirms 11 gadiem
Par Sabīni un Kirstenu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-07-04 10:21, pirms 11 gadiem
Par Kirstenu un Sabīni.Negribu redzēt to lēkājošo Bartoli.

  +1 [+] [-]

, 2013-07-04 10:41, pirms 11 gadiem
govs tesmens rakstīja: pilnīgs rubbish, Radvanskai nav nekādu cerību
pilnīgas muļķības Radvanska visticamāk uzvarēs divos setos vot otrā pārī ir grūti ko prognozēt.

  +1 [+] [-]

, 2013-07-04 11:12, pirms 11 gadiem
kaspars76 rakstīja: pilnīgas muļķības Radvanska visticamāk uzvarēs divos setos vot otrā pārī ir grūti ko prognozēt.
Ja viņa uzvarēs divos setos, Lizikī to spēli būs pati atdevusi. Ja Lizikī spēlēs tā, kā līdz šim, tad Radvaņskai būs jāmeklē risinājumi visa mača gaitā, liekot Lizikī spēlēt pēc iespējas neērtākus un procentuāli riskantākus sitienus, kurus, ja viņa trāpīs, tad, nu, vienkarši, būs jāatzīst sakāve.
Pie tam, nedomāju, ka Lizikī būs tā, kas psiholoģiski varētu "salūzt" - skaidrs, ka, ja jāizvēlas, kura to varētu izdarīt pirmā, viņa būtu ticamākais variants, bet ar tā saucamajām lielajām sitējām ir ļoti grūti kaut ko prognozēt, jo tām nereti pietiek vien ar pāris labiem sitieniem, lai iniciatīvu iegūtu un saglabātu visa seta, ja ne pat visa mača laiku.
Radvaņska gribēs ilgākas izspēles, kuru laikā ir lielāka iespēja, ka Lizikī kļūdīsies, bet Lizikī gribēs pretējo. Būtībā, viss ir atkarīgs no Lizikī spēles un tā ir izejas pozīcija, kurā, šķiet, labprāt atrastos ikviena tenisiste.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-07-04 13:28, pirms 11 gadiem
Par vienalga ko.Galvenais , lai fināls būtu interesants.Jā Bartoli īpaši negribētos tur redzēt, bet nu, ja uzvarēs, būs pelnījusi finālu - neko darīt

  +1 [+] [-]

, 2013-07-04 15:17, pirms 11 gadiem
Būs jauna čempione, ar to jau pietiek. Jebkura būs laba.
Kuras nospēlēs savā stilā labu spēli, tās tiks tālāk.

     [+] [-]

, 2013-07-04 16:02, pirms 11 gadiem
Savaakushies te atkal Marionas niideeji

  +1 [+] [-]

, 2013-07-04 16:36, pirms 11 gadiem
Man prieks, ka Mariona vinnēja!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-07-04 17:21, pirms 11 gadiem
Jānis Cīrulis rakstīja: Savaakushies te atkal Marionas niideeji
Ko tieši viņas spēlē var mīlēt?To, ka viņa,vienmēr, trenē to serves uzņemšanu starp 1.jām un 2.jām servēm?Vai arī to, ka viņa vienmēr teatrāli uzvedas, kad uzvar punktu, tas vēl būtu ok, bet viņa to dara arī kad pretinieks izdara, piemēram, dubultkļūdu.Vai arī vēl mīlēt viņas iedomību?Viņa uzskata, ka ir gudrāka par Einšteinu,jo viņas IQ ir 175.Vai arī viņas neglīto serves kustību?
French tennis star Marion Bartoli says she has...

     [+] [-]

, 2013-07-04 18:06, pirms 11 gadiem
govs tesmens rakstīja: neitrāliem līdzjutējiem vnk nepatīk druknas sievietes
Sabīne?

     [+] [-]

, 2013-07-04 19:00, pirms 11 gadiem
Liziki pēc trillera iekļūst finālā!
9:7 3.setā

     [+] [-]

, 2013-07-04 20:28, pirms 11 gadiem
neesmu kaut kā pamanījusi, ka Mariona ir iedomīga, vai nicīgi izturētos pret pretiniecēm.
Katram, ir savi rituāli, kā sagatavoties servei vai uzņemšanai... Viņa ir citādāka. Un viss.
Man piemēram, šķiet, ka Džokovičs vispār ir vājprātīgs ar savu kliegšanu pēc vinnētiem geimiem vai setiem